En regering som vill driva folk ut ur landet

PROPAGANDA. Det går inte en dag utan att Socialdemokraternas propagandaorgan kommer med galna påståenden om främst Sverigedemokraterna, idag är det Gellert Tamas tur. Kristerssons styre kommer, om politiken genomförs, snarare att påminna om de mörkaste kapitlen i Sveriges historia; det rasbiologiska tänkandets 1920-tal, skriver Tamas, han verkar glömt vem som låg bakom det rasbiologiska tänkandet och fortsatte med det in på 1970-talet.

Tamas fortsätter: En stor del av svenska folket kommer att känna sig såväl utsatta som direkt trakasserade av våra myndigheter. Att just detta är målet är något som Åkesson öppet tillstår.

Nåväl, nu är varken Aftonbladet eller Gellert Tamas något att hänga i julgranen. Tamas gjorde 2006 reportaget Spelet om de apatiska barnen för SVT:s Uppdrag granskning som granskade de statliga utredningar om apatiska flyktingbarn som menar att en orsak till att barnen blir apatiska är att de manipuleras. Reportaget hävdade att bevis för manipulation saknades. Reportaget belönades med Ikarospriset för årets bästa samhällsreportage. Senare framgick att barnen var manipulerade och Gellert Tamas fick svidande kritik bland annat för journalistisk ohederlighet. Denna ohederlighet verkar sitta kvar.

TIDIGARE 2020-04-21 SVT erkänner att de ljög om de apatiska barnen år 2006

PROPAGANDA. SVT:s Uppdrag gransknings program om de apatiska flyktingbarnen 2006 får hård kritik i en ny rapport, rapporterar SVT Nyheter. I programmet granskade journalisten Gellert Tamas en statlig utredning som gjorts om barn med utmattningssyndrom. I rapporten skriver utredaren Johan Åsard att skildringen av problemet är ”förenklad och ensidig”.

Åsard säger till SVT att programmet inte berättade om alla omständigheter kring barnen, till exempel att de flesta tillfrisknade när de fick uppehållstillstånd.

Uppdrag gransknings dåvarande ansvarige utgivare Nils Hanson säger att rapporten är gedigen men att den är för ”ensidigt negativ”. SVT Nyheter har inte lyckats nå Tamas för en kommentar.

-Pettersson tycker detta är en skandal, värre är att SVT fortsätter i samma stil, nu är det klimat och invandring där rapporteringen är okritisk och ensidig. SVT ägnar sig åt ren propaganda.

Sammanfattning, rapport om de apatiska barnen

***

TIDIGARE. 2020-02-23 Thomas Jackson hade rätt – etablissemanget fel, de borde be om ursäkt

MEDIA. När välviljan och godtrogenheten hos lättmanipulerade svenskar slår till, är sanningen det första offret. I nästan 20 år blåljög politiker, barnläkare och journalister om de ”apatiska” flyktingbarnen, skriver Elisabet Höglund på Expressen Debatt

Elisabet Höglund har säkert rätt i sak men ägnar sig lite väl mycket åt självskryt. Höglund borde ha ägnat några rader åt Thomas Jackson, en psykiater som blev aktuell i debatten kring barn med uppgivenhetssyndrom åren 2006–2007. Jackson var Regeringen Perssons utredare 2005 rörande apatiska flyktingbarn som han ansåg var manipulerade av omgivningen.

Thomas Jackson. Foto: Nya Tider

Jackson blev kraftigt kritiserad av bland annat Gellert Tamas som då arbetade åt SVT:s Uppdrag Granskning som granskade de statliga utredningar om apatiska flyktingbarn. Reportaget hävdade att bevis för manipulation saknades. Reportaget belönades med Ikarospriset för årets bästa samhällsreportage. Tamas TV-program fick även kritik – bland annat för journalistisk ohederlighet.

Nu när sanningen om de apatiska barnen krupit fram, bland annat har nu vuxna barn berättat att de var manipulerade och att Jackson hade rätt så beskyller Gellert Tamas Jackson för att ha ”högerextrema värderingar”, vad nu det har med saken att göra.

-Pettersson säger att det minsta man kunde begära är att SVT, SR, DN med flera ber Thomas Jackson om ursäkt. Thomas hade rätt och PK-etablissemanget fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “En regering som vill driva folk ut ur landet

 1. ”En stor del av svenska folket kommer att känna sig såväl utsatta som direkt trakasserade av våra myndigheter. Att just detta är målet är något som Åkesson öppet tillstår.”

  Jag är övertygad om att Tamas trots sin ungerska bakgrund är införstådd i svenska språkets intrikata detaljer men väljer trots det att misstolka det efter egen agenda. När man använder begreppet folk med särskilt utpekande så är det i samma betydelse som nation. Det vill säga människor med samma språk, historia och kultur. Det är inte SD eller riksdagens majoritet som vill fördriva svenskar från Sverige. Det är de andra som verkar vara för folkutbyte. Oklart varför men enligt den marxistiska doktrinen ska den borgerliga staten raseras och en ny stat som styrs av folkflertalet byggas upp. Dah!

 2. Är den mannen fortfarande relevant? Tycker han gjort bort sig tillräckligt med apatiska barn…

  19
 3. Ge knäppgökarna tillräckligt med rep så hänger de sig själv.
  Det är väl ingen upplyst Svensk som lyss till sådan dynga

  21
 4. Ut med dessa marodörer som skjuter var å varannan dag oavsett om de trixat till sig svenskt medborgarskap eller är födda här av utsocknes föräldrar, ta ifrån dessa medborgarskapet direkt, rensa lägenhet uppifrån och ner, strunta i FN:s/EU:s diktat i några år, polisen vet säkert vilka dessa är, bara rensa bort dom och flyg dessa till deras ursprungsländer även om de är födda i Sverige av utrikiska föräldrar, Danmark kunde utvisa en kriminell som vägrade bli ordentlig som var född i Danmark av utrikiska föräldrar, då kan Sverige också om den politiska viljan finns.

  24
 5. Om att Gellert Tamas gjorde sig ett namn och en karriär på att skriva om apatiska flyktingbarn, skriver Bitte Assarmo i Det Goda Samhället. När dessa barn blev vuxna, kunde de berätta om att de utsattes för ofattbart grymma övergrepp; fysisk och psykisk misshandel, hot och svält. En sanning som Gellert Tamas inte ville ta del av, istället har han bemött deras vittnesmål med anklagelser om att det ligger en högerextrem agenda bakom. Men det fanns människor som sa något. Problemet var att de tystades av medier och politiker och aktivister som såg en chans att framställa sig själva som speciellt goda och fina människor och kanske rentav tjäna en hacka på köpet. Sådana som Gellert Tamas.
  ”Gellert Tamas och den svenska godheten”:
  https://detgodasamhallet.com/2019/09/30/bitte-assarmo-gellert-tamas-och-den-svenska-godheten/

  27
 6. Politiker och media har länge använt skam och skuld för att tysta svenskars kritik mot invandring.
  De apatiska barnen är en bricka i skuldspelet, gellert tillhör gruppen som hatar nationen Sverige och tycker vi fått för mycket och nu ska vi dela med oss. Han tillhör gruppen xxx.

  38
  • Kerstin
   Du ser ondska överallt. De som stödde apatitanken trodde på det.
   De såg inte det uppenbara att det var båg.

   26
   • De kritiska rösterna mot de apatiska barnen tystades med rasist-skuld!
    De som trodde på det var lurade av ljugmedia, journalisterna som skrev reportagen var själva tveksamma eftersom de visste att sjukdomen gick över efter att de fått uppehållstillstånd eller medborgarskap.

    Alla journalister som skriver om tiggande zigenare vet att de begår brott, varför skriver de inte det?
    Tiggande zigenare som i reportagen beskrivs skämmas och inte vill vara med på bild är efterlysta av polis. Journalisten och fotografen hjälper alltså kriminella zigenare att komma undan.
    Varför då tror du?

    32
 7. Vem bryr sig om Jackson jag behöver ingen guru. Jag visste redan från början att apatin var båg.

  9
  14
 8. Briljant, skräm iväg de duktiga/skattebetalande/
  idoga innevånarna, även
  skötsamma invandrarna.
  Ta in ändå fler lågutbildade,
  folk m helt andra värderingar, folk som föraktar (tar gärna emot våra skattepengar) den
  västliga livsstilen .
  Arma land.

  42
  1
  • Kaj
   Bara enstaka grupper vill fortsätta som förut, främst Mp.
   Se framåt eller förbli bitter och ledsen.

   2
   14
   • Bara enstaka?? Hela den vänsterextrema journalistkåren vill fortsätta och t.o.m. öka massinvandringen. Centern vill fortsätta och även de öka massinvandringen. Vänstern vill samma sak, så även Liberalerna och delar av Moderaterna samt delar av Kristdemokraterna och så givetvis de Gröna Khmererna. De Gröna Khmererna vill ha kvar illegala invandrare, asylfuskare och kriminella. Asylaktivisterna på Migrationsverket jobba även de för fortsatt massinvandring. De är sååå bekymrade över Tidöavtalet. Det finns mängder med sozzepolitruker och annat vänsterfolk i våra myndigheter som även de jobbar för fortsatt massinvandring.

Kommentera