Bevis för att ryssarna saboterat Mykolajivs vattenledningar

UKRAINA. Det mesta tyder på att ryska soldater medvetet förstört vattenledningen till hamnstaden Mykolajiv i södra Ukraina. Det uppger försvarsexperter och FN-företrädare för BBC.

Mykolajiv och Cherson

Slutsatsen grundas på analyser av satellitbilder och annan data. Bland annat noterades översvämningar kort efter att ledningen skadades i april, satellitbilder visar även att ryska stridsvagnar fanns i närheten.

Militärexperten Chris Cobb Smith säger att han inte tror att röret träffats av misstag av artillerield från stridsvagnar, eftersom det inte finns några nedslagsplatser i närheten.

Jag tror att skadorna orsakades av att någon medvetet placerat sprängmedel antingen direkt under röret eller möjligtvis ovanpå, säger Cobb Smith.

Mykolajiv har inte haft tillgång till rent dricksvatten på sex månader. Att slå ut så viktig infrastruktur för civila ett ett brott mot internationell rätt.

Mykolajiv, vattenledning

-Pettersson säger att Ryssland har inget anseende att förlora och det verkar inte som Putin tänker umgås med väst på många, många år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Bevis för att ryssarna saboterat Mykolajivs vattenledningar

  1. Stalin dränkte ca 100 000 ukrainare under WW2 då de ”strategiskt” sprängde en kraftverksdam så inte tyskarna skulle ta sig längre in i ryssland
    men ingen förvarna ukrainarna
    så det är bara att förvänta sig mer av terrordåd av liknande slag
    tyvärr.

    16
    3
  2. Dom har ju rutin från Östersjön på att förstöra ledningar,Putin vill inte umgås med
    Västerlänningar, men att stjäla deras teknik och snoka runt i deras länder passar visst?

    18
    9
    • Detta är väl en hämd för Putins gas ledning? Han vill vissa att han kan spränga ledningar han också. Men han såg fel på gas och vatten eller då är alla gasledning hans

      3
      12

KommenteraAvbryt svar