16-årig svensk döms för våldtäkt mot äldre kvinna i Dals Ed

BROTTSLIGHET. En svensk 16-årig pojke döms för våldtäkt på en kvinna i 90-årsåldern samt sexuellt ofredande mot en annan äldre kvinna i Dals Ed, meddelade Vänersborgs tingsrätt under tisdagen.

Pojken döms till sluten ungdomsvård i fem månader.

Pojken överföll kvinnan i hennes hem och våldtog henne i somras.

***

TIDIGARE 2022-09-20. Svensk 16-åring åtalas för grov våldtäkt på 90-årig kvinna i Dals-Ed

BROTTSLIGHET. Åklagaren har i dag åtalat en 16-årig svensk pojke för grov våldtäkt på en kvinna född 1932 i Dals-Ed den 21 juli i år. Åtal väcks även för sexuellt ofredande mot en annan kvinna. Pojken häktades inledningsvis men överlämnades efter ett par dagar till övervakning i ett så kallat SiS-boende enligt lagen om vård av unga.

– Gärningarna har ägt rum samma förmiddag. De båda målsägandena är inte på något vis släkt eller bekanta med den tilltalade. Förutom muntlig bevisning finns även stark teknisk bevisning i form av dna som binder den tilltalade till gärningen, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Förundersökningsmaterialet kommer omfattas av sekretess pga. att det handlar sexualbrott. Huvudförhandlingen kommer även ske bakom stängda dörrar.

Målnummer i Vänersborgs tingsrätt: B 2992-22.

***

TIDIGARE 2022-07-21. Äldre kvinna överfallen och våldtagen i sitt hem

BROTTSLIGHET. En äldre kvinna har blivit överfallen och våldtagen av en yngre man i sitt hem i Dals-Ed i Västra Götaland, uppger polisen på sin hemsida.

Kvinnans make slog larm till polisen om överfallet vid 12-tiden på torsdagen.

Våldtäkten kan ha skett lite tidigare än när vi blev larmade om den. Vi bedömer att den kan ha skett en timme tidigare eller lite till. Det beror på att man har valt att ringa 114 14 i stället för larmnumret och då blir det en liten fördröjning, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Kvinnan ska ha skadat ryggen vid överfallet och har förts till sjukhus. Polisen söker efter gärningsmannen som ska vara okänd. Man vill också ha kontakt med vittnen som kan ha sett mannen fly.

Vi har ett signalement som vi jobbar utefter, men vi kan inte berätta vad det är, säger Hans-Jörgen Ostler.

-Pettersson noterar att polisen har ett signalement men inte släpper det.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “16-årig svensk döms för våldtäkt mot äldre kvinna i Dals Ed

  1. Hur svensk är han?

    Hur dysfunktionell är han?

    Är han möjligtvis ett så kallat ”regnbågsbarn” (om han nu är riktig svensk vill säga)?

    Är kanske en förvirrad individ p g a likvärdighetsskola och regnbågeri?

    Tja, vem vet???

    13
    1

KommenteraAvbryt svar