Elva döda vid attack mot rysk militärbas

UTRIKES. Elva personer är döda och 15 skadade efter en skjutning mot en militärbas i den ryska gränsstaden Belgorod. Det rapporterar Reuters och flera ryska nyhetsbyråer med hänvisning till landets försvarsministerium.

Belgorod ligger nära gränsen mot Ukraina

Angreppet kallas en terrorattack av ryska regeringen och uppges ha utförts av två personer vid en anläggning där frivilliga till kriget i Ukraina fick militär träning.

Gärningsmännen sköts ihjäl i en eldstrid, enligt ministeriet. De beskrivs av Ria som medborgare i en före detta sovjetrepublik, dock utan att det specificeras vilken.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Elva döda vid attack mot rysk militärbas

 1. Som sagt tidigare, det kan vara en dum idé att sätta skarpladdade vapen i händerna på medborgare som du medvetet gjort förbannade.

  3
  1
 2. Ja det är särskilt intressan om det inte är Ukraina som avanserar !! Det är ju väldigt viktigt att ukriana skaffar sig en buffert zon som ryssarna måste ta sig genom gränsen bör ju flyttas minst tio mil in på ryskt tererttoium!
  Annars kan ju Putte smyga över gränsen och mörda civilbefolkningen och det villju inte zelensky! Fördelen med att kriga på ryskt tererttoium är att man behöver inte ta särskilt stor hänsyn till den ryska civilbefolkningen det är ju en form av att återgälda dom mord och våldsbrott Putin och kompani gort sig skyldiga till !!och i det läget kan man ju använda den skit amuunition ryssen lämnat den dom man inte vet var den träffar

  4
  2
 3. Enligt ryssen var skyttarna hemmahörande i ett CIS-land, dvs från ett land ”allierat” med ryssen.

  Undrar hur många som verkligen dödades och sårades då ryssen medger ett dylikt antal.

  21
  1

Kommentera