Stoltenberg: Sverige och Finland kommer att bli Nato-medlemmar

NATO. Ännu har inte Turkiet och Ungern ratificerat Sveriges medlemskap i Nato.

Jens Stoltenberg

Men Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg säger till Dagbladet att han är säker på att Sverige och Finland kommer att bli medlemmar till slut eftersom anslutningsprotokollet undertecknades vid toppmötet i Madrid i juni.

Jag är övertygad om att det kommer att hända. Också för att jag vet att Sverige, Finland och Turkiet har fullt upp med att genomföra de överenskommelser de kom överens om på toppmötet. Bland annat samarbete mot terrorism, säger Stoltenberg.

-Pettersson säger att Nato är världens starkaste militärallians. Efter år av nedrustning efter Sovjetunionens fall så började Nato en rejäl upprustning när Ryssland invaderade Georgien 2008 och det fortsatte efter Rysslands invasion av Ukraina 2014.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Stoltenberg: Sverige och Finland kommer att bli Nato-medlemmar

 1. Ja det låter bra det innebär ju att Turkiet och Unger kastas ut ur NATO det ger ju faktiskt en trovärdighet åt NATO nu gäller det att få Turkiet att attaker Ryssland och befria ukriana detta bara för att bevisa att Turkiet är lokalt med NATO !!
  Nästa steg är ju att Turkiet tar hem sina stridande jihadister dom man spridit i NATO och Europa det är ju hög tid att man från Turkiet sida drar bort sina krigare från Cypern om inte annat

  4
  5
 2. Erdogan kan väl få vad han vill. Av vilken anledning skall svenska skattebetalare nära Kurdiska terrorister, ut med dom, vi kan ju sånt.
  Det var ju inga skrupler vid baltutlämningen.
  Eller är det plötsligt skillnad på folk och folk?

  26
  • Helt sanningsenligt vad skall vi med NATO till? Antagligen innom två år finns det inget Ryssland och i och med det behövs inte NATO! Faktum är att det är USA och NATO dom krigat mest på jorden tills i dag. Varför skulle man släppa lös och USA med deras handelskoloninims och deras Kanon diplomati manhar inte ens ett anständigt val system?

   3
   2
 3. Sverige har varit som ett drivhus för utländska terrorister i decennier. Sen klantade Magda till det med den vilda kurden för att få behålla den härliga makten. Inte undra på att turkgubben är lite småförbannad. Kanske kan den nya regimen nu blidka Erdogan tillräckligt för att få till det. Nu är det ju i alla fall slut med korkade maktspel från såzzarna.

  35
  2
 4. Nu får krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin passa sig för här finns det pulver.
  En död Putin är en god Putin.

  15
  21
  • Kent
   Är du beredd att offra dina nära och kära för att träffa Putin i himlen?
   Ryssland är VÄRLDENS STÖRSTA KÄRNVAPEN MAKT.
   Lycka till?

   19
   14
   • Lellego
    Läsförståelse är inte din grej.
    Men jag önskar dig lycka till ändå.

    13
    10
   • Spelar det någon roll vem som är störst eller näst störst när A-bomberna börjar regna över oss. Då är ändå allt förbi. Cesium, Strontium, Plutonium och allt vad det heter, bryr sig inte om varken geografiska eller politiska gränser. Det är ändå kört för oss alla. Godnatt !

    22
   • @Gammeldags
    Som jag påpekat tidigare. Putte har inte fler tillgängliga kärnvapen än vad USA har. Så var har du fått de här dumheterna om att Putteland skulle vara världens största kärnvapen makt?

    13
    8
   • @Centurion
    Varför?
    Tror du fortfarande på de gamla KGB historierna om atomvintern och de sagorna som alla socialistiska organisationer i väst spred för att sätta skräck i befolkningarna?

    9
    5
   • Gammeldags!
    Jag skriver ej att du är svensk, snarare kommunist.
    Hade inte Ryssland också den största bästa hären?

    5
    2

Kommentera