Morgan Johansson (S) är stolt över det han gjort

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Södertälje och Sverige skakas av den nya våldsspiral som eskalerat de senaste veckorna. På två veckor har sex personer skjutit – tre av dem har dött. Morgan Johansson (S) skriver i en kommentar till Expressen att mycket har gjorts, men är samtidigt självkritisk. ”Det räcker inte. Mycket mer måste göras för att bryta nyrekryteringen till gängen” skriver den avgående justitieministern.

Morgan Johansson har varit justitieminister sedan 3 oktober 2014 och är det någon vecka till. Bild: Steget Efter

I en intervju med Dagens Nyheter säger ministern att han är stolt över det han har gjort. – Ser vi till det jag har haft hand om – att bygga ut rättsväsendet och ge polisen fler verktyg – så är jag stolt över det jag har gjort.

Morgan Johanssons ansvarsområden sedan 3 oktober 2014.

-Pettersson har fört statistik över skjutvapenmord i gängmiljö i några år och jag har svårt att hitta något som justitieminister Morgan Johansson (S) kan vara stolt över.

Från 2014 är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med, det har varit några fler skjutvapenmord som inte är kopplade till gängkriminalitet, dom är inte medräknade. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2022: 47 st hittills, det är rekord. Utöver dessa har några skjutits som inte är gängrelaterade. Totalt har 51 skjutits till döds. Vilket är rekord enligt polisen.
 • 2021: 45 st tangerat rekord.
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • 2014: Stefan Löfven (S) vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten med hjälp av justitieminister Morgan Johansson (S).
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Morgan Johansson (S) är stolt över det han gjort

 1. När varken livserfarenhet eller tankeförmåga räckt till kan inga förbättringar ske.
  Våra kulturella skillnader är för stora för att vi skall ge nysvenskarna de rätta straffen, utvisning istället för förvaring hos oss skulle vara billigare och ge bättre resultat.

  18
 2. ”Tomten Mållgan” (S) i all äran men varför kommer BOEL GODNER (S) undan den kriminella invandrarkatastrofen i Södertälje?

  Hon har lett Södertälje kommun under lång tid. Alltid utan några som helst krav på de invandrarmassor som idag befolkar Södertälje. Alltid med en VERKLIGHETS frånvänd attityd. NU SER VI RESULTATET! Snart kommer vi att se fler kommuner gå samma väg.

  VARFÖR UTVISAS INTE DE KRIMINELLA INVANDRARNA?

  Sviker (SD) kommer de att halveras i nästa val.

  49
  • LÄNSTIDNINGEN LT SÖDERTÄLJE: 30 november 2021 08:26

   Ny statsminister:
   Idag kommer nya ministerlistan – Boel Godner tippad av experter. Sverige får en ny regering med Magdalena Andersson (S) som statsminister. Vilka ministrar som ska ingå i den får vi svar på klockan 9.30, då hon avger sin regeringsförklaring i riksdagen. Enligt opinionsbildare kan Boel Godner vara en av namnen.

   https://www.lt.se/2021-11-30/idag-kommer-nya-ministerlistan–boel-godner-tippad-av-experter

   8
   3
  • S, M, V, KD, L och De Gröna Khmererna har samtliga svikit svenska folket. Hur många av dem har halverats från förra valet? SD kommer inte att få någon plats i regeringen. På vilket sätt skulle de då kunna svika väljarna? Om den nya regeringen inte driver en SD-politik, så borde de åka ur riksdagen. Varför ställ många hårdare krav på SD än vad man gör på andra partier?

   24
 3. Klart han är stolt över det!

  Varför skulle han inte vara det???

  När det det ju hela tiden varit sossarnas syfte och mål, att genom massinvandringen förgöra vårt land och folk.

  Nä, de har ju i stort sett uppnått de hade som mål, de national-SOCIALISTERNA!

  Så varför skulle den Himmlern inte vara glad och stolt för vad han åstadkommit???

  46
  2
 4. Morgans stolthet bottnar i den sjukdom, som socialismen kan anses vara. Dessa svagsinta dårar, kan inte ta sig ur sitt beroende. En nära likhet finns hos alkoholister. Båda dessa grupper behöver komma under vård. En alkoholist kan i många fall leva ett nyktert liv, medan en socialist är ett närmast hopplöst fall.
  Det som imponerar mest med Morgan Johansson, är hans förmåga att cykla, samt att ljuga på ett sådant sätt, att han omedelbart avslöjar sig själv.

  53
  3
  • nationalist-länkarna, där i nationalistisk miljö, ledd av Sverigedemokrater, får lära sig att värna och kämpa för den riktigt inhemska befolkning i en 12-stegsmodel. Då, först då, kanske de kan bli nyktra socialister! Men de måste undvika alla stora demonstrationer och sammankomster! 1:a maj, är för en socialist, vad ett fylleslag är för en alkoholist. Då är man fast igen! Därför måste detta till varje pris undvikas, om man inte ska återkalla, och om man ska kunna leva med sin socialistsjukdom! 🙂

   24
   1
 5. Har ni tänkt på hur såzzarna ständigt utnyttjar språket ?
  Vi ska… Vi kommer att… Vi ska satsa… Vi planerar att… Vi måste se till… Lite längre fram…
  Såzzepolitik är att slippa undan eget ansvar genom att alltid skjuta problemen framför sig.

  63
  3
 6. I och för sig så avviker han ju inte från Sossepartiets skryt, dom skryter om att
  dom förvandlat ett i grunden bra land till ett ghetto i Europa, dom skryter förmodligen
  över att vi har världens högsta skatter, världens högsta energipriser, världens högsta
  brottslighet, världens bäst avlönade oduglingar till politiker i den ännu sittande regeringen?

  Tycker att Morgan ska söka jobb som dörröppnare i Orättssalarna, så lämnar han
  ju inte helt sitt jobb i branchen?

  49
  3
 7. Ja det är något Felix skallen pådenmen det värsta är ju att den reger han sitter i eller satt har ett större ansvar!
  Särskilt när man gör allt för att ha honom kvar och på så sätt ökat sjutningar och morden?! Andra politiska konstellationer har envist behållit honom

  29
  4
 8. Morgans stolthet bevisar vad en svårt vänster hjärntvättad förstår av vad dom själva tror på och vad verkligheten är. Det går aldrig att ändra på dessa personers tankar.
  Det är bara att önska att denna person aldrig mer får en bestämmande post i Sverige.

  51
  3
 9. Skulle tro att han är ensam om att känna stolthet över vad han åstadkommit
  Men lågbegåvade människor ser inte skillnaden mellan bra och dåligt.
  Dom tycker dom är duktiga oavsett.
  Nu är Morgans resa snart slut, och en tröst till hans efterträdare är att det kan bara bli bättre.

  63
  3

Kommentera