Happy birthday Mr. President Putin

UKRAINA. Ukraina har ännu inte sagt någonting om landet ligger bakom explosionen på Kertjbron, men försvarsminister Oleksij Danilov tycks ta det hela med ro. I ett inlägg på Twitter har ministern klippt ihop en video som visar branden på bron tillsammans med skådespelaren Marilyn Monroes klassiska ”Happy birthday Mr. President” som hon sjöng till John F Kennedy.

Rysslands president Vladimir Putin firade sin 70-årsdag i går.

Krimbron som nu förstörts är en viktig transportlänk för att transportera militär utrustning till ryska soldater som strider i Ukraina. Den byggdes 2018 på order av Vladimir Putin som också invigde bygget.

Förstörelsen av Kertjbron som förbinder Ryssland med Krim är ”katastrofal” för den ryska krigsoperationen, skriver Financial Times Moskvakorrespondent Max Seddon på Twitter. Konsekvensen är att Ryssland bara har en större landförbindelse som man kan transportera förnödenheter till styrkor i Cherson och Zaporizjzja via.

Phillips O’Brien, krigsforskare vid St. Andrews universitet i Skotland, konstaterar att det bara finns två järnvägsnät med sträckning till den södra fronten. När den ena av dem – den som går via Kertjbron – nu stängs återstår endast den som går via Melitopol. Han skriver också att järnvägen via Melitopol geografiskt ligger mycket nära områden med ukrainsk militär.

”Om Ukraina skär av den sträckningen på något ställe, så är det game over för Rysslands armé i söder”, skriver Phillips O’Brien.

New York Times skriver att Ryssland, utan bron, kommer att begränsas kraftigt i sin förmåga att transportera bränsle, utrustning och ammunition till sina styrkor i södra Ukraina.

Den ryska bron till Krim har förutom strategisk betydelse även ett stort symbolvärde för Rysslands olagliga annektering av Krim. Orsaken till explosionen på bron är ännu okänd.

Kievs borgmästare och boxaren Vitaly Klitschko lagt ut en på Twitter där Klitschko håller upp Krimbron med en hand.

Bildtexten lyder: Krimbron är fortfarande sliten.

Det ukrainska försvaret skriver på Twitter: ”Ryssar, vad står näst på tur” och även Ukrainas regerings officiella Twitter-konto har kommenterat explosionen med ”sjuk brännskada”

Talespersonen för det ryska utrikesdepartementet Maria Zakharova går hårt åt Ukraina efter explosionen på Krimbron under morgonen.

Zakharova hävdar att de ukrainska reaktionerna efter explosionen visar att Ukraina är ”terrorister”, en anklagelse den ryska regeringen använt sig av kontinuerligt sedan man valde att invadera Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

37 thoughts on “Happy birthday Mr. President Putin

 1. T Bengtsson
  Jag håller med dig, att läsa tonvis med invektiv är ointressant.
  Vad skall vi göra? Det är intressant.
  Finns det tex möjlighet att någorlunda snabbt börja använda kol igen?

   • Ja jag tycker diskussionerna blir rätt hetsiga, det spelar ingen roll för mig, vem som har rätt och fel. Stormaktspolitik splittrar istället för enar. Vi alla här som läser och kommenterar har ju i grunden samma inställning att vi behöver en nystart för Sverige. Hur kan vi räkna med att dom blågula ska bli överens? Och bilda en stabil regering, när vi själva håller på med pajkastning mot varann, låt oss ha såpass stor respekt för varandras åsikter och hålla fokus på det, istället för att tillskriva varann olika epitet. Att hålla fast i sin åsikt är inget fel för mig enligt mig, men diskussiona blir tillslut ointressanta när mer fokus läggs på person än åsikt. Vet jag nu sitter i glashus och kastar stenbumlingar omkring mig. Men ibland kokar ilskan över. 😀

    9
    2
  • Öskute
   Det kanske är försent att FÖRHINDRA ATT WW3 KOMMER ATT INTRÄFFA INOM EN SNAR FRAMTID.
   Jag tror på något sätt att människor kommer att vakna och börjar inse allvaret i det som sker i världen.
   USA har ä en provocerat Kina via Taiwan, Nordkorea via Sydkorea, Serbien via Kosovo mm.
   Nu är det bara ett snabb spår in i NATO för Finland och Sverige som kommer att förvärra situationen i västvärlden.
   Verktygslådan för ett nytt världskrig är enorm.

   14
   21
 2. Imponerande, världsbäst, sabotage. Hur och vem har lyckats med detta? Kanske såhär om jag använder mitt ScienceFiction mind. En drönare flyger in under bron ock packerar vid en bropelare. En annnan packerar vid motstående bropelare. Den tredje hovrar över tågspårer på samma plats, alla lastade med högexolosivt sprängämne. När tåget med bränsle till Putins krigsmaskineri passerar punkt Zero utlöses ”panget”. Det blev en fullträff. När man ser på P.bloggs tre inlägg och andra kan det inte vara en kamikaze soldat I en kastbil på vägen som orsakar detta sabotage. Då hade det bara blivit en bula på vägen.
  – Vem var det då?
  Det var de tre drönarpiloterna bortom Tellus som lyckades med sin uppgift. Uppgiften varifrån kom den då?
  – Den kom från planeten Krypton och som använde det sällsynta ämnet kryptonit till sprängningen.

  12
  1
  • Ibland är hjärnan pakerad. Kan det bero på falling IQ i Sverige, men jag tillhör inte packet som pangar.

 3. Ingen dålig present till mördaren och fascisten Putler, nu hoppas jag nästa smäll kommer på Röda Torget eller i Kreml mitt mellan ögonen på Putler.

  63
  20
 4. Illa för Ukraina, nu har transportleden för deras viktigaste vapenleverantör brutits ….Hur skall nu Ryssland transportera de tanks mm som överlåts åt Ukraina ?

  55
  8
  • På vilket sätt är det en terrorbombning om målet är ett legitimt militärt mål?

   24
   7
   • Nej, exakt!!! Men, jo, om det är ”någon utomstående aktivistgrupp!” Men, vem bryr sig, om det ändå missgynnar kriget! Och det är väl snarare, en slags fristående partisangrupp i så fall, som utfört sprängningen! Men terrorister??? NEJ!!!

    17
    2
   • Ett vidrigt terrordåd som dödade 3st civila är definitivt inget att hylla.
    Jag hoppas att Ryssland gör processen kort med Kiev regimen så det Ukrainska folket får lugn och ro igen.
    Och även för omvärldens skull innan det eskalerar till WW3.

    35
    44
   • Äh, fatta ironin va!

    Och han har dödat mångtusendedubbelt många fler, I ett helt motiverat krig!!!

    Så vad är väl då tre personer på andra sidan för något att hetsa upp sig över, även om all död, naturligtvis är beklaglig!

    20
    12
   • Det kan dessutom leda till, att betydligt färre dör i det långa loppet!

    16
    15
   • OMOTIVERAT krig, ska det naturligtvis va, INTE ”motiverat”!

    15
    11
   • Så det är det det handlar om!

    NI VILLE INTE HA MIN OVANSÅENDE RÄTTELSE!

    UTAN TYCKTE DET FELAKTIGA, VAR DET RÄTTA!!!

    Jaha, ja! SUCK!!! Men man tycker olika!!! Hade Putin brutalt gått in i Ukraina, som han gjorde, hade jag också tyckt Putin haft sina poänger, som ledare, och som ett alternativ till PK-väst!!! Men i och med detta, förlorade han HELT sin charm, ÅTMINSTONE FÖR MIG!!!

    10
    7
   • @Gammeldags
    Ställer samma fråga till dig tovarish.
    På vilket sätt är det en terrorbombning om målet är ett legitimt militärt mål?

    10
    3
 5. Gratulerar er alla som idag firar Krigets förstörelse….
  Hoppas ni/vi överlever event.svar från Bron´s ägare !
  Har skrivit det tidigare,”man kan spotta på en sten till den är genomblöt”….
  Några av oss har upplevt den första Atombomben över civila mål. Minns också vilken uppståndelse som rådde,trots att man då bara talade om ett ”eldklot”..
  I dag vore en sådan bomb omodern ! Numera sändes bra mycket starkare per raket,mot sina mål. Det beräknas taga dryga 3-5 minuter innan stora delar av Europa brinner !

  29
  49
  • Neville Chamberlain och du Stenbocken verkar vara i släkt. Har du inte förstått att det är Ryssland med order från krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin som har angripit Ukraina. Om inte diktatorn Vlademir Putin stoppas där så kommer han att fortsätta tills det tar stopp.
   Skall hela världen dansa efter en fullblodspsykopats pipa med hot om förstörelse? Nej säger jag!
   Man får helt enkelt syna korten.
   Det är inte så säkert att han är så kaxig när det väl gäller.
   Man får också hoppas att det finns några förståndiga människor i hans närhet som gör processen kort med svinet.

   60
   20
   • Kent:
    Du får läsa lite mer Historia,för att begripa dagens problem….
    Titta gärna på mina rader under annan rubrik:
    ”Svenskarna i Ukraina hotas igen”….

    26
    36
   • Putins sista födelsedag blev ju jättebra, hoppas att han snart får sin efterlängtade kula i pannan.

    43
    14
  • Ja du Stenbocken du hänvisar alltid till att folk som inte förstår krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putins krig i Ukraina inte har läst tillräckligt med historia. Vad är det för historia du hänvisar till? Undervisa en fåkunnig om din historia som ligger till grund för din kunskap.
   Det kan väl inte vara puttler själv som är din historielärare?
   Du kallar Sverige för Absurdistan men det namnet måste Ryssland ha kvalificerat sig för idag. Ryssland måste vara det mest absurda land som finns på denna planet idag med en ledare som är lika absurd som Hitler.

   25
   9
   • Kent:
    Det gäller inte bara i detta ämne som jag rekommenderar många på bloggen att förkovra sig….
    Historia var o. är mitt intresse,och där kan ni lära mycket,och inte upprepa något tidigare felaktigt beslut t.ex..
    Oerhört många lever i sin egen värld och följer i mörkret medias mening,eller någon annan novis !

    9
    12
   • Stenbocken ditt svar kan liknas vid godag yxskaft.
    Jag väntar fortfarande på ditt svar från historien. Du verkar ha lätt för att formulera dig och glad för att skriva så varför inte glädja alla här på bloggen med din ovanligt stora och djupa kunskap om ryssk och tysk historia.
    Eller är det lite grumligt i tankeapparaten?

    9
    5
   • Kent:
    Har sedan länge passerat sandlådeåldern..
    Sådana löjliga frågor får du svar på genom att besöka Bibliotek.
    Sök under ”allmän historia”,och du skall finna !
    Har du aldrig besökt ett sådant,kan du kanske få hjälp av personalen.

    5
    7
  • RÄTT MÅSTE GÖRAS, OVSETT HOTET!!!

   MAN FÅR INTE GE SIG FÖR EN GALNING, ÄVEN OM DET FINNS FARLIGA TÄNKBARA KONSEKVENSER!!!

   Tänk på protesterna i Iran mot slöjan, fast många blir dödade!

   MAN FÅR INTE VARA RÄDD, FÖR ATT STRIDA FÖR DET RÄTTA, ELLER FÖR ATT INTE BÖJA SIG FÖR DET FELAKTIGA ONDA, ÄVEN OM KONSEKVENSERNA KAN BLI HEMSKA OCH OERHÖRDA!!!

   18
   4
   • För det är så vi nationalister ALLTID har kämpat, mot ett korrupt förtryckande vänstersystem, även om det har skett i mindre skala!

    Och det är därför vi idag har blivit stora och mäktiga, för det rätta, och rättvisan segrar ALLTID till slut, även om det ibland tar lång tid!

    15
    5
  • Ungefär lika lång tid innan alla strategiska städer i Ryssland förvandlas till likadana grushögar som Putte lämnat efter sig i Ukraina.
   Du går väl inte omkring och tror att Putte kan skicka sina atombomber på omvärden helt ostört hur som helst?
   Puttelandet har inte någon mer överlägsen eller mot väst oövervinnlig vapenteknologi.

   7
   3
  • Jaha Stenbocken då har du avslöjat dig som den putinist du är och ditt stora intresse för Hitler är nog bara inte ett intresse utan en beundran för typer som Hitler och Putin.
   Hälsningar från sandlådan.

   5
   2
 6. Putin får nog ta det säkra före det osäkra och förbjuda rökning i Kreml.

  48
  12

Kommentera