Varför är “Bevara Sverige svenskt” så dåligt?

VALET 2022. I går släppdes den första delen av Sverigedemokraternas vitbok. Det som nu publiceras handlar om tiden kring när partiet grundades 1988 och personerna bakom. Vitboken som SD beställt är avsedd att vara en akademisk genomlysning av SD:s historia och koppling till extrema rörelser. – Den omedelbara kopplingen till Sverigedemokraterna är genom rörelsen “Bevara Sverige svenskt” säger vitbokens författare, idéhistorikern Tony Gustavsson.

-Pettersson har svårt med folk som idag tycker det är fel att bevara Sverige svenskt. Sverige är eller har varit ett av världens bästa samhällen, med välfärd för alla, låg brottslighet och hög tillit mellan invånarna.

Varför får SD kritik för detta?

En gång tyckte Sveriges största parti samma sak men de slipper kopplingar till högerextremism, nationalism, nazism och rasism trots att de varit mångdubbelt…

Jag stoppar där men återkommer med rena rasismen från Socialdemokraterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Varför är “Bevara Sverige svenskt” så dåligt?

 1. Till skillnad mot majoriteten här tror jag det var klokt. Om detta är en “nyhet” i juli så lär det ha blåst över i september. Den självklara kritik som kommer från den rödgröna röran kan då enkelt bemötas. T ex som vad surrar ni om? Detta har vi själv skrivit. Ett angrepp på socialister och kommunister lär bli enklare med dessa förutsättningar. Jag delar en del som skrivits i inläggen, men detta är min analys.

 2. “Gefundenes fressen“, – dvs en oväntad godbit för alla som ogillar SD och var därför inte oväntat första nyhet både i Rapports kvällssändningar och i Aktuellt, – i Rapport med orden “starka kopplingar till rasistiska grupper“ samt med stor rubrik: “Tydliga nazistiska rötter“, varefter Aktuellt hängde på och inledde med orden: “tidiga kopplingar till fascistiska och rasistiska rörelser“. Att det toppar SVT:s nyheter är knappast förvånande, det är väl känt sedan tidigare att “Husbondens Röst“ – SVT, har en negativ inställning till SD, (“SVT tar avstånd från Jimmie Åkessons uttalande“, som man underströk efter valdebatten 2018)

 3. Att komma ut med en s.k. “vitbok” är ju enbart löjligt och fullkomligt idiotiskt.
  Men som jag sa förut, skall något granskas inom SD så är det Mattias Karlsson och hans mycket nära kärleksförhållande med den statligt finansierade extremist terrororganisationen expo.

  “vitboken” och Mattias Karlssons “verksamhet” gör mig faktiskt också tveksam om jag ska lägga min röst på SD eller inte?
  Dom verkar inte vara speciellt seriösa länge, SD är på god väg att bli ytterligare ett mjäkigt och platt fjantparti i mängden.

  17
  6
 4. Är det en tillfällighet att denna bok publiceras ca 2 mån innan valet`? Tror att många som redan har bestämt sig för att rösta på SD inte fäster någon större vikt av denna bok. Skall man dra det till sin spets så kan man hitta lik i garderoben hos alla partier.

  52
 5. Det är ofattbart att SD kommer med en vitbok så här nära valet. Nu frossar media i att det var nazister som startade SD. Var är sossarnas vitbok? S hyllade Hitler, bedrev tvångssterilisering för att rena rasen, samarbetade med Tyskland fram till 1943 mm

  52
 6. Jag har alltid velat bevara Sverige svenskt. Det finns ju bara en plätt på jorden som vi svenskar kan sägas vara vår hemvist. Islam ☪️ förstör land efter land som den gräshoppssvärm de är… det vill inte jag ska hända Sverige. Jag hatar inte muslimer, jag hatar Islam som ideologi och den har ingen naturlig plats i Norden. 🇸🇪 🇩🇰 🇳🇴 🇮🇸 🇫🇴 🇦🇽 🇫🇮

  91
 7. Finns inget fel med Bevara Sverige Svenskt. Vet inte, men det verkar vara så i flera Europeiska länder att det är rasism att man tänker på sitt land.

  64
 8. Hur många somalier som inte har åkt tunnelbana jobbar på Aftonbladet?

  50
 9. Alldeles försent att bevara Sverige svenskt.
  Alltför många är fortfarande för en stor invandring.

  53
  3
  • Jag vet inte hur många gånger jag skrivit detta men inget riksdagsparti med inflytande har gått till val på att öka invandringen av oanställningsbara främlingar. Men när det kommer en handfull från Ukraina som är väl marinerade i den kristna kulturen och vill inget hellre än att arbeta och bidra, ja då börjas det helt plötsligt ställas krav och förmåner som orcherna har och haft ska helt plötsligt i gälla dessa genuina flyktingkvinnor och barn.

   Det är ytterst få svenskar med egen intakt tankeförmåga som skulle välja sådana alternativ.

   49
   1
 10. När svenskar vill bevara sin kultur och grupp, anses detta vara byggt på hat mot andra grupper.
  När invandrargrupper vill göra samma sak, uppmuntras och hyllas de av pk maffian.
  Så fint, trevligt och berikande.

  Varför görs så olika bedömningar, av samma fenomen? Allt är djupt rotat hos mänskligheten.

  70
 11. Det är bara vänsterextremister som hyser agg mot “Bevara Sverige Svenskt”-rörelsen, som för övrigt bör väckas till liv igen nu i dessa tider.

  81
  1
 12. Allt de “goda” nu kan gör är att hitta andra orsaker till Sveriges förfall

  Bort med fokus på problemen. Satsa på andra känslomässiga utfall som kanske inte alltid stämmer

  43

Kommentera