“Tvåstatslösningen” som förintar Israel

av Khaled Abu Toameh

Medan Bidenadministrationen fortsätter att prata om sitt engagemang i “tvåstatslösningen” menar majoriteten av palestinierna att de stöttar den islamistiska terrorgruppen Hamas och vill se fler terrorattacker mot judar.

Den stora majoriteten av palestinierna gör det klart och tydligt att de inte tror på “tvåstatslösningen” och hellre ser att terrorgruppen Hamas ersätter Palestinska myndigheten med Mahmoud Abbas i spetsen. På bilden: Abbas samtalat med Hamasledaren Ismail Haniyeh den 5 april 2007 i Gaza City. (Foto av Mohamed Alostaz/PPM via Getty Images)

Bidenadministrationen lever under illusionen att “tvåstatslösningen”, som skulle se etablerandet av en självständig och suverän palestinsk stat bredvid Israel, är det enda sättet att uppnå fred, säkerhet och stabilitet i Mellanöstern.

Den stora majoriteten av palestinier gör det dock klart och tydligt att de inte tror på “tvåstatslösningen” och hellre ser att terrorgruppen Hamas, den Iran-backade terrorgruppen vars stadga uppmanar till utplånandet av Israel, ersätter Palestinska myndigheten med Mahmoud Abbas i spetsen.

Läs vidare

2 thoughts on ““Tvåstatslösningen” som förintar Israel

 1. Ja gör Israel och Palestina till en stat men vänta med Gaza tills det är helt avmilitäriserat.

  3
  1
 2. Påminner om att NF beslutade om Balfour-deklarationen, vilken erkände och skapade ett antal självständiga länder, däribland Syrien, Irak, Saudi-Arabien, Jemen, Oman, Libanon, Egypten, Jordanien resp Israel. De 2 sistnämnda är just den s k “tvåstatslösningen”. Nu strider 2-statslösningen mot islams dogmer, d v s ett en gång av islam behärskat land, skall alltid återerövras. Alla “fredsavatal” är att betrakta som “vapenstillestånd”, tills islams militära styrka är återskapad och erövringen kan fortsätta.

  Detta innebär bl a att större delen av Sverige idag är “islamskt” och skall så förbli. Att Balkan, Spanien, Cicilien, England skall “återerövras” är för islam självklart. Men det finns länder i Europa som respekteras av islam, bl a Visegradländerna, Österrike, Schweiz, Ryssland

  17
  1

Kommentera