Thoralf berättar om Kalmar kommuns olönsamma vindkraftverk

ENERGIPOLITIK. Thoralf Alfsson är f.d. Sverigedemokrat som blev utesluten ur SD. Nu berättar Thoralf om Kalmar kommuns olönsamma vindkraftverk.

-Pettersson har noterat att mängder med vindkraftsbolag, offentliga och privata, har stora problem med lönsamheten men det får vi sällan höra om från de stora rikstäckande medierna. Läs om Förlustsnurrorna på bloggen.

Nyligen presenterade SVT som hade läst IPCC:s senaste rapport följande: Människans utsläpp av koldioxidutsläpp är på sin allra högsta nivå någonsin och den kurvan måste vända inom tre år, säger IPCC i den tredje delrapporten som släpptes idag.” Räddningen är vindkraft och solkraft men inte kärnkraft. Se och hör en nyttig idiot i detta inslag.

Utsläpp med ”gammal” kärnkraft.
SVT ägnar sig åt aktivism i stället för att rapportera opartiskt och korrekt. När IPCC påstår att vi bara har tre år på oss att rädda jordklotet från undergång, borde många ställa sig vilken energikälla som ger minst koldioxidutsläpp. Att påstå att kärnkraft inte kan ge ett stort bidrag till att sänka koldioxidutsläppen är korkat. Alla är dock inte dumma, det byggs för närvarande c:a 55 nya kärnkraftverk.

Lyssnar man på klimataktivister kan man få intrycket att kärnkraften hör forntiden till. Fler länder i Europa är dock i färd med att bygga ut kärnkraften än avveckla den. Och globalt vinner kärnkraften stadigt mark.

Synen på kärnkraften som en utdöende teknik bekräftas inte, om man höjer blicken över den svenska debatthorisonten. Enbart i Europa är 55 nya reaktorer på gång, och organisationer som IEA, IPCC, WMO och numera även EU beskriver ny kärnkraft som en nödvändighet.

Läs mer på Second Opinion

Att socialdemokraten och klimat- och miljöminister Annika Strandhäll visste inte hur många kärnkraftsreaktorer Sverige har i drift eller hur många som stängts ned i en direktsänd intervju i SVT Aktuellt. Detta med närmare 5.000 ”experter” anställda i regeringskansliet.

James Concas uppräkning över antal dödsfall globalt, per biljon kWh, sett i relation till produktionens storlek (del av marknaden):

 • Kol – 100 000 dödsfall (41 % av global elmarknad)
 • Olja – 36 000 dödsfall (33 % av global energimarknad/4 % el)
 • Bioenergi/biodrivmedel – 24 000 dödsfall (21 % energi/2 % el)
 • Naturgas – 4 000 dödsfall (22 % av global elmarknad)
 • Vattenkraft – 1 400 dödsfall (16 % av global elmarknad)
 • Solenergi – 440 dödsfall (< 1 % av global elmarknad)
 • Vindkraft – 150 dödsfall (2 % av global elmarknad)
 • Kärnkraft – 90 dödsfall (11 % av global elmarknad)

Källa

MP – Kärnkraften är en flopp, trots 55 nya reaktorer

FN hyllar kärnkraft som den energikälla med minst koldioxidutsläpp

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Thoralf berättar om Kalmar kommuns olönsamma vindkraftverk

 1. Men SVT kanske har rätt,
  ”Människans utsläpp av koldioxidutsläpp är på sin allra högsta nivå någonsin”.
  För är det inte som så att vi har aldrig varit så många människor på denna planet.
  Och det är ju vi människor som smutsar ner. Hör vi någon politiker prata barnbegränsningar?

 2. SD såg till att göra sig av med den som kan redovisa och utvärdera statistik, påståenden som låter bra, dessutom en fantastisk fotograf. Den som såg till att det hände är en pratmakare i Kalmar som hade SD ledningens öra i Stockholm. Nu har han visst fått flytta upp och fortsätta att prata.
  SD är ett vingelparti där man sätter upp ett finger och det som låter bra går man på. Har i alla fall blivit. Tråkigt nog.
  Lycka till Thoralf med det nya lokala partiet, läser din blogg och det finns mycket matnyttigt att lära sig av.

  17
  3
  • Jag kom av en ren tillfällighet på hans blogg under hösten 2017, då han fortfarande var medlem i SD och tyckte då att ha lade ner ett fantastiskt jobb för SD. Att sen direkt efter valet kicka honom från partiet upplevde jag som en skam från SD’s sida.
   Men det visar på den kultur som råder inom SD.

   Och Pettersson, Toralf har också lagt ut statistik över döda med covid i region Kalmar under de senaste månaderna. Närmare 90% var fullvaccinerade.
   https://thoralfsblogg.com/2022/04/01/90-procent-av-de-avlidna-var-fullvaccinerade/

   Vad kan man dra för slutsats av detta då?
   Inget, vill jag hävda. Eller kan det vara som så att av alla de mer än 15.000 tusen som rapporterats dött av / med covid kanske dog av andra orsaker?

   • 100 procent av de som dött är vaccinerade mot polio tror jag, det är en slutsats man kan dra.

    Och om 85 procent av hela befolkningen är vaccinerad mot covid och ännu fler bland de äldsta så kommer ungefär lika många vaccinerade att dö är den slutsats jag drar.

    Thoralf är duktig och jag tycker det är synd att han tvingades lämna SD men han är liksom jag ingen expert på virus och vaccin.

    1
    2
   • Pettersson, jag tror inte heller att Toralf vid något tillfälle har hävdat eller utgett sig för att vara expert. Vill minnas att han vid något blogginlägg skrivit om att han vaccinerar sig

 3. Vindkraftsutbyggnaden skövlar miljön!!!

  Vem skall reparera skadorna från ett skövlat landskap???

  28
 4. Förr, när man visste att vinden var nyckfull, ansågs det riskabelt att vissla ombord på en båt eftersom det kunde framkalla storm.
  Det är kanske dags när stiltje råder, att ta gammal, hederlig skrock till nåder och beordra landsomfattande samfällt visslande, med Bolund och Stenevi som dirigenter.
  Mellan visslingarna ska vi förstås blidka solguden och uteblir effekten så har vi varit svaga i tron och får skylla oss själva.

  23
  • Ja eller varför inte ta upp den gamla Asa traditionen med blot och börja offra till gudarna.

 5. Vilken tur att de flesta snurror är utlandsägda. Då slipper vi svenskar ta förlusterna. Dock skulle skatte specialisterna socialdemokraterna ta en del av inkomsterna till nedmontering av snurrorna så vi inte står med tusentals skelett om 20 år, som vi skattebetalare får bekosta skrotningen av.
  Oj nu glömde jag. Det är bara oss löntagare Sossarna vill stjäla skattepengar av.

  35
 6. Socialister är per definition idioter.
  Under kommunismens glansdagar var det socialistisk planekonomi som var bäst enligt Partiet.
  Idag är det opålitlig, ineffektiv, dyr, miljöförstörande, människofientlig, djurfientlig vindkraft som är det stora affischnamnet för Partiet.

  Vissa lär sig aldrig.

  38

Kommentera