Nya Zeeland skickar plan och soldater till Europa

UKRAINA. Nya Zeeland skickar ett Herculesplan och 50 personer ur sin försvarsmakt till Europa. Det meddelar premiärminister Jacinda Ardern på en pressträff, enligt NZ Herald. – Men de kommer inte att gå in i Ukraina, och det har inte heller efterfrågats, säger Ardern.

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern. Bild: Nato

De 50 soldaterna och Hercules-flygplanet ska hjälpa till att transportera och distribuera militärhjälp till Ukraina.

Landet donerar dessutom pengar som ska hjälpa Ukraina mot den ryska invasionen. Premiärministern säger att den ryska attacken är ett hot mot den globala stabiliteten. – Det här är en konflikt med stort avstånd från Nya Zeeland, men ändå av stor vikt för Nya Zeeland.

-Pettersson säger att 50 soldater och ett plan är mest en symbolisk handling, men det är också viktigt…

Nyzeeländarna hamnar långt hemifrån.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Nya Zeeland skickar plan och soldater till Europa

 1. ”-Pettersson säger att 50 soldater och ett plan är mest en symbolisk handling, men det är också viktigt…”

  Det är väl underbart att den ”vänsterliberala” regimen i Mikro-Australien, f’låt Nya Zeeland öppnat gränserna efter den anala nedstängningen på grund av det kinesiska influensaviruset.

  Mänskliga rättigheter, åsikts- och yttrandefrihet. Ett millennium av liberal utveckling kastas på tippen för att reptilhjärnan slår till. Allt vad gjorts för att stoppa oligarkerna och krigshetsarna slängs överbord på grund av propaganda och rysskräck.

  Det Putin och Ryssland gör är åt h-vete. Förutom de självklara sakerna har det givit öppet spelfält för dem som inte vill oss väl. Våra barn kommer att lida av kriget i Ukraina. Inte på grund av att Putin och Ryssland invaderar oss utan på grund av alla ”åtgärder” som oligarkerna och vasallerna passar på att införa.

 2. Enligt RT.com så har amerikanska och brittiska commandos uppdrag i Ukraina.
  Nu höjs spänningsnivån ytterligare.

  9
  4
 3. Lite mer än en symbolhandling men ack så viktig.
  Alla goda krafter måste samlas för att bekämpa krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin med patrask.

  20
  11
 4. Personer inom USA:s underrättelsetjänster sprider medvetet falska uppgifter till media som en del av ett ”informationskrig” mot Ryssland. Det avslöjar NBC News.

  19
  10

Kommentera