De flydde från Kiev – fick jobb direkt

FLYKTINGAR & INVANDRING. Skeppshultstegen har nyligen anställt Valeria, Julia och Ivanna – tre ukrainska flyktingkvinnor från Kiev. I en intervju med tidningen berättar Valeria om familjens nya tillvaro. Och för företagets vd, Boel Felixson, var det en självklarhet att anställa kvinnorna, rapporterar Värnamo Nyheter, bakom betalvägg.

Ivanna, Julia och Valeria – från Kiev till Smålandsstenar. Foto: Sebastian Orre

-Pettersson undrar varför dessa och andra tjänster inte är tillsatta av kompetensregnet som kommit tidigare. De var ju så otroligt välutbildade…

Vi har 1,3 miljoner ”svenskar” i arbetsför ålder som inte försörjer sig själva. Hur är det möjligt när det finns massor med lediga arbeten?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “De flydde från Kiev – fick jobb direkt

 1. Otroligt att det existerar en effektiv statlig arbetsförmedling eller, eller , eller
  blir fullständigt förvirrad här över vad som händer – omgående arbete !!!!
  Det måste ju faktiskt firas ??
  Eller var det helt enkelt ett privat initiativ ?

 2. ja men det är en klar fördel om dom som kommer faktiskt vill jobba ..
  så är det ju absolut inte med mohamedamer!!!

  17
 3. Lite dubbelt detta för det handlar nog också om att få billig arbetskraft för många ”goda” svenska företagare. Men visst, kontrasten mot somligt ”kompetensregn” är skärande.

  17
  2
  • Vet du att de arbetar billigt eller har bidrag eller gissar du?

   Jag har ingen aning men tror att arbetsgivaren får betala lön enligt avtal utan några bidrag. Tjejerna har varit här för kort tid för att hamna i bidragsträsket, tror jag…

   Alla med ukrainskt medborgarskap och godkänd id-handling får tillfälligt uppehållstillstånd och arbetstillstånd automatiskt.

   19
   2
 4. Fick jobb direkt!
  Detta samtidigt som andra ”flyktingar”, efter en mängd ”snabbspår och integrationsprojekt och annat” inte ens fått jobb efter 8 år i Sverige,!
  Men visst, det är som sagt ingen som helst skillnad på flyktingar och flyktingar, absolut ingen skillnad alls!

  59
  1
  • Jodå, det ÄR skillnad på flyktingar och migranter! Detsamma gäller att det är skillnad på utbildning och analfabetism. Det är också skillnad på att vilja göra rätt för sig eller leva på bidrag eller kriminalitet.

   NÄR SKALL NI FATTA DETTA?

   48
   1
 5. Anställningsbara och villiga att arbeta.
  I jämförelse med oanställningsbara som ej vill arbeta!
  Det är en jäkla skillnad!

  69
  1
 6. Redan innan kriget Ukraina/Ryssland, så hade Ukrainska diktaturen fördrivit (eller de flesta själv valt) demokratiskt sinnade Ukrainare, d v s de yngsta och mest välutbildade Ukrainarna. Till Polen hade således anlänt ca 2 milj, till Ungern 1 milj och resten av Europa ca 1 milj ”krigsflyktingar”, fast EU har hindrat mottagarländerna att skämma ut Ukraina då de inte får nämnas som krigsflykting, så det har blivit ”gästarbetare”. Faktiskt är detta avsevärt större flyktingnumerär än vad Europa i övrigt tagit emot.

  Mottagandet av ”gästarbetarna” har dock gått relativt smärtfritt. De flesta är i jobb efter 3-6 månader och efterfrågade på arbetsmarknaden. Sverige har gjort allt för att kasta ut Ukrainare fram till nu. De skämde ju ut flykting- resp integrationspolitiken genom att själv fixa jobb och snabbt.

  I Polen/Ungern är det t o m så att tack vare dessa gästarbetare så har BNP/Capita ÖKAT till skillnad mot resten av EU, där bl a Sverige numera fifflar med statistiken för att dölja minus-trenden och påstå att den är ”noll”. Att ta in typ 200000 Ukraninska ”riktiga” krigsflyktingar skulle sannolikt vara ett guldkast, bara inte vänstern förvandlar detta till en väg att rädda skinnet på en massa av Ukrainska krigsbrottslingar. Det kommer fram så småningom hur nynazisterna inom Azov-bataljonerna levt skräckvälde i Ukraina med mord etc! I Sverige finns ju nynazister, alltså inte NMR, utan vänsterextremister, mp-aktivister, Sossar, vilka gärna ger en fristad till ”sina egna”.

  46
  9
  • Roland, som motvikt till din vurm för krigsförbrytaren Putin vill jag tillägga att även han håller sig med två (2) ”nazistiska” grupperingar nämligen Wagner gruppen och Khadyrofs patrask.

   Wagner gruppen har fått sitt namn från Hitlers favorit kompositör Rikard Wagner och Khadyrovs patrsk kommer från det islamistiska packet.

   21
   4
   • Nazister förefaller vara prylen alla vill ha!
    Dvs när man har dom på sin sida, i annat fall är dom dumma!

 7. Inga problem med riktiga människor. Mena folket är en annan fråga. Skulle aldrig släppa in packet på mitt företag. Notoriska gnällspikar som inte vill jobba, som letar efter anledning, att hota med kränkningsanmälan och som ofta ”väger bra mycket mer”, när arbetsdagen är slut.

  63
  1
 8. Hoppas att företagaren informerar om de andra mindre arbetsvillga. Skeppshult lär ha många av den typ som besvärar kvinnor.

  54
  1
 9. Med normala flyktingar så blir det heller inga större problem. Dom flesta försörjer sig själva och dom flesta kommer mest troligt också att återvända när kriget är slut.
  Men landsförrädarna i Sverige har under mer än 50-års tid specialicerat sig på import av slödder, våldtäktsmän, troorister, mördare och annat mänskligt avskräde och nu får vi skörda vad dom har sått.
  Sverige var en gång ett av världens bästa länder, i dag är det ett av dom absolut sämsta och farligaste länder att bo i eller ens besöka!
  Förut var man stolt över sitt land, i dag skäms man!

  97
 10. Klart att normala människor som vill försörja sig får jobb. Det är bara latmaskar och barnalstrare som vill leva på andra. Och det gör de åxå i Sverige.

  78
  1

Kommentera