11 thoughts on “Massgravar för av Putins Patrask mördade civilister

 1. Massaker är så jäkla lågt man kan sjunka. Och jag tycker att det är bra att Putin vill få dit FN personal som ska granska påståendet. För just nu vet man inte vad som döljer sig i säckarna. Ukraina har ju propagerat om hur många ryssar de tagit livet av. Så jäkla snopet det skulle vara om det låg ryssar i säckarna.
  Nåväl. Jag den senaste tiden funderat på varför massakrer utförda av Ryssland är en helvetisk handling medan massakrer utförda av USA är helt ok. Vore tacksam om någon kunde förklara det för mig

  ”America has been in 19 wars since World War II, but we will list the death toll from three of the bloodiest conflicts: The Korean War, The Vietnam War and wars in Iraq, Afghanistan and Pakistan. The total death toll of people killed by American troops in all these wars put together is over 12 million.”

  Ingen kan påstå att döda asiater är mindre värda än dödade Ukrainare

  • Du har säkert rätt när det gäller massgraven på kyrkogården. Det finns flera uppgifter från seriösa media (inte Putins propaganda) som hävdar att Ukraina grävt groparna för att begrava de döda. Vem som dött och varför är vad jag förstår inte klarlagt än.

   Massaker handlar bland annat om bakbundna civila som ligger på gatorna med kulhål i nacken. (Trollen har sina vanliga förklaringar: fake news och dummies… Putin lär väl säga att det är Ryssar.)

   Mycket skit har hänt i historien. I ett modernt samhälle med snabb information borde vi vara bättre rustade för att stoppa sånt här så att historien inte upprepar sig. Du tycks mena att Ryssland nu har rätt att bete sig illa för att USA gjort det tidigare?

   Den som vill kan fundera på vem som startat krigen på senare år? Irak startade genom att gå in i Kuwait… IS härjar både här och där… USA försöker stoppa IS, Putin hjälper Assad mot den egna befolkningen.

   Vad som är rätt och fel är inte alltid lätt att avgöra. En sak är dock helt säker. Att hjälpa eller hylla en diktator är alltid fel! En diktator struntar i andra människor, lagar och överenskommelser utan att någon kan stoppa diktatorn. Oavsett vad man tycker om demokrati så är den till för att kunna avsätta dårar som försöker skapa diktatur. I en diktatur får du anpassa dig till en dåres infall, i en demokrati kan du verka för att förbättra sådant som inte funkar. Den som inte håller med kan flytta till Ryssland eller kanske Nordkorea. Valet är fritt!

  • Tavarish Kostin, de ryska soldater som ukrainska styrkor begravts begravdes i närheten där de dog. Ryssarna själva bryr sig sällan om att begrava sina egna utan låter dem ligga där de faller.
   Sen får du gärna ge exempel på där ”de imperialistiska amerikanerna” systematiskt tog alla män mellan 16 och 60 år och sköt dem i sin utrensningar, så som ryssarna gjort i Ukraina.

 2. ja skicka dit lite svenska kriminalpoliser det finns ju en del mord att utredas!??

  3
  2
  • Alla vet ju vem som är skyldig men han lär vi inte få tag på. Han lär aldrig våga titta ut ur sin bunker.

   17
   5
   • Lite som amerikanska presidenter. Ingen har satt dit Obama som startade flera krig, liksom Jordnötskungen, 2xBusch, Clinton, Reagan m.fl. Jag har så svårt att förstå hur massmord utförda av USA är helt OK, men gör andra det så blir det ett jävla liv. Hur?

 3. Det är tröttsamt med alla dessa felprogrammerade kommunisttomtar. Redan innan de öppnar truten ljuger de som en fyllkaja under bordet.

  13
  5
  • Skulle inte kalla honom och hans maffiagäng för kommunister, snarare kleptokrater och fascister! Putinister helt enkelt!

   12
   4
 4. Kan det vara så illa att Putin planerar för kärnvapen alt biologiska vapen i KIEV och därför dragit tillbaka trupperna därifrån??

  Krigsförbrytare som Putin kommer nog inte att tveka om han får chansen

  28
  16
  • Mycket möjligt, samma tanke skrev jag till Expressens ”blogg” för några veckor sedan. Vad händer i så fall? Att NATO skulle backa och låta Putin få som han vill är uteslutet. Det enda som funkar mot sådan dårskap är att så snabbt som möjligt radera Ryssland från kartan och göra det obeboeligt för några hundra år. Det kommer att svida för oss men alternativet är värre!

   13
   8

Kommentera