Vindkraften har varit en lekstuga med skattemedel

ENERIGIFÖRSÖRJNING. Region Gävleborg säljer sina vindkraftverk. Det står klart sedan regionfullmäktige på torsdagen beslutade att sätta punkt för den fiaskoartade satsningen, – Äntligen, det här har varit en lekstuga med skattemedel, sade Patrik Stenvard, Moderaterna, skriver Gefle Dagblad, tyvärr bakom betalvägg.

Regionen ger upp vindkraften: ”120 miljoner bortslösade”. De två vindkraftverk utanför Kalmar som Region Gävleborg 2012 köpte för 74 miljoner kronor är nu till salu.

-Pettersson är inte förvånad. Fast jag håller inte moderaten Patrik Stenvard som påstår att det varit en ”varit en lekstuga med skattemedel”, jag vill påstå att det ÄR en lekstuga med skattemedel.

De ekonomiska kalkylerna måste inkludera alla systemkostnader, alltså även utbyggnaden av nätet och reglerkraften. Då blir vindkraften dubbelt så dyr som el från bioeldade kraftvärmeverk och el från kärnkraftverk.

Läs gärna om andra förlustsnurror…

Står Sverige inför akut energibrist? “Absolut inte, Sverige exporterar ju el!” säger somliga – samtidigt sägs personal upp och företag stänger ner sin produktion – på grund av elbrist. Är det möjligt för ett land att ha överskott på el och brist på el samtidigt? Vilken politik ligger egentligen bakom Sveriges situation? Och vad händer med ett samhälle som stryper sin egen energitillgång? Dessa frågor tog Henrik Jönsson upp i november 2021.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Vindkraften har varit en lekstuga med skattemedel

 1. Skattepengar finansierade en gång i tiden kärnkraftverken och så har man lagt ner en del av dem i förtid för att tvinga fram en skattefinansierad satsning på vindkraft. Det är fasen kriminellt beteende. Det är VÅRA kärnkraftverk och de fungerar…

  Som någon av ingenjörerna i Samnytts vindkraftsdokumentärer nämner, vi hade ett billigt och effektivt energisystem som nästan inte släppte ut CO2 alls, och så skrotar vi det…när alla påstår att CO2-halten måste ner. Det är ju helt sjukt…

  17
 2. Allt som har med vindkraft att göra är en stor lekstuga. Vindkraft är jättebra men inte när man behöver konstant pålitlig el

  11
  • Hur ska ett sovande folk som ständigt bli lurade förstå det?
   Om det sen beror på låg begåvning som i riksdagen då är det inte bra.

   16
 3. Vindkraft kan dom bygga stadsnära där elen behövs.
  Men då blir det nog stopp direkt.
  Vi på landsbygden klarar oss med vår vattenkraft.
  Vindkraft är nog det sämsta alternativet av alla.
  Kostar dubbelt vad det ger tillbaka.
  Skulle nog funka bra runt Märta Stenevis tomt i Skåne, bygg 15-20 verk så kan hon njuta av dom varje dag.
  Bolund kan få ett gäng in på knuten han med som gillar vindkraft.

  57

Kommentera