Islamistpartiet Nyans koppling till kampanj mot Sverige

VALET 2022. Påverkanskampanjen där Sverige pekas ut som en fasciststat har rasat i flera veckor och myndigheter varnar för att den kan eskalera. I bakgrunden av den svenska proteströrelsen finns partiet Nyans med partiledaren Mikail Yüksel. – Vi arbetar för att Sverige ska ha goda relationer till Turkiet, säger Yüksel till Aftonbladet.

Partiledaren Mikail Yüksel i mitten

I helgen väntas nya demonstrationer mot svensk socialtjänst och LVU-placeringar av barn.

En av talarna är partiledaren för det nystartade partiet Nyans – Mikail Yüksel – som 2018 uteslöts ur Centerpartiet efter samröre med den turk-islamistiska rörelsen Grå vargarna.

– Det är en stor skam för oss alla i Sverige att problemet med socialtjänsten har uppmärksammats först nu när utländska medier börjar skriva om detta, säger partiledaren till Aftonbladet.

Han säger att han under senaste tiden berättat om anklagelserna mot svensk socialtjänst i medier i ett flertal länder i Norden, Turkiet och Arabvärlden. – Vår bedömning är att det finns felaktigheter i systemet, då är det viktigt att uppmärksamma det.

Om Partiet Nyans på bloggen…

Partiet Nyans bildades i Göteborg hösten 2019, av den utsparkade islamisten och Center-politikern Mikail Yüksel. Nyans vänder sig särskilt till Sveriges muslimer och bland de viktigaste frågorna återfinns islamofobi, integration och LVU – men även separata badtider för kvinnor och föräldrars rätt att uppfostra sina barn i enlighet med sin religiösa övertygelse. Bland kandidaterna finns en ekobrottsdömd tidigare imam, Bashir Ali och friskolerektor samt tidigare lokalpolitiker som bytt parti.

Partiet Nyans vill bli ”en röst för förorten”. Inför valet kampanjar man i storstädernas förorter och satsar på att komma in i olika kommunfullmäktige och riksdagen.

Partiet vill bland annat att muslimer ska betraktas som en särskild minoritet i Sverige, på samma sätt som exempelvis judar och samer, och att islamofobi samt afrofobi och antisemitism ska få en särskild brottsrubricering.

Flera personer som anslutit sig har tidigare varit med i andra etablerade partier. En som följt utvecklingen i Nyans säger att partiet ger missnöjda en politisk plattform.

En av Stockholmskandidaterna är Bashir Ali Aman, tidigare imam och predikant i Rinkebymoskén samt tidigare rektor på Al-Azharskolan. Han har dömts för grov ekonomisk brottslighet och avtjänat ett treårigt fängelsestraff efter att ha tömt friskolekoncernen på 10 miljoner och investerat pengarna i en muslimsk bank.

”Min bedömning är att han blivit mycket orättvist behandlad av statens olika instanser. Bashir är en mycket uppskattad och välrespekterad person bland minoritetsgrupper i Sverige”, skriver Mikail Yüksel på Facebook.

Till kommunfullmäktige i Helsingborg har partiledaren lyft fram Mohamed Barani. I ett inlägg på Facebook har Barani skrivit ”Heder är det som skyddar kvinnor, vi ser tyvärr hur kvinnor behandlas när ett samhälle förlorar hederskonceptet”.

ler billiga hyreslägenheter, se över LVU (Lagen om vård av unga) samt en rad förslag som rör minoritetsgrupper. Partiet är emot slöjförbud, för separata badtider för kvinnor på kommunala badhus och vill förbjuda teckningar av profeten Muhammed.

Att kränka profeten borde definitivt räknas som hatbrott. Det borde även vara olagligt att bränna Koranen, har Mikail Yüksel tidigare sagt i en intervju med Dagens Nyheter.

I en debattartikel i Göteborgs-Posten kräver partiet att Lars Vilks konstverk Nimis i Kullabergs naturreservat omgående ska ”brännas ner av länsstyrelsen” då det symboliserar och normaliserar islamofobi och rasism.

-Pettersson säger att Mikail Yüksel försöker utnyttja demokratin för att införa diktatur och sharialagar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Islamistpartiet Nyans koppling till kampanj mot Sverige

  1. Alla arabisk talande ska hoppa på det här tåget och informera alla muslimer på de olika sociala plattformarna om att: Ja, socialen kommer att ta era barn, ni kommer aldrig att få se dem igen. Det enda ni kan göra är att åka hem och säga upp era svenska medborgarskap. Om ni inte säger upp era svenska medborgarskap kommer socialen att ta era barn via ert hemlands myndigheter eftersom de är svenska medborgare.

  2. Om det är så eländigt att leva i Sverige, föreslår jag att de som är missnöjda flyttar tillbaka till underbara Mellanöstern.

    20
  3. Ett parti med dömda brottslingar och som kan bli ett hot mot rikets säkerhet, tillika har samröre med främmade makt, är det väl inget problem att förbjuda.

    19
  4. Socialtjänsten i dessa fall visade sig ha mer ryggrad, civilkurage och totalt motsatsen till konflikträdsla än vad man trodde när de har visat mod på att omhändertaga barn med rötter från MENA-länderna som har farit illa.

    15
  5. När islam tillåts breda ut sig blir det dumt!
    Muslimer mår bäst av att vara utvisade!

    23
  6. Vi ska vara glada över det nya partiet Nyans.
    De kommer att hjälpa oss att bli av med Sossarna.
    Precis som Schymans nya tramsparti kommer slå sista spiken i MP-Vraket.
    Eftersom Nyans vet att det är sossarna som bär skulden till allt ont , blir ett samarbete svårt att få till.

    23
    2
    • Finns eventuellt en fördel ytterligare av denna kampanj mot socialtjänsten, kanske det kan få tänkbara migranter att vägra åka Sverige trots bidragen och väljer andra länder istället. De som redan finns här kanske återvandrar vilket vore fantastiskt.

      11

Kommentera