Ryssland backar inte för amerikanska hot om sanktioner

UTRIKES. Häromdagen meddelade USA att den amerikanska senaten var nära att godkänna ”alla sanktioners moder” mot Ryssland, mot Vladimir Putin och varnade för att det inte skulle bli någon eftergift eftersom den ryske presidenten överväger en invasion av Ukraina , rapporterade The Guardian.

”Vi kan inte ha ett i München igen,” sa panelens demokratiska ordförande, Bob Menendez från New Jersey, till CNN:s State of the Union, med hänvisning till avtalet från 1938 genom vilket allierade överlät delar av Tjeckoslovakien till Hitler, i tron ​​att det skulle avvärja kriget.

”Putin kommer inte att sluta om han tror att västvärlden inte kommer att svara”, sa Menendez. ”Vi såg vad han gjorde 2008 i Georgien, vi såg vad han gjorde 2014 i jakten på Krim. Han kommer inte att sluta.”

Idag har Ryssland svarat på Facebook via ambassaden i Washington.

Moskva kommer inte att backa för några amerikanska hot om sanktioner. Det uppger Rysslands ambassad i Washington inför ett telefonsamtal mellan amerikanska och ryska diplomater.

Ambassaden skriver på Facebook att det är ”Washington, inte Moskva, som skapar spänningarna”.

-Pettersson säger att om Rysslands princip ska gälla att Krim tillhör Ryssland eftersom majoriteten på halvön är ryssar p.g.av att ursprungsbefolkningen är deporterad så borde Tjetjenien, Ingusjien, Jakutien, Ossetien med flera oblaster inte tillhöra Ryssland eftersom majoriteten av befolkningen inte är etniska ryssar. Varför måste de leva under rysk kontroll? Putin borde erkänna deras självständighet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Ryssland backar inte för amerikanska hot om sanktioner

 1. Enligt amerikanerna är ju Putin världens mäktigaste man. De säger att han huserat precis som han vill i i de amerikanska valen from 2016 och om amerikanerna säger det, då måste det ju vara sant ?

  Dessutom enligt kanadensiska CBC är det han som ordnade den stora långtradarprotesten. Det antyder ju att ryssen infiltrerat stora ( största?) delar av Kanada

  13
 2. Många Rysstroll här inne eller??? Det märks för att stavningen inte är helt korrekt ibland och alla tummar neråt.

  9
  20
 3. Många Tummen ner Ryssar här idag, hur enögda ni än är så borde det väl framgå
  att det inte är USA/Nato som har 125000 man i Ukraina ? Eller…

  9
  25
 4. Putin är en mästerlig strateg som lätt lurade ut alla sina hatare i fullt dagsljus för allmän beskådan och utvärdering.
  Han ser nu hur de i full panik försöker samla sina resurser, hur lång tid det tar, varifrån de kommer och vad de har att komma med.
  Nu kan de bara sitta där och liksom vänta på Godot som kanske kommer eller inte.
  Putin har till och med lyckats rekrytera och övertyga den han ska anfalla, Ukrainas president Zelenskyj, att försvara sin verksamhet…

  16
  4
 5. ”Washington, inte Moskva, som skapar spänningarna”. Hmmm ryssarna har omringat Ukraina och hotar med krig . Vem hotar och skapar spänningar,,, jo Putin . Detta liknar Hitlers och Stalins krav och hot år 1939.

  14
  24
 6. 1939 hotade till en början Sovjetunionen Finland. Hur det gick vet vi. Putin med släptåg hotar Ukraina. Hur det kommer att gå får vi se.

  10
  17
 7. När ska USA befolkningen vakna och sätta ner foten mot den krigshetsande oligarkin
  Bättre de försökte ta tag i sina egna problem än skapa ny i övriga världen
  Det är med sorg i hjärtat jag ser hur de blir allt eländigare

  33
  6
  • USA:s problem är avgrundsdjupa, man har lånat omkring 3000 miljarder dollar årligen sedan covid pandemin bröt ut.
   Man har lån till Kina som förfaller nu I månadsskiftet, sen har dom ytterligare 2 veckor på sig att få in pengarna innan kineserna kan försätta USA i konkurs,
   Det är det verkliga skälet till krigshetsen nämligen USA:s egna problem.
   Ryssen vet det här, dom sitter bara lugna i båten nu och låter tiden ha sin gång.

   12
   3
   • Situationen är liknande i Abzurdistan..,
    Under senaste året har Riksbanken lånat upp mer än 1.000 miljarder Kronor,som nu kommande generationer skall betala tillbaka.
    Redan idag märker vi hur inflationen slår mot oss,när vi inhandlar !

    12
    1
   • Ja Pettersson dina siffror stämmer vid förra årskiftet….
    Tittade senast i går på Statsskuld.com,som då visade på c:a 1.000 miljarder högre-
    Alltså har vi lånat upp denna summa,under så kort tid som 12 månader.
    https://www.statsskuld.com/

    8
    1
   • Siffrorna är från 2021-12-31 och de är från Riksgälden. Den statliga myndighet som är en svensk statlig förvaltningsmyndighet som enligt sin instruktion fungerar som statens centrala finansförvaltning.

    Och jag tror inte att staten lånat upp 1000 miljarder på en månad.

    Stenbock: om du läser deg finstilta på din länk står det ”Baseras på den enligt Riksgälden aktuella statsskulden 2020-05-31 som uppgick till 1 129 350 000 000 SEK, samt Riksgäldens prognos att statsskulden kommer uppgå till 1 488 000 000 000 SEK i slutet av 2020”

    Inte mycket att lita på, jämför sedan summan överst med diagrammet.

    2
    3
   • Neej Pettersson inte under e n (1) månad….Utan som jag skrivit under 1 år (12 månader)….har dessa 1.000 miljarder tillkommit på skuldsidan (under 2021) !
    Kan vi inte lita på Statsskuld.com ??
    I så fall förstår jag att en läsare med ”tummen ner”,skjuter mig som budbäraren.

   • Jag vet inte vem som gör statsskuld.com men sidan går definitivt inte att lita på. Det är bara att läsa, dom hänvisar till prognoser, sidans utgivare är anonym som så mycket på nätet. Släng länken.

    Siffrorna jag angav är en månad gamla. Tittar du på statsskuld.com diagram och siffrorna högst upp ser du att de inte stämmer. Diagrammet visar ungefär 1000 miljarder lägre…

    På länken ser du vilka länder som har störst statsskuld i förhållande till BNP och det finns inget alarmerande med Sveriges. Japans är högst, men inte så farligt som det ser ut för att dom lånat på den inhemska marknaden och det är lättare att hantera än utländska lån. Ryssland har låga skulder, men många rika ryssar har investerat i väst och får problem vid kraftiga sanktioner.

    https://www.ui.se/landguiden/statistik/topplista/?factid=ba3dc176-04da-e511-9c3d-f01faf3e8f24&charttype=bar&countries=

    3
    1
 8. Om nu Ukrania låter befolkningen i de av Ryssland ockuperade områdena rösta, blir majoritetens svar ja till Ryskt välde så borde problemet vara löst.

  20
  2
  • Ryssland brukar väl ha färdiga röstresultat utan röstning? Så där 99,5% på
   Putins lösning?

   11
   15
  • Eller så är en korrekt folkomröstning att hela landet ska rösta om det vill avträda territoriet. Det är inte något som den lokala befolkningen ska bestämma. Tycker den lokala befolkningen inte om att vara ukrainare står det dem fritt att flytta till Ryssland.

   5
   5
  • Överskott på 78 miljarder. Men då så. Refugees welcome. Utländska ligor? Inget problem, här finns det överskott att ta av. Assistansbidrag, javisst. Vi har miljarder i överskott. Några fler som vill ta del av vårt överskott? Ta då kontakt med partiet med stort P eller Försäkringskassan.

   10
 9. ”Vårt Europa bygger inga murar.” ”Vi gillar olika.” ”Alla är lika mycket värda.” ”En gränslös värld.”

  13
  4

Kommentera