Kommuntopp bojkottar Sydsvenskan, tidningen är Vänstervriden

MEDIA. Staffanstorps kommunstyrelseordförande syns ofta i media men har själv valt att bojkotta Skånes största tidning, Sydsvenskan, rapporterar Dagens Samhälle, bakom betalvägg. Sonesson vänder sig helst direkt till sina 12 000 följare på Facebook, där han ofta riktar kritik mot Sydsvenskan och andra medier.

Christian Sonesson. Pressbild Staffanstorps kommun

Christian Sonesson (M) menar att tidningen är dålig och har en tydlig vänsterprofil även i nyhetstexter. Hans bojkott har väckt kritik på sina håll, men själv säger Sonesson att han vill att det ska vara ”sakligt och korrekt” återgivet när han uttalar sig i media.

Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje avvisar kritiken om att tidningen inte är saklig på nyhetsplats och menar även att bojkotten inte är helt konsekvent. Många politiker har dessutom lite svårt att se sin egen maktposition, tycker han.

-Pettersson håller med Christian Sonesson, Sydsvenskan är en av landets sämsta tidningar som bedriver politik istället för att skildra verkligheten, opartiskt och korrekt.

Mats Skogkär fick sparken som ledarskribent på Sydsvenskan för att han skrev sanningen om de mänskliga avarterna. Häromdagen skrev vi att tidningen Sydsvenskan i praktiken sparkat ledarskribenten Mats Skogkär för att han gör sitt jobb! En ledarskribents huvudsakliga uppgift är att tycka till i olika politiska- och samhällsfrågor. Kort sagt, framföra sin personliga åsikt. Det måste vara unikt att en chefredaktör, Jonas Kanje, och politiske chefredaktör, Heidi Avellan, recenserar vad som står på den egna ledarsidan offentligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Kommuntopp bojkottar Sydsvenskan, tidningen är Vänstervriden

  1. En synonym till ordet ”Journalist” är ju ”Reporter”. Och det framgår ju att det syftar på att RAPPORTERA !!!!!! Alltså Inte att Fostra läsekretsen.

    17
  2. Deras s.k journalist-er tyckte det var god ton att kalla SDs väljare för ”outbildade lågpannade as”. Helt i nivå med tokpartiet MPs riksdagsman Tovefnatt eller vad han nu heter.

    56
  3. ja problemet är sossialistiska fackföreningar och deras köpta media .
    man måste brytta sönder detta . det normal är att det är högern som tar seg an detta problemet är att sen Renfält har den förvandlats till ett lallande komunistiskt stödhjul åt sossialdemokraterna

    42
  4. Sydsvenskan var en gång en bra tidning men är idag under all kritik, man kan
    ju undra hur finnanserna går ihop när över hälften av läsekretsen försvinner?
    Visserligen har dom tjänat oförskämt med pengar på annonser över bortslängda
    pass, men ändå, man får kanske betalt för att springa maktens ärenden. I Sverige,
    idag kan man förvänta sig vad som helst!

    59
    • ”Många politiker har dessutom lite svårt att se sin egen maktposition, säger chefredaktör Kanje.”
      Och där kom bumerangeffekten och slog Kanje i bakhuvudet. ”Svårt att se sin egen maktposition.”

      46

KommenteraAvbryt svar