Nummer 6 fälld i Linköping

VÅLDSVÅGEN. En man i 35-årsåldern har dött efter en skottlossning. Det skedde i området Ekholmen i Linköping tidigt i morse, anhöriga är underrättade. Polisen har spärrat av ett stort område.

Steget Efter

Vid halv sju imorse larmade flera personer polisen om höga smällar i området Ekholmen i Linköping. – På plats kan vi bekräfta att en skottlossning inträffat och en person har påträffats död på platsen. Den misstänkta brottsplatsen är utomhus och har spärrats av, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Flera polispatruller är nu i området och arbetar med händelsen. Även hundpatruller och tekniker är på plats. – Vi vill komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser från händelsen och uppmanar de som kan ha sett eller hört någonting att kontakta oss, säger Dennis Johansson Strömberg.

En förundersökning om mord har inletts och i nuläget har ingen misstänkt frihetsberövats. – Vi har pratat med flera personer och vi fortsätter nu att arbeta med att säkra spår och säkra gärningspersoner, säger Johansson Strömberg.

Polisen uppger att ett stort område har spärrats av och att de kommer vara på kommer vara kvar i flera timmar framöver med ett stort antal resurser.

Polisen

-Pettersson säger att justitieminister Morgan Johansson (S) har bekämpat brottsligheten sedan den 3 oktober 2014. När ska han inse att han gör ett dåligt jobb och avgå.

Förra året fälldes 6:an den 1 mars.

Antal skjutna till döds nedan, från 2014 är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med, det har varit några fler skjutvapenmord som inte är kopplade till gängkriminalitet, dom är inte medräknade. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

  • 2022: 6 st hittills, det är bara i början på året men det verkar vara rekordfart i år.
  • 2021: 45 st tangerat rekord. Totalt ligger dock antalet mord en bra bit över 100 st
  • 2020: 43 st
  • 2019: 41 st
  • 2018: 45 st
  • 2017: 43 st
  • 2016: 28 st
  • 2015: 28 st
  • Stefan Löfven (S) vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten med hjälp av justitieminister Morgan Johansson (S).
  • 2010–14: 14 st sammanlagt
  • 2005–09: 9 st sammanlagt
  • 2000–04: 8 st sammanlagt
  • 1995–99: 7 st sammanlagt
  • 1990–94: 4 st sammanlagt

14 thoughts on “Nummer 6 fälld i Linköping

  1. Saxat från Ledarsidorna.se

    Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för. Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade:

    ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.

    Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.

    Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

    Ord och inga visor. Idag börjar en ny vecka för statsminister Löfven. Vi kan fundera på hur långt han kommer att låta utvecklingen gå i dessa områden innan den libanesiske ministerns råd är det enda som finns kvar i verktygslådan.

    Och var vi kommer befinna oss då.

    ORD OCH INGA VISOR!!! TYVÄRR ÄR DET NOG HIT VI KOMMER ÄVEN OM DET TAR TID!!

    ALLA ANDRA ALTERNATIV ÄR NOG ÄNNU MER SKRÄMMANDE!!!

    VILKET PARTI VÅGAR VÄNDA PÅ DEN TUNGA STENEN??? KNAPPAST S, V, C, M, L,KD, …………..

  2. Håller med Sven om Petterssons ”nr xx fälld ” den är helgjuten . Har blivit det man först tänker på när nyheterna på morgonen rapporterar om det frekventa mördandet .
    Mvh Sjöström

    14
  3. Östgöta correspondenten se:
    Den 35-årige man som blev skjuten på en parkering i närheten av Ekholmens centrum under fredagen var under flera år en företrädare för gänget X-Team, supportergänget till mc-klubben Bandidos, i Linköping, men under den senaste tiden ska mannen ha försökt lämna gänglivet bakom sig.
    Det finns obekräftade uppgifter på att han försökt köpa sig ut ur den kriminella världen genom att betala omkring en halv miljon kronor. Han hade enligt våra uppgifter vanliga jobb under de senaste åren, bland annat ha jobbat som trafikvakt i Linköping.

    Under 2013 arbetade den 35-årige mannen på uppdrag av Linköpings kommun med att förebygga kriminalitet och hjälpa ungdomar som ville bryta den kriminella banan”.
    Enligt källor till redaktionen, med god insyn i den undre världen, har det pågått en intern konflikt inom X-team sedan i somras, något vi har rapporterat om tidigare. Det här är det andra mordet på kort tid där offret ska ha velat lämna X-team. I slutet av december sköts en man i 30-årsåldern ihjäl i Skäggetorp. Enligt källor till redaktionen lämnande han X-team i somras. Sedan dess ska Bandidos ha varit ute efter honom.

    Att de båda männen sköts till döds av sina egna är dock inte bekräftat av polis.

    SVT se: Skjutningar i Linköping 2021-22:
    Skäggetorp 26 april: Skottlossning.

    Berga 19 maj: 20-åring ihjälskjuten.
    Innerstaden 8 juli: Skottlossning.
    Lambohov 5 augusti: Skottlossning.
    Berga 5 augusti: 16-åring ihjälskjuten.
    Ryd 16 augusti: Skottlossning.
    Skäggetorp 25 augusti: 30-årig ihjälskjuten.
    Ryd 15 september: 19-åring skjuten.
    Lambohov 6 oktober: 34-åring ihjälskjuten.
    Stångebro 3 november: 17-åring skjuten.
    Innerstaden 7 november: Skottlossning.
    Skäggetorp 15 december: Skottlossning.
    Skäggetorp 29 december: 30-åring ihjälskjuten.
    Skäggetorp 19 januari: Skottlossning
    Ekholmen 28 januari: Person ihjälskjuten

    10
  4. F-n vad gillar dig Pettersson varje gång när du skriver ”Nummer 6 fälld” i och med att jag är norrlänning och starkt förenat med älgjakten och så sa man när man hade fällt en älg: nummer två fälld nu. Oj vad du får känna mig som en norrlänning igen trots att jag bor numera längst ner i landet. 😁

    16
  5. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Vi kan nog kallt räkna med att innan året är slut så har 56 personer dödats i knarkindustrin.
    De kanske själva gör det Polisen inte får göra, de eliminerar sig själva.
    Där har du vinsten din, punktsvetsaren!

    22
    1
  6. Oj.oj.oj….
    Redan under årets första månad har hela sex (6) av ”Guldklimparna” lämnat oss åt sitt öde !
    Fortsätter det i denna takt sparar vi inte bara stora belopp,utan sätter även nytt årsrekord av hastigt avlidna.

    39
    • Jag känner oro för Karlstad. Staden har ambition att växa till 100.000 invånare från dagens 94.000. Troligt att de nya ”karlstadsborna” kommer att vara migranter. Det kommer att sätta press på kommunen. Bostäder byggs men hyrorna/insatserna börjar närma sig storstädernas nivåer vilket innebär ökade kostnader för försörjningsstöd. Om man på toppen av detta också får en ökad kriminalitet förstår varje normalt funtad människa att Karlstad inte längre är den trevliga stad det en gång var. Utflyttning till kranskommunerna Hammarö, Kil och Kristinehamn är en möjlighet men vad blir då kvar? Nya sk problemområden växer fram. Vilken svensk kommer att vilja bo på Rud, Våxnäs eller Kronoparken? Den politiska ledningen (M) fattar nog inte vad som är på gång i sin iver att nå 100.000 invånare. Lägg därtill en salafistisk moske som fått bygglov. Framtiden verkar mycket dyster..

      25
      • Ställer mig i de deltagande o. sörjandes led för er i Karlstad och er Sol….
        Även vi i Sundets Pärla har styrande med storhetsvansinne. Förutom att de anskaffat tills idag sex (6) olika Ghetton i staden,finns områden ingen inhemsk besöker på kvällstid. (Söder,Gustav Adolfs Torg och Furutorpsgatan med omnejd.Dahlhem i norra delen avrådes för besök dygnet om.
        Stenbock som till del är hemmastadd i Orienten (genom mitt arbete) börjar se allt mer liknelser i livet…..

KommenteraAvbryt svar