Talibanernas löfte: Flickor ska få utbildning

UTRIKES. Talibaner på officiellt besök till Norge skrev vi på bloggen. Statssekreterare på norska utrikesdepartementet och representanter från det afghanska civilsamhället träffade talibanerna under några dagar innan de tog privatjeten, betald av norska staten med 3,5 miljoner norska kronor hem igen.

Talibaner på väg till Norge i privatjet betald av norska staten. Foto: Talibanerna Twitter

Tema for samtalen var den humanitära krisen i Afghanistan och besöket inleddes på söndag och avslutades på onsdagen. Flickor i Afghanistan ska få gå i skola igen.

Talibanregimen gav löftet att flickor i Afghanistan ska få gå i skolan igen till norska hjälporganisationer på Oslomötets sista dag. Även företrädare från norska utrikesdepartementet har framfört konkreta, mätbara mål till talibanerna om bland annat utbildning, sjukvård och rätt till arbete enligt nyhetsbyrån NTB.

Än har inga officiella kommentarer kommit från Norge om resultatet av mötet men löftet om skola till flickor är en klar framgång menar Jan Egeland, generalsekreterare för Norska flyktingrådet.

-Pettersson hoppas att det är sant men jag skulle inte lita för mycket på islamisterna. Det är dock bra att det verkar vara slut på kriget så Sverige kan börja skicka hem alla tusentals ljugande män utan asylskäl till Afghanistan.

Pettersson har många gånger kallats för rasist och fascist för att jag vill använda våra pengar på riktiga barn medan andra vill satsa pengarna på ljugande unga män.
Damer på 1970-talet i Kabul, Afghanistan

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Talibanernas löfte: Flickor ska få utbildning

 1. Talibanerna kan nog inte lösa svält och fattigdom eftersom deras påverkan är en del av problemet. Att förbjuda kusingiften kan vara en avgörande lösning på de flesta problem i dessa länder. Det kan dock ta någon generation tills det ger önskat resultat. men är nog enda vägen.

 2. ”Talibanerna gnuggar händerna av förtjusning”, skriver Bitte Assarmo i Det Goda Samhället, och fortsätter: ”Att de här galningarna skulle ta något intryck alls av norrmännens, eller några andras, prat om mänskliga rättigheter är ungefär lika troligt som att Nordkoreas pösmunk till diktator plötsligt skulle införa demokrati”. Assarmo befarar att lejonparten av biståndet som talibanerna erhåller går direkt ner i deras egna fickor, sedan kan de uppföra flådiga talibanpalats, nya tjusiga moskéer och skaffa fler vapen. .
  https://detgodasamhallet.com/2022/01/25/bitte-assarmo-norges-initiativ-far-talibanerna-att-gnugga-handerna-av-fortjusning/#more-54967

  • Vem fan bryr sig om vad talibanerna gör eller inte gör. Afghanerna ville ha dem vid makten så då får det bli så.
   Skicka hem alla afghaner som kommit hit på flykt undan den gamla regimen och låt afghanerna reda ut saken internt.
   Vi försökte under 20 års tid ge dem demokrati, vill de inte ha det så vill de inte.

   Istället ska vi göra ett avtal med Afghanistan där vi arrenderar ett större område för asyl, utvisning och fängelseärenden. I detta center ska alla asylansökningar från muslimer behandlas – de som får asyl flygs till Sverige, de som inte får asyl får lämna centret. Alla muslimer som blivit utvisade från Sverige men som vägrat åka hem sätts i detta center där de får 24 timmar på sig att ordna sin hemresa – därefter kommer de att debiteras 2500;- per person och dygn för att få stanna i centret. De som inte vill betala kommer att skickas ut i det afghanska samhället där de fått uppehållstillstånd samtidigt som den afghanska regimen får €500 per person som de tar emot.
   I fängelseavdelningen kommer alla utländska muslimer som blivit dömda till fängelse sättas. Efter avtjänat straff får de gå ut genom grindarna och den afghanska regimen får €1000 per person som de tar emot.

 3. Klart de får utbildning i Koranen, men inte får vi se några nya kvinnliga gymnasielärare eller ingenjörer.

  16
 4. Varför ska vi hjälpa dom ? Har vi ansvaret för hela världen ? Svt vill gärna få oss att tro det med sina vänstervridna nyheter.

  21
 5. Angående detta otidsenliga klientel. Har de tagit makten så följer även ansvaret för hela landet. Förefaller knappast vara några gentlemän

  16
 6. Jaja, talibanerna lovar bättring, så våra
  skattemiljarder kan fortsätta ner i fickorna. Arma land.

  23

Kommentera