Mustafa och Samuel döms 6 och 4 års fängelse

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Mustafa Nuaman, född 2004 och Samuel Hårdberg, född 1999, åtalades i mars för bland annat försök till mord på fyra poliser i Östersund förra året.

Enligt åtalet försökte männen döda poliserna genom att upprepade gånger skjuta med en kulsprutepistol mot polisbilen som poliserna färdades i.

På fredagen kom tingsrättens dom som visar att männen frias för mordförsök.

Hårdberg döms till fyra års fängelse för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, grovt vapenbrott, Inbrottsstöld, medhjälp till grovt hot mot tjänsteman samt olaga hot.

Nuaman döms till 6 års fängelse för grovt hot mot tjänsteman, grovt sabotage mot blåljusverksamhet, grovt vapenbrott samt olaga hot.

Männen ska även betala skadestånd.

***

TIDIGARE 2024-03-29 Två åtalas för att ha skjutit mot polis i Östersund

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Två män, 19 och 24 år, har åtalats för bland annat försök till mord till på fyra poliser, grovt sabotage mot blåljusverksamhet och grovt vapenbrott i Östersund den 12 augusti förra året.

Vapnet som användes mot poliserna. Foto: Polisen

I samband med att polis skulle kontrollera en specifik bil körde bilen i hög hastighet från platsen. Under efterföljandet avlossades skott från bilen som polisen uppfattade var riktade mot dem. Polisbilarna träffades dock inte av några kulor. Efter en stunds efterföljande slutade färden med en dikeskörning och gärningsmännen sprang ut i skogen.

19-åringen, som var 18 år vid tiden för händelsen, greps någon timme efter händelsen och 24-åringen kunde odramatiskt gripas följande dag.

Målnummer Östersunds tingsrätt: B 2600-23. Huvudförhandlingen är planerad att inledas den 9 april och pågår i fem dagar.

De åtalade är:

  • Mustafa Rshid Nuaman, född 2004,
  • Samuel Hårdberg, född 1999,

Båda herrarna är kända av polisen sedan tidigare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Mustafa och Samuel döms 6 och 4 års fängelse

  1. Så kan sönerna utveckla sig i familjer där föräldrarna är kusiner eller halvsyskon. Det kallas inavelsdepression i vetenskapliga termer. Även om föräldrarna icke är kusiner eller halvsyskon, så är skadan redan skedd, genom att deras nära täta släktled redan har samlat på sig efterblivenhet, aggressivitet och andra genetiska fel.

    Jämför med hur svårt det är att avla bort höftledsdysplasi och opålitligt beteende bland schäferhundar helt.

  2. Man häpnar när man hör en sån här dom. Jag utgår från att den överklagas och att rätt straff samt om det går utvisning yrkas. Hur skall vi få bukt på kriminaliteten när rättsväsendet tyck bestå av aktivister?

    28
  3. Så att skjuta automateld mot en efterföljande polisbil är inte likställt med mordförsök på poliserna? Har rättsväsendet spårat ur eller vad händer i Sverige egentligen?
    Sverige behöver inte importera fler kriminella resurser, vi har överfullt. Det är hög tid att skicka tillbaks kriminella importer och återskapa ett normalt Sverige igen. Det är inte brottsligt än att vilja känna igen sitt egna hemland.

    38
  4. Sverige är Europas farligaste land att leva i, tack PK idioter och 7 klövern för att Ni vill ha det så.

    43
    1
  5. Svenska domstolar och Svenska lag är ett hån mot offren som råkar ut för dessa typer som inte har någon känsla för människoliv.

    50
  6. Korta straff för grovt kriminella. 10 respektive 15 år hade varit mer korrekt.
    Grovt blåljussabotage inkluderar livstid i straffskalan samt de var skyldiga till flera grova brott så fyra respektive sex år är ett hån.

    63
  7. Ursäkta med biljetterna till hemresan saknas …
    Dom här två ska inte vistas i Sverige på fri fot längre.
    Bara ut med packet !!
    Inte någon kommer sakna dom… adjöss !!

    69

Kommentera