Talibaner på officiellt besök till Norge

UTRIKES. Talibanerna i Afghanistan tog makten i augusti 2021 och nu kommer dom att möta statssekreterare på norska utrikesdepartementet och träffa representanter från det afghanska civilsamhället. Tema for samtalen kommer vara den humanitära krisen i Afghanistan och besöket inleds på söndag. Resan betalas av norska staten.

Talibaner i presidentpalatset, Kabul. Bild från Twitter

”Det här är inte ett erkännande av talibanerna men vi måste prata med dem som i praktiken styr landet idag för att undvika en ännu större humanitär katastrof, säger Norges utrikesminister Annichen Huitfeldt till Verdens Gang”

Talibaner på väg till Norge i privatjet betald av norska staten. Foto: Talibanerna Twitter

-Pettersson säger att det är naturligtvis någon typ av förhandling, med dem som i praktiken styr landet. Jag undrar om det går bra, varför går det inte att förhandla med Syriens president Bashar Hafez al-Assad som i praktiken styr Syrien sedan den 17 juli 2000. Är al-Assad för hård mot islamister?

Syriens president Bashar Al-Assad i Armenien. Bild: PAN Photo Agency

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Talibaner på officiellt besök till Norge

 1. Det visar bara vilka genomruttna regimer som styr Europa.

  Islamistterroristsvin har fri lejd här, medan det är fullt ståhej kring Breivik, som är sååå fasansfull jämfört med talibangullisarna.

  VILKA HAR GJORT FLEST ATTENTAT TROR NI, OCH DÖDAT FLEST MÄNNISKOR, OCH VARIT GRYMMAST MOT MÄNNISKOR I ALLMÄNHET???

  Vi är inte lika inför lagen längre!!! Allt är ideologiskt efter vänsterns tycke, smak och subjektiva urvalsmetodik!!!

  • Tänk på hur hårt man granskar och kritiserar Livets Ord och Jehovas vittnen, medan INTE EN ENDA muslimsk församling hamnar i blickfånget för nåt reportage. De aktar man sig noga för, och gullar vidare med dem. Skickar ut en Iman för spela spelet, så att folk tror att man gör något reellt åt islamismen. MEN DET GÖR MAN INTE!!! FÖR DE ÄR VÄNSTERNS GULLISAR!!! Medan kristna ses med mycket mörka röda ögon, av denna sjuka socialistmaktkader!!! OBJEKTIVITET??? HA HA HA!!!

 2. Förvånande hur laglösheten kan få existera i såväl Abzurdien,som i Tyskland.
  Läste just om en Islamist (infödd tysk) som deltagit i morden vid gränstrakterna mellan Afghanistan i Pakistan. Hur många mord han har på sitt samvete kunde inte fastställas av rätten. Därför stannade hans ”straff” vid 1 år o några månader villkorligt !!!
  Hur många Islamister avskräcker sådana ”straff” bland alla yngre,som strossar kring på våra gator ?

 3. Vad är det som är så förbannat intressant med dessa från a-stan och israel som sverige vurmar om jämt, finns ju över 200 andra länder att strössla degen till, finns många korrupta fickor att fylla där.
  Reklam för pampers kanske?

 4. Stenbock vet inte vad det är för skit som importerats till oss.Kanske delvis Talibaner ?
  Det jag vet är att de dagligen orsakar rubriker i Pk-pressen.även om skribenternas innehåll är magert.
  I ”Sundets Pärla” har det inte skottskadats någon ännu idag.
  Däremot samlades vid middagstid deras barn vid stadens Bibliotek,och utövade slagsmål. Facit av dessa exoters lekar slutade med att Polisen skjutsade hem ledaren,till hans föräldrar !

  12
 5. Snart får dessa fredsälskande från en högre stående kultur Fredspriset av den norska Nobelkomitten !

  33
 6. Är talbanerna covidtestade? Har de suttit i karantän? Märkligt att ”otrogna” duger ibland.

  33
 7. Talibanerna är bara ute med hoven för att få mer pengar. Det räcker inte med pengarna de tjänar på knarkhandel. Värdsledande på opiater och cannabis. Hoppa vår statsminister har stake nog att inte släppa in dom i Sverige utan att dom tar med sig alla ljugande män hem till Afghanistan.

  37
  • Nu är det dags för svenska skattebetalarna att slanta upp på nytt, de förra pengarna tog den tidigare Afganska styret med sig när de flydde.

   16
 8. Talibanerna skriver nog inte heller några protokoll på sina möten, för de verkar ju ha händerna fulla med annat.

  30
 9. Talibanerna är ute med håven, de är säkert välkomna till vår regering också för samtal. På tal om samtal är det mindre kontroversiellt att tala med talibaner än med SD?
  Eller har talibaner rätt värdegrund, alltså samma som S.

  51
 10. Norge ska väl förhandla om hur snabbt de kan returnera alla afghaner som ”flytt” dit under den förra regimens styre.

  37

Kommentera