Dagens tankeställare 60

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 60

Häromdan såg jag Märta Stenevis teckning av ”Du gröna nya värld”. Mohammed och Niklas tar sitt barn med elflyg till fjällen för att åka skidor.

Min framtidsvision av tillvaron efter ett längre miljöpartistiskt styre är annorlunda. I den postvästerländska världen återstår bara tre arter. Råttor, kackerlackor och människan. Vid lägerelden undersöker Mohammed ett föremål som han har hittat i ruinerna. Plastbiten duger inte som föda eller vapen, inte heller kan den ge någon omedelbar njutning. Så Mohammed fnyser och slänger räknestickan i elden.

Rune Holmström

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Dagens tankeställare 60

 1. Räknesticka ja, det var vårt snabba sätt att få fram svar, dock ej så ackurata som med en modern dator.

  Allt var inte bättre förr, om vi strikt håller oss till teknik, men den äldre tidens svensk behövde inte läsa om skjutningar med dödlig utgång mer än ett par gånger om året.

  De invandrare som kom på 50-60 talet handplockades bodde i början i barackliknande bostäder, betalade skatt sparade pengar så att familjen kunde ansluta.
  De var de som punktsvetsaren hört talas om för de blev tusentals vinstlotter för Moder Svea.
  Många blev kvar och är fortfarande goda ärliga svenskar men med ett annat modersmål.

  10
 2. Nja, många Mohammad är nog smarta, jag tex träffat två somalier och en irakier, läkare. .
  Min far använde räknesticka, mina barnbarn vet nog inte vad det är.
  Hade han hittat en dator hade han inte slängt den, eller som vi sa förr”datamaskin”, varför skall ”de” göra om alla ord.?

  2
  2

Kommentera