Regeringen har fattat beslut om slutförvaringen

KÄRNKRAFT. Regeringen har fattat beslut om slutförvaringen av kärnavfall. Slutförvaringen ska ske i kapslar 500 m ner i urberget i Forsmark, Östhammars kommun. Bränslet ska lagras i kopparkapslar inneslutna i bentonitlera och ytterst urberget.

Innan dess ska bränslet mellanlagras i Oskarshamn. Det kommer att dröja minst 70 år innan förvaret förseglas för alltid.

Svensk kärnbränslehantering AB (SKB) ansökte 2011 om tillstånd för att bygga ett slutförvar för använt kärnbränsle i Forsmark i Östhammars kommun, nu har nästa steg tagits.

-Pettersson tycker det är ett bra beslut som ”bara” tog drygt 40 år att fatta. Sedan är det ingen brådska, vi kan vänta i några tiotal år och se om generation 4 av kärnkraften ger något och eventuellt kan använda kärnbränslet.

Sveriges klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) tog beslutet som Per Bolund (MP) vägrade. Per Bolund (MP), tidigare miljöminister säger att beslutet är oansvarigt.

Enligt den här artikeln är kärnbränslet inte alls så farligt.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Regeringen har fattat beslut om slutförvaringen

 1. Ett enormt slöseri med medborgarnas pengar. En dyr ritualhandling för att blidka alamisterna.

  En annan lösning förutom att bränna avfallet i kommande generationer kärnkraftverk, skulle vara att blanda ut avfallet med grus som vägfyllnadsmaterial.

  Klimatsans har bra kvalitet på kommentarsfältet.

  https://klimatupplysningen.se/slutforvaret/

 2. Så kan de då ansöka om bygglov för de komplex över jord som måste påbörjas.
  Det skall väl också miljöprövas så om ca 15 år kan bygget påbörjas om nu inte MP blir kvar i Riksdagen och kamperar ihop med S ytterligare en gång.

 3. Det är tacksamt att få se Bolund efter beslutet. vrång och vresig. Han som plågat svenska folket med sina dumheter alldeles för länge. Hjärtligt tack!
  Nu kan han köra hem i sin gamla Ford Focus.

 4. Jaha, så var det dags igen då. Annika ”Bimbo” Strandhäll kliver upp på såssarnas höga hästar och slår sig för bröstet : ”Vi är världsledande” när det handlar om kärnbränsle-hantering. Men världens genom tiderna sämsta regim har väl stort behov att jaga likes. Som om vi skulle vara några pionjärer i sammanhanget. När muhammed har tagit över landet totalt 2050, kommer FN att förbjuda Sveigeistan att överhuvudtaget handskas med allt vad kärnbränsle beträffar. F.d. Sverige kommer att betraktas som en säkerhetsrisk.
  Sen är nog inte Annikas kapacitet stor nog att fylla ut kostymen. För hon påstod nämligen att det utbrända kärnbränslet skall förvaras i 100 000 år. Hon har alltså inte kopplat att HALVERINGSTIDEN är 100 000 år. Det är alltså 50% livsfarligt då. Och efter ytterligare 100 000 år är det 25% livsfarligt. Så avfallet måste ju naturligtvis förvaras i många hundra tusen år. Men det går ju också att nyttja detta avfall i nya reaktorer — Men det är en helt annan historia.

Kommentera