S tvära gir luktar tuffa tag men saknar anknytning till verkligheten

VALET 2022. 2017 skrev ledande S-politikern Roger Mogert att kraven på tysta bibliotek var främlingsfientliga och med en ”väl tilltagen dos klassförakt”. I mellandagarna meddelade justitieminister Morgan Johansson (S) att det så kallade tillträdesförbudet skulle utökas till att också gälla i bland annat just bibliotek.

Jeander

I en krönika i Expressen skriver Viktor Barth-Kron att justitiedepartementet ”vecka ut och vecka in” presenterar förslag som man tidigare antingen varit emot eller ointresserade av.

”Ofta kommer förslagen ur den moderata påsen, och inte sällan har de varit i sverigedemokratisk säck innan dess”, skriver Barth-Kron.

Barth-Krons tidningskollega Victor Malm skriver på kultursidan att förslaget är ett typexempel på postmodernistisk Instagrampolitik. ”Ser bra ut på bild – särskilt nu, alla älskar allt som luktar tuffa tag och hårda nypor – men saknar meningsfull anknytning till verkligheten”, skriver Malm.

-Pettersson säger att det är återvinning Sverigedemokraternas tio år gamla förslag går tillModeraterna för att sedan tas över av Socialdemokraterna som sällan gör verklighet av dem.

Roger Mogert var socialdemokratisk politiker och borgarråd i olika positioner i Stockholm mellan 2002 och 2017 då tvingades han bort från alla politiska uppdrag efter att ha tafsat på kvinnor. Men som sin f.d. hustru Veronica Palm hamnade han mjukt. Socialdemokraten Roger Mogert får 4,8 miljoner i avgångsvederlag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “S tvära gir luktar tuffa tag men saknar anknytning till verkligheten

 1. Roger en helt vanlig sosse, sex sprit o självberikning i stället för jobb i kolgruva i Ural

  25
 2. Samhällstjyvarna har ofta partibeteckningen S, märkligt för sådana brukar annars
  framstå som landets moralkärringar?

  29
 3. Vem tror att Morgan törs fatta ett beslut nästa vecka som gäller från första februari? Uppenbarligen talar han inte med riksdagen.

  Sådant klarar man i Danmark när det gäller gängkriminalitet eller missbruk av bidrag. T ex koll på flygplatsen för den som åker hem till det farliga ladet på semester.

  Morgan behöver minst två år och beslut med kryphål som göder advokaterna.

  26
 4. Det där plagiak snacket är ju enbart löjligt.
  “10 år sen” va, skal man aldrig ändra sin politik.
  Titta på SD de har ändrat sig väldigt mycket, och det till det bättre.

  1
  25
  • Den springande punkten här är ju betydelsen av VEM som säger vad. När SD för länge sen hade insett importens tvivelaktiga avsikter, så kastades glåpord efter dem. “Främlingsfientliga rasistiska nazister”. Men nu när såssarna kopierat allt rakt av är det alltså plötsligt fullständigt rumsrent. Väldigt ful taktik, allt för att skrämma bort väljare från SD. Nej, en ursäkt från Mogge hade inte varit helt fel. Sen har dom ju haft 7 år på sig, men det är ju valår så det passar ju bra att fläska på med lite Tomma löften. Men någon uppstramning kommer ju naturligtvis aldrig att ske före valet. Det skulle ju bara reta upp deras kärnväljare.

   27
 5. Det var alltså i Svenska Dagbladet som Roger Mogert framförde sin åsikt att krav på tysta bibliotek ofta beror på, citat: ”en god portion främlingsfientlighet eller en väl tilltagen dos klassförakt”. Bitte Assarmo i Det Goda Samhället ger svar på tal: “Den som anser att vanligt hederligt folk inte har rätt till frid och ro på biblioteken är den som hyser klassförakt. Från partiet var det tyst. Nu, inför valet, låter det desto mer. Morgan Johansson är så engagerad i den här frågan, så det riktigt lyser i ögonen på honom. Att de inte gjort ett förbannat dugg åt saken under de snart två mandatperioder de redan suttit vid makten är det ingen som ställer frågor om. Man ställer helt enkelt inte sådana frågor till socialdemokratiska ministrar, det är kränkande och till och med hatiskt att ifrågasätta den socialdemokratiska godheten”.
  “Morgan Johanssons valfläsk”:
  https://detgodasamhallet.com/2021/12/30/bitte-assarmo-morgan-johanssons-valflask/

  25
 6. Buset stöds av ; politiker, tjänstemän
  (inte alla givetvis) socialdamer etc.
  Alltid mer, aldrig nog. “för få ungdoms-
  gårdar ,trångbodda etc.” De som är
  gamla idag( och är vid liv) berättar
  gärna om Sverige 40/50/60 talet.
  Men ingen lyssnar. Fortsätter förfallet
  kan vi hamna där igen. Arma land.

  32
 7. Analfabeter och bibliotek. Inte undra på att det blir fel.

  Det är ingen klassfråga, det är en bildningsfråga. Tidigare generationer av sossar var för bildning och utbildning. Dagens sossar är obildade och föraktar följaktligen bildning. Det är kanske därför de har en fäbless för människor som kommer från länder där genomsnittligt uppmätt IQ tangerar gränsen för efterblivna i Sverige?

  44

Kommentera