Jordaniens parlament diskuterar jämlikhet

UTRIKES. Jordanien som är en av de skapligaste staterna i Mellanöstern, skulle nyligen diskutera jämlikhet och om begreppet ”Kvinnliga jordanier” ska införas i landets konstitution, rapporterar Arab News. Ett antal ledamöter, mestadels kvinnor, lyfte fram att ett sådant begrepp riskerar att orsaka ojämlikhet baserat på kön.

Ledamöterna hamnade i hård ordväxling under debatten om grundlagsändringar. Oredan slutade med slagsmål mellan kammarens bänkrader.

Ledamoten Abdulmunim Oddat försvarade dock ”Kvinnliga jordanier” och menade att termens syfte är att skapa ett jämlikt språk. Men Oddat fick svårt att göra sin röst hörd när andra ledamöter började skrika i kammaren.

Efter att parlamentets talman Abdul Karim Dughmi avvisat Oddats önskemål om att ta en paus i debatten utbröt hård ordväxling mellan talmannen och vice talmannen.

Den vice talmannen uleiman Abu Yahya anklagade talmannen för att vara okunning och oförmögen att sköta sitt arbete. Dughmi besvarade anklagelsen men att säga åt vice talmannen att hålla tyst och lämna salen.

-Pettersson är glad för att inga vapen kom fram men undrar också var brudarna är?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Jordaniens parlament diskuterar jämlikhet

  1. Har du inga argument ta till knytnävarna, typiskt för en sekt som lever på fjortonhundratals nivå.
    Då är ändå Jordanien ett hyggligt land med mindre avarter än många inom MENA området.

    14

Kommentera