Philip Grahn döms till lindriga 16 år för mordet på 18-åriga Elin i Höör

BROTTSLIGHET. Philip Grahn, 27, döms till 16 års fängelse för mordet på 18-åriga Elin Klinteberg i Höör i slutet av mars, rapporterar Lunds Tingsrätt. Grahn slog ihjäl Klinteberg på ett våldsamt sätt med en hammare.

Grahn har erkänt att han utförde dådet, men har under förhör hävdat att det inte var hans avsikt att döda henne. Den rättspsykiatriska undersökningen visade att 27-åringen inte led av en allvarlig psykisk störning, varken när brottet genomfördes eller vid undersökningstillfället.

-Pettersson är ingen hjärnskrynklare men självklart är man tokig när man slår ihjäl någon med en hammare. Sedan hoppas jag åklagaren överklagar, 16 år är för lindrigt det ska vara livstid eller kalla in Anders Gustaf Dalman.

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

TIDIGARE 2021-11-02. Philip Grahn åtalas för mordet på 18-åriga Elin i Höör

BROTTSLIGHET. Philip Grahn åtalas nu, målnummer i Lunds tingsrätt: B 1797-21, för mordet på 18-åriga Elin Klinteberg i Höör tidigare i år, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Elin Klinteberg hittades död i slutet av mars, dessförinnan hade hon anmälts försvunnen. Grahn har medgett att han dödade kvinnan, men att det inte var hans mening.

Mordet var ett av fem kvinnomord inom några veckor som gjorde att Jimmie Åkesson (SD) och Annie Lööf (C) rök ihop i partiledardebatt. Annie Lööf kände förakt för att Åkesson nämnde att morden till stor del var ett importerat problem.

TIDIGARE 2021-04-02. Philip Grahn häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på Elin 18 år i Höör

BROTTSLIGHET. Philip Grahn, född 1994, misstänkt för att ha mördat Elin Klinteberg häktades i eftermiddags. Grahn häktades av Lunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordet, vilket är den starkare graden.

– Utredningen går nu vidare i två spår. Den tekniska bevisningen kommer nu att analyseras och parallellt med detta ska det hållas förhör med såväl den häktade mannen som med andra uppgiftslämnare. Den information som mannen lämnat ska också analyseras och jämföras med andra uppgifter som inhämtas i utredningen, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström.

Mannen är häktad i 14 dagar men häktningen kommer troligtvis att förlängas. Ytterligare information finns inte att lämna i nuläget och åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 1797–21

***

TIDIGARE 2021-04-02. Philip Grahn gripen misstänkt för mord på Elin 18 år i Höör

BROTTSLIGHET. Philip Grahn, född 1994, skriven i Höör har gripits misstänkt för mordet på en 18-åriga Elin Klinteberg i Höör. Grahn hade ett förhållande med Elin, som berättat för vänner att Grahn skrev och förföljde henne. Sent på onsdagskvällen bärgades en husbil från den gripne Grahns tomt och enligt polisen är den av intresse för den fortsatta utredningen.

Philips Grahn har innan han greps efterlyst Elin på Facebook. ”Tack alla som letar och ger information” skrev Philip.

Philip Grahn. Bild från Facebook
Husbil liknande Philips Grahn. Fiat Dethleffs A522.

UPPDATERAT FRÅN POLISEN: Polisen har under torsdagseftermiddagen hittat det som förmodas vara mordvapnet. Närmare uppgifter om föremålet kan inte lämnas i nuläget.

Mordvapnet hittades efter att dykningar genomförts i en sjö intill Tjuvarödsvägen i Höör. Fyndet har säkrats och de tekniska undersökningarna av föremålet fortsätter i polisens lokaler. Avspärrningarna på platsen har hävts.

Den misstänkte mannen är nu begärd häktad för mord på sannolika skäl.

– Den anhållne mannen har i polisförhör medgivit att han har berövat kvinnan livet. Han menar att hans avsikt inte var att döda henne och förnekar därför gärningen.

Jag anser emellertid att det föreligger sannolika skäl för mord och därför har jag begärt honom häktad, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström.

Häktningsförhandlingen kommer hållas under fredagen, exakt tidpunkt bestäms av Lunds tingsrätt.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 1797–21

TIDIGARE 2021-03-31. 18-årig kvinna försvunnen, svensk man gripen misstänkt för mord – Elin hittad död

BROTTSLIGHET. Polisen har inlett en mordutredning efter att en 18-åriga kvinna har försvunnit i Höör. Det meddelar polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford på en presskonferens.
Vi befinner oss nu i en mordutredning, sa Westford.

Elin Klinteberg. Bild från Facebook

Det är omständigheter som har lett fram till detta. Det övergick till en förundersökning om människorov och sedan till en förundersökning om mord. Ingen kropp har hittats och tekniker är ute och undersöker platsen där hon försvann.

En man I 25-årsåldern har gripits men polisen vill inte svara på om han har erkänt. Polisen säger att de ännu inte vet om den gripne mannen och den försvunna kvinnan har någon koppling till varandra.

Uppdatering kl. 16.07: Polisen kan bekräfta att man under sen eftermiddag påträffat en avliden person, som identifierats som den försvunna Elin. Anträffandeplatsen, som är en av de sedan tidigare avspärrade områdena i Höör, är fortsatt avspärrad. Anhöriga är underrättade.

Avspärrningarna kvarstår och tekniska undersökningar fortgår under kvällen. Polisen fortsätter med utredningsåtgärder, som inkluderar att hålla förhör och samla in samt följa upp tips.

Den gripne och misstänkte mannen är svensk, född 1994. Senast på lördag den 3 april kl. 12 måste åklagaren fatta beslut om eventuell begäran om häktning vid Lunds tingsrätt.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Philip Grahn döms till lindriga 16 år för mordet på 18-åriga Elin i Höör

  1. Pettersson har rätt i sak. Men om denne våldsverkare varit chokladfärgad, och importerad muslim gissar jag att straffet hade hamnat på ca 8-10 år.

    22
  2. Om någon med hammare har använt den mot en människa och sedan nekar till mord bör domen bli livstid.

    20
    1

Kommentera