Vändningen – Har Morgan Johansson (S) blivit Sverigedemokrat?

VALET 2022. Polisen ska få i uppdrag att aktivt söka upp personer som vistas illegalt i Sverige, bland annat på arbetsplatser, uppger justitieminister Morgan Johansson (S) för Sveriges Radio Ekot.

Vi ger i uppdrag till Polismyndigheten att intensifiera sitt arbete med att verkställa av- och utvisningar, säger Johansson (S).

Johansson motiverar åtgärden med att många i denna grupp jobbar svart och exploateras av oseriösa arbetsgivare.

Regeringen ger också biståndsorganet Sida i uppdrag att genom biståndet till utvecklingsländer, exempelvis Irak, påverka mottagandet av dem som avvisas från Sverige och säkerställa att länderna tar emot sina medborgare.

Det handlar bland annat om länder som Irak, Libanon och Somalia, som får flera hundra miljoner kronor i bistånd varje år men bara tar emoot medborgare som återvänder frivilligt.

-Pettersson undrar vad som hänt? Har Morgan ramlat och slagit i huvudet? Det han föreslår nu har Sverigedemokraterna tjatat om i åratal. Är det valfläsk eller har Joe Arpaio fått konkurrens?

Sedan går det kanske att öka viljan hos de kriminella att återvända frivilligt genom att inte släppa ut dem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Vändningen – Har Morgan Johansson (S) blivit Sverigedemokrat?

 1. […] BISTÅND. Regeringen vill använda det svenska biståndet för att få fler länder att ta emot personer som återvänder från Sverige till sina hemländer. – Länderna måste respektera grundläggande folkrättsliga principer och börja ta emot dem som är dömda för brott, men även frivilliga och tvångsmässiga återvändande, sa justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) under torsdagen. […]

 2. Det kan han lugnt lova för det finns inga poliser som hinner utföra arbetsplatsbesöken (bara när kronofogde eller sociala myndigheter begär det)
  Valfläsk såklart!

 3. Efter julen och doften av julskinkan, så blir det vardag och lukten av valfläsk sprider sig i landet.

  10
 4. Sätt-en i en sträckbänk så kanske han mjuknar?

  Man bara ser hatet i hans ögon när han ska förklara hur bra allt är när han får mothugg i diskusioner.

 5. Vilka är dessa ”illegala personer” som Morgan pratar om, jag trodde att regimen och regim media bestämt att de ska betecknas ”papperslösa”?

 6. Det ligger helt och hållet i linje med hans fascistiska agenda om ett auktoritärt kontrollsamhälle. Tänk bara på portning av störande på bibliotek och badhus. Utökad terrorlagstiftning gällande aggressiva uttalanden. Förbud av rasistiska organisationer, som snart ska träda i kraft. Covidpass.

  Allt detta går i linje med begränsningar av friheten, till ett mer totalitärt förtryckarsamhälle. Och allt är Morgan Johanssons förtjänst till största delen.

  Enskilt är sökandet av illegala och postning av störande, jättebra, och något jag naturligtvis är för. Men sammantaget med det övriga blir det ruskigt. Och bilden blir mycket otäck av det kommande diktatoriska samhälle som målas upp. Det kan leda till gestapoism hos polisen, med alla nya direktiv. Mycket farligt! Inte bra!

  För det gemensamma i det hela är förföljelse av människor i vårt land på olika sätt.

  Det gäller där att städa undan avarterna, och ägna sig åt medborgarnas väl och säkerhet och frihet istället. Om han la det övriga åt sidan, så skulle jag kunna bejaka detta letande av gömda illegala och postning av störande fullt ut. Men detta kan om det vill sig illa utsträckas att gälla fler. Söka efter ovaccinerade, porta de med fel åsikter.

  Jag är i alla fall mycket skeptisk! Och Morgan Johansson är en mycket lurig och farlig person!

 7. Folket måste börja fråga sig, anledningen till att vi i detta landet, har världens förmodligen mest blåsta politiker. Kan det bero på att den generella intelligensen är på väg neråt eller att vi är utsatta för en gigantisk komplott, med systematiskt valfusk. En ständigt ljugande justitieminister, som dessutom ljuger så dåligt, att han avslöjas direkt. Denna halvfigur som drivs av hat mot allt och alla.

  18
 8. Detta är gammal klassisk Sosse politik så skönt MP försvann från regeringen. Så S kan driva sin egna gamla politik.

 9. Det är så enkelt att det en ny sheriff i stan, hon har sagt till Mogge att nu gäller andra regler när miljöfascister och floskelmästaren är ur vägen.

  8
  1
   • Instämmer till det också, men trots allt har Andersson pekat med hela handen i många frågor sen fascisterna och den förvirrade Löfven försvann.

    2
    3
 10. Var ska de Poliser komma ifrån , som ska ta hand om de som olagligt befinner sig i Sverige.
  Redan idag hinner de inte med att utreda alla brott som begås.
  En Johanssonsk luftpastej som vanligt.
  Allt Morgan Johansson säger fr.o.m nu och fram till valet ska man ta med en nypa salt .

  23
 11. Mågge är inte sverigedemokrat, han är en ljugande, socialistisk dvärg. Frågan är väl bara om kroppen eller hjärnan är mest utsatt för dvärgtillväxt?

  27
 12. Vad den mannen säger han ska göra , och vad som blir gjort är två skilda saker,
  det som han gör är att tillsätta utredningar som inte kommer fram till någonting,

  30
 13. Stickprov på 5 myndigheter och sedan kan man konstatera att det inte verkar som ett stort problem? Jag förutsätter att utredningen kommer tillsättas efter valet och inget beslut kommer före valet efter.

  32

Kommentera