Mohammed Abdurahman dömd till livstid för mord i Eksjö

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Mohammed Abdurahman, 24, dömdes under måndagen till livstids fängelse och livstids utvisning efter mordet på en 56-årig man i Eksjö, han döms också att betala skadestånd till 56-åringens anhöriga på sammanlagt cirka 175 000 kronor, enligt Eksjö tingsrätts målnummer: B 777-21.

Mohammed Abdurahman och mordvapnet Foto: Polisen

2017 dömdes han till tio års fängelse i i Storbritannien för tre rån och två kidnappningar. Efter tre år i brittiskt fängelse flyttades han till sitt hemland Nederländerna för att avtjäna resten av straffet med fotboja. Abdurahman rymde dock till Sverige och två veckor senare mördade han mannen i Eksjö med flera knivhugg i 56-åringens hem.

Efter mordet flydde han i 56-åringens bil, som han kraschade och greps kort därefter. I bilen fanns det stöldgods från offrets hem.

Mohammed Abdurahman nekar till brott och hävdar att han agerade i självförsvar.

-Pettersson säger att hade Mohammed aldrig släppts in i Europa hade vi sluppit mycket problem och 56-åringen hade levt och media hade sluppit ljuga om att en nederländsk man dömts för mord.

***

TIDIGARE 2021-10-26. Mohammed åtalas för mord och grovt rån i Eksjö kommun

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I dag tisdag den 26 oktober har kammaråklagare Jessica Andersson väckt åtal för bl.a. mord och grovt rån på en ort i Eksjö kommun.

Mohammed är tidigare dömd till 10 år i Storbritannien. Är medborgare i Nederländerna där han avtjänade sitt straff men rymde till Sverige.
Eksjö Tingsrätt. Bild Domstolen

På natten mellan den 17 och 18 april i år stoppade polisen en 23-årig man i Nässjö i närheten av en personbil. I bilen påträffades misstänkt stöldgods. Vid en kontroll av personbilen framkom att den ägdes av en 56-årig man hemmahörande i Eksjö kommun. Efter flera försök att få tag på den 56-åriga mannen åkte polisen till mannens bostad där han påträffades död. Misstankar om att han hade mördats uppstod direkt.

Jag påstår att 56-åringen mördades genom att han tillfogats dödligt våld i form av stickskador. Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen varit av särskilt hänsynslös art. Under utredningen har det bland annat framkommit att 23-åringen och 56-åringen var ytligt bekanta med varandra, samt att det finns teknisk bevisning som binder 23-åringen till brottsplatsen, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Om inte polisen agerat så snabbt och handlingskraftigt hade den misstänkta personen kunnat försvinna från platsen vilket väsentligt hade försvårat utredningsarbetet, säger Jessica Andersson.

23-åringen förnekar brott men medger att han har varit på platsen. Förhandlingen kommer att hållas vid Eksjö tingsrätt den 4, 8, 10 och 16 november.

Eksjö tingsrätts målnummer: B 777-21.

Den åtalade heter Mohammed Gafar Abdurahman och behöver tolk på engelska.

Ur åtalet: Mohammed Gafar Abdurahman har dödat Matz Hjert genom att med en kniv
eller knivliknande föremål utdela flera hugg/stick i Hjerts kropp. Huggen/sticken har träffat Hjerts hals och bål. Av de nämnda huggen/sticken orsakades Hjert sårskada och härigenom förblödning och luftansamling i hjärtsäcken. Hjert har avlidit till följd av de skador som nämnda huggen/sticken orsakade.

Vidare har Abdurahman mot Hjert utdelat sparkar, stampningar, slag, slag med tillhygge, stötningar mot Hjerts kropp och huvud samt med kniv eller knivliknande föremål utdelat hugg/stick i Hjerts kropp, hals och huvud. Vidare har Abdurahman dunkat/tryckt Hjerts huvud mot hårt underlag. Av
våldet orsakades Hjert sårskador, hudskador, blånader, missfärgningar, brott på näsbenet, blödningar, bristningar, underhudsblödningar och hudavskrapningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Mohammed Abdurahman dömd till livstid för mord i Eksjö

 1. ”Rättsväsendet” måste rätta sig efter det kontrakt som socialdemokraterna
  har med muslimska brödraskapet sedan 1999 !

  De får alltså inte kränka muslimer !

  Sverige är redan sålt till muslimerna och invasionen pågår för fullt !

  10
 2. Får inte ihop det: Livstids fängelse och sedan livstids utvisning…. Trodde det
  bara var katter som hade fler liv.

  21
 3. Ha ha ha, han kommer att frias i Hovrätten!!

  Det svenska rättssystemet tar hand om de sina!

  Det är bara att kolla andra yrkeskriminella som klarat sig tack vare ändrad dom i Hovrätten

  19
  1
 4. Kort och gott. Ditt lilla invandrade svin. Jag tycker du borde träffa en skarprättare i stället för att leva fängelseliv på mina skattepengar. Du och dina gelikar är högst ovälkomna i mitt Sverige!

  25

Kommentera