“Hala badkar en betydligt större fara än beväpnade tonårsligor”

MEDIA. Fallolyckor och hala badkar borde oroa allmänheten betydligt mer än skjutningar mellan kriminella gäng, skriver Jan Guillou i Aftonbladet. “De blåbruna låtsas för närvarande betrakta gängvåldet som det största hotet mot nationen. Med Tysklands mest ökända skandalblaska BILD som enda källa hävdar de att Sverige ”blivit Europas farligaste land” och att kriminaliteten ”lamslår och påverkar allas våra liv” (Jimmie Åkesson). Vilket såklart är sossarnas fel”.

“Det är ju inte sant ens om man koncentrerar sig enbart på den just nu populäraste formen av kriminalitet bland de blåbruna politikerna, de s k skjutningarna. Ungdomsligorna i Stockholms förorter har under de senaste fem åren dödat 98 människor, i huvudsak sig själva och i några fall personer som befunnit sig på fel plats vid fel tidpunkt och blivit ”kollaterala förluster”, som det heter på amerikanskt militärspråk”.

-Pettersson vet inte hur många som halkar och dör i badkar men tror inte det är så många, i varje fall inte de som dör.

Däremot kan jag konstatera att Jan Guillou ljuger helt öppet när han påstår “Ungdomsligorna i Stockholms förorter har under de senaste fem åren dödat 98 människor Visserligen nämner Guillou ungdomsligorna i Stockholm men “stockholmarna” har även varit i Köpenhamn, Spanien, Norrland med flera platser och mördat.

De senaste fem åren har minst 215 människor skjutits till döds av kriminella invandrargäng, till det kommer mängder med knivmord och andra mord. Möjligen är risken att dö i badkaret större än att bli skjuten för Jan Guillou om han aldrig eller sällan lämnar sin lägenhet på 173 kvadrat värd 13 miljoner på Östermalm.

Förra året avled enligt Socialstyrelsen en (1) person i Sverige i en badkarsrelaterad händelse. Shiva Ayoubi, statistiker på Socialstyrelsen, bekräftar denna siffra. Samma år dödades 124 personer i dödligt våld, enligt Brå, däribland en 12-årig flicka som träffades av förlupna kulor, och samma år rapporterades dessutom exempelvis om skottlossning utanför en förskola där små barn befann sig.

Antal skjutna till döds nedan, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med, det har varit några fler skjutvapenmord som inte är kopplade till gängkriminalitet, dom är inte medräknade. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2021: 43 st hittills, totalt ligger dock antalet mord en bra bit över 100 st
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten med hjälp av justitieminister Morgan Johansson.
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on ““Hala badkar en betydligt större fara än beväpnade tonårsligor”

 1. Vafaan säger han, gubben och jägaren. Han vet mycket, väl att badkar inte skjuter skarpt, eller att importadeln ser till att vi faller i badkaren. Blanda inte bort korten, bara patetiskt.

 2. Efter att idag blivit påhoppad och slagen av en inavlad muslim från Mellanöstern skulle jag nog säga att de identitetslös muslimerna är den största samhällsfaran. Dom ynkliga kräken går till kris och traumamottagningen i vår sjukvård, fast dom skulle skickas till krigstribunalen i Haag, efter alla människor dom haft ihjäl. Det är nämligen så på Kris och traumamottagningen att det är så synd om mördarna, dom är också offer. Jag säger som Dan Eliasson det är så man kräks.
  Som tur var för mig gick det emellan en lite yngre man än mig. Jag fick rådet att polisanmäla händelsen. Men vad händer då i ett inavlat huvud? Han och hans 100 kusiner kanske kommer och slår sönder mitt hus.
  Kommer dock för all framtid lägga till jävel när jag talar eller skriver om muslimerna.

 3. Jamen, “Hala Badkar”, är ju ett nytt muslimskt anfalls utrop, betydligt värre än “Allah….”

  Används främst vid skjutningar! 😏

 4. “De blåbruna” är alltid lätt att ta till när argumenten tryter
  samt är världsbäst i hela Sverige.
  “Hala(l) Badkar” låter som det är ett MENA namn !? . . .

  17
 5. Jan lider väl av åldersdemens, för nu för tiden duschar de flesta av oss eftersom vi är smarta och slösar ej med H2O.

  20
  1
 6. Aftonbladets ledarredaktion består av Jan Guillou, Anders Lindberg, Ingvar Persson, Jonna Sima och Zina Al-Dewany. Hur de lyckats med konststycket att samla de sämsta på en och samma ledarredaktion är okänt.

  43
 7. ja enligt polischefen hans holmer då är jan Guillou livsfarlig. och det ligger något i det han är nämligen en vapen fixerad idiot. han vaknade en nat och drömde att han hette Hamilton en idiot som mördar allt och alla på order av hammas och andra terrorister ! en av Sveriges dtörsta knäpp gökar

  27
 8. Och Trump har tagit sin tredje spruta, så nu är han kanske död innan nästa val, men hoppas han klarar sig.
  USA kommer att ledas från ett äldreboende småningom.

  6
  14
 9. Jan har i många år skjutit efter oskyldiga djur och vet att de inte skadas, så går det om man har ett alltför vänstervridet sikte. Kan token inte flytta till Kuba så vi slipper dras med honom.

  38
 10. Jan Guillou verkar ha ramlat rejält i sitt eget badkar och slagit huvudet ordentligt.
  Men det är nog många år sedan, med tanke på att han alltid uppträtt allvarligt
  fall skadad.
  Att jämföra fallskador i badkaret med de dagliga skjutningarna i invandrarkriget
  är ju skrattretande.

  51
 11. Kan Jan ha halkat och slagit i skallen? Det skulle ju kunna vara en förklaring varför han resonerar som en idiot.

  37
 12. Jag kan lägga en matta i badkaret så jag inte halkar. Hur skyddar jag mig för att inte bli skjuten i en sk no go zone som polisen kallar de områden där de inte kan skydda medborgarna?
  Förklara det jan Guillou!

  49
 13. Guillou resonerar som en barnrumpa. Cancer är farligare än hala badkar så man skall alltså enligt hans sätt att resonera inte använda badkarsmatta som minskar risken att halka?

  Inte heller skall man arbeta för sjösäkerhet eftersom det är fler som dör i bilolyckor o.s.v.
  Jisses vilket fiasko den gubben är.

  55
 14. Om Janne nu känner för ett dopp i sitt eget badkar, infinner sig följande frågeställning : Befinner sig nämnda badbalja på rätt plats ? Och om föregående spörsmål får ett jakande svar infinner sig så fråga nr. två : Kommer även själen att renas vid den förestående tvagningen och i så fall ; infaller proceduren i tid eller otid eller rent av vid fel tid ?
  …..Apropå floskeln om “fel plats vid fel tidpunkt”.

  29
 15. Hala badkar är givetvis farliga för gamla människor som denne Guillou. Hala badkar skapar knappast otrygghet i samhället och inte drabbar hala badkar andra än den som tar klivet i.
  Lägg ned nu Jan. Du är passé…

  64
 16. Min fru halkade i badkaret, slet sönder några ledband.
  Men hon har hittills klarat sig från att bli skjuten.

  38
  6
 17. När man är miljonär och bor i centrala fjolltäsk är man fjärran från verkligheten. Denne rödvinskommunist borde säga det till våldsoffrens anhöriga. Svårt att hitta nån mer självgod gubbstrutt. Tycker att han borde hålla truten när han inte vet vad han talar om

  70

Kommentera