Högsta iva-siffran på ett halvår: ”Oroande”

PANDEMI. Antalet svårt covidsjuka patienter i intensivvården fortsätter att öka och är den högsta på ett halvår, rapporterar TT/Omni.

Att vi nu går in i jul- och nyårshelgerna med den ökningen är oroande, säger Johnny Hillgren, ansvarig för Svenska intensivvårdsregistret.

Julveckan har inletts med 88 covidsjuka patienter inlagda på iva. Så hög har siffran inte varit sedan midsommarveckan. Men då var antalet på nedåtgående. Nu är den stigande – förra måndagen, luciadagen, var antalet covidsjuka iva-patienter 62.

Vi kan förvänta oss att det fortsätter att öka. Det finns inga tecken på att det viker av och minskar, så vi kan vänta oss en ökande belastning de närmaste två veckorna, säger Johnny Hillgren, ordförande i Svenska intensivvårdsregistret (Sir).

Merparten av de covidsjuka på iva är ovaccinerade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Högsta iva-siffran på ett halvår: ”Oroande”

 1. Märkligt aldrig alarmklockan ljuder bland de troende,när det nu växer fram nya ”vaccintillverkare” ,titt som tätt ?
  Senaste i raden (Novavax)säljer sin saltlösning under mottot,-”ett helt annat vaccin”…
  EU har redan nappat och handlat in 200 miljoner doser !! Men detta är bara för första leveransen,eftersom detta ”vaccin” skall förnyas i armen varje 14-dag,för att vara verksamt !!!! 😉
  Stenbock anser denna sista vara det vinstgivande smartaste av alla…..hittills.

 2. Ovaccinerad eller ”ovaccinerad”? Om det är färre än 3 vaccinerade patienter på en avdelning räknas de som ”ovaccinerade” för att deras identitet inte ska röjas, enligt FHM.

  22
  • Ja, sätten är många att föra befolkningen bak ljus. Förutom deras färgglada staplar o. diagram är ju TV-nyheterna fyllda sedan år tillbaka,med skrämselpropaganda.
   Lyssnade till en IV-läkare från ett sjukhus i Tyskland som förklarade,att på hans lasarett fanns totalt 30 intensivplatser. Sedan kom sanningen,”men av dessa är det endast 8 som är reserverade,för Corona-sjuka”….
   Därför kan ingen statistik visa sanningen om exakta antalet dödsfall,inom just en sjukdomsorsak avslutade han…

 3. Intressant hur FHM presenterar sin data i veckorapporten

  I deras rapport står det följande på flera ställen:

  De veckor när antalet vaccinerade patienter är färre än tre visas inte antal
  vaccinerade, endast totalantalet visas. Detta på grund av risk för röjande av uppgifter om enskild individ

  Det verkar vara ok att ovaccinerade kan bli röjda, och vaccinerade blir ovaccinerade vilket då deras statistik baseras på

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/globalassets/statistik-uppfoljning/smittsamma-sjukdomar/veckorapporter-covid-19/2021/covid-19-veckorapport-2021-vecka-49.pdf

  Antalet IVA patienter detta året är färre än 2020 och tidigare år.
  2021 41 376
  2020 44 539
  2019 46 024
  2018 46 123
  2017 45 368

  https://portal.icuregswe.org/utdata/sv/report/demo.antalvtf

  17
  • …och när det bara finns en enda ovaccinerad person kvar och IVA-beläggningen finns kvar på samma nivå (eller t.o.m. högre), vem kommer du att peka på som skyldiga? De som bara fick två doser? Tre? Fyra?

   Julfesten i Norge had bara vaccinerade som gäster, ändå fick 80% av de SARS2. Vem ska du peka på? Kanske det gick en ovaccinerad förbi på gatan en half timme innan festen, grip honom!

   Det verkar som häxprocesserna har tagits upp igen av de nya puritanerna.

   58
   3
  • Många kverulanter och motvalls kärringar skriver, i skolåldern redan var de trotsiga.
   De har ingen aning om ”att enade vi stå, söndrade vi falla”
   Alla har rätt till sin åsikt men i en demokrati gäller likt förbaskat majoriteten bestämmer.

   2
   5
   • Efetrsom det bara finns två slags människor, de dumma och de kloka
    De dumma är i majoritet, så de bestämmer radan idag
    Men det innebär inte att alla måste bli lika dumma

   • > ”att enade vi stå, söndrade vi falla”

    Det stämmer, frågan är vad vi enade ska stå för och det är där våra vägar skiljas, Du verkar vilja ställa folk mot folk, jag väljer att ställa folk mot autokraterna.

 4. Ja, det är normalt att flunsor likt covid sprids lättare på vinterhalvåret.
  Dessutom bokför man den vanliga säsongsinfluensan som covid sedan 2 år.
  Dock är läget betydligt bättre nu än för ett år sedan, omkring 25-30% av befolkningen har haft smittan och har nu antikroppar, det och det faktum att viruset har muterat till mer ofarliga varianter.
  Tror dock att kurvan kommer att minska om någon månad då omicronen förmodligen har tagit över som den dominerande versionen.

  42
  2
  • Det är värre än så
   När läkaren Mark Hobart varnade Australiens hälsodepartement att personer med naturliga antikroppar löper mycket högre risk att skadas och dödas av covid-vaccinen stormades hans motagning av tjänstemän från departementet

   31
   1

Kommentera