Sociala insatser bakom framgångar

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Det är inte hårdare straff som har gjort att Danmark har fått bukt med gängkriminaliteten. Det säger den danske kriminologen David Sausdal, som arbetar på Lunds universitet, till SVT Nyheter.

Detta är bara en bild, det finns många…

Många i Sverige har lyft fram Danmark som ett föregångsland och framför allt pekat på de tuffa straffen. Även dansk polis hyllar straffskärpningarna medan forskare är mer skeptiska.

Tvärtom säger mina kollegor i Danmark att de inte ser någon korrelation mellan gänglagarna och gängkriminaliteten. Det man vet funkar är det sociala området: skolinsatser, sociala insatser och insatser i bostadsområde, säger Sausdal.

-Pettersson säger att i årtionden har vi vräkt miljarder pengar pengar över olika projekt, sociala insatser, ungdomsgårdar, invandrarföreningar och extrapengar till skolorna i problemområden. Vi har en hel samhällsklass som sysslar med värdegrundsarbete, integration, genustrams, rasism och annat flum. Inget har hjälpt.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Sociala insatser bakom framgångar

 1. STRAFF inte vård. De ska ha straff för vad de gjort. Man ska inte fråga om de blir bättre av det. Det är inte rehabilitering det är frågan om. Man ska bestraffas om man begår brott. I all synnerhet när mah skjuter andra männskor och knivar ihjäl folk. Och alla andra otäcka brott de begår. Straff och sen rehabilitering. Då kanske dom förstår.

  • Det hjälper inte med straff. De 1,2 miljoner som inte försörjer sig själv ska resa hem igen. Då blir allt jätte bra här i landet

 2. Ekvationen är mycket enkel. Danmark har inte släppt in lika många. Att dessutom ha lite hårdare nypor är naturligtvis inte heller någon nackdel och så uppstår det ironiska att diverse sociala entreprenörer kan låtsas att det är deras förtjänst…

 3. Men i USA släppte man på påföljderna vid stölder från varuhus så nu gör gäng räder mot stora varuhus. Gissa om andrahandsmarknaden fått ett uppsving! Alltså man införde svensk kriminalpolitik, direkt utan påföljd. Det gäller att ha ett vapen under disken over there, dessutom har varuhusens kostnader skjutit i höjden. Hahaha, lycka till…

  15
 4. Hårdare straff i kombination med bättre arbete av föräldrar samt klarare regler i skolan, de är de vuxna som skall leda de unga inte som nu, där världen lyssnar till en skolkande skolflicka från vårt land.

  Vi har hamnat helt ur fas med verklighet och sunt förnuft.

  19
  • Alla de här problemen skulle försvinna om dessa 1,2 miljoner som inte försörjer sig själva ska resa hem igen

 5. Det går lika bra att läsa Lars Lindström i Expressen.
  Han är lika oärlig och virrig i plymen som de andra sk journalisterna på presstödsblaskans vuxendagis.
  En vals om dagen , håller makten i kragen .

  21
 6. Vi ska lyssna mer på poliserna i verkligheten och mindre på forskare och kriminologer som ju lever i sin lilla bubbla. Hårdare tag är enda vägen ur detta. Ska man göra en omelett måste man knäcka några ägg……..

  20
 7. Endast idioter tror att socialsekreterare kan råda bot på kriminaliteten.
  Att man måste inkapacitera de grövsta brottslingarna är en självklarhet som många verkar ha svårt att fårstå.

  27
 8. De ansvariga politikerna börjar sakteliga inse vad de ställt till med, nu tollockmed önskar de hjälp av folket, trots att vi aldrig tillfrågats tidigare.

  25
 9. Det gäller att börja tidigt, kanske man på gammalt fint sosse-manér skulle tvångssterilisera familjer vars ofödda barn riskerar att bli indragna i gängproblem. Men vad skulle då 500000 kommunanställda fylla sina dagar med?

  31
 10. S-propaganda. Jag följer danska alternativmedia och där framgår tydligt att straffsatserna är avsevärt högre i Danmark. Tänk så förvånade svensk MSM/public Service blev när de svenska mördarna blev dömda till 18 år i Danmark, mot att samma dom i Sverige skulle gett på sin höjd 3-4 år. Danskarna utvisar också oftare och i verkligheten – inte som i Sverige ”på papparet”.

  I Danmark jobbar man INTE med integrering, vilket i Sverige är vänsterextremernas metod för att pumpa in skattemedel som skall gå till i huvudsak islamsk ”mission”. Dessa integreringsmedel hamnar garanterat i händerna på klanhövdingarna och finansierar deras ”affärer”.

  41
 11. Att sociala projekt inte lyckas innebär inte med automatik att en hårdare straffskala skall ge resultat. Att bara kräva mer straff känns initiativlöst. Finns det inte andra saker att prova? Man borde seriöst överväga att ta bort kösystemen till attraktiva skolor för att korsbefrukta förorterna med områden där man hellre väljer centerpartiet och miljöpartiet. Man borde kräva åtminstone 15 år av hederlig vandel innan man kan söka medborgarskap; där hederlig vandel rimligtvis involverar att man är bevandrad i ett lokalt språk, att man är skuldfri, har arbete och inte några kända sociala problem. I mellantiden bör alla uppehållstillstånd omprövas regelbundet. Till sist bör man omvärdera sociala insatser. Det som inte fungerat kan man avskaffa, men också utveckla sånt som fungerar.

  9
  11
  • I USA, som hade liknande straffnivåer och straffpolicy mellan 60-talet och 80-talet som Sverige har idag så eskalerade brottsligheten över hela landet. Precis som den gör idag i Sverige.
   Därefter infördes tre-stegs-regeln där en kriminell som insisterar på att begå brott döms till hårdare och hårdare straff, enligt principen att fattar du inte första gången så kommer vi att inkapacitera dig.
   Detta blev upp till de enskilda delstaterna att bestämma. Vissa körde på den hårda vägen, livstid för ett småbrott tredje gången. Andra lade på 20 till 30 år vid en fängelsedom tredje gången.

   Men effekten blev att kriminaliteten sjönk som en sten de första åren efter införandet och ligger alltjämt på låga nivåer. De områden och delstater som idag har hög kriminalitet är de där demokrater luckrat upp lagarna för att tillfredsställa de grupper som begår mest brott.

   Så inlåsning på lång tid fungerar alldeles utmärkt.
   Men detta ska sedan följas av obligatorisk utvisning av utländska medborgare efter avtjänat straff. Samt utvisning av de utlänningar som denna utlänning umgåtts med.

   14
  • Kan inte se att dina förslag står i motsats till hårdare tag i rättsväsendet. Det går utmärkt att kombinera. I Sverige är det inte ovanligt att många av mördare och grova misshandlare begått mängder med grova brott och obefintliga straff. Hur många liv skulle räddas om de låses in i tid?

   I och för sig skiter jag i om de skjuter ihjäl varandra de kriminella men även andra drabbas ju som 12-åriga flickor som rastar hund, mammor med barn, folk som handlar på Ikea och småkillar som råkar komma för nära Solna begravningsplats e.t.c.

   Att inte låsa in de där kräken i god tid är är ungefär lika rationellt som broar utan räcken.

 12. Så Aftonbladets aktivister har hittat en vänsterideolog, David Sausdal, som kan bekräfta deras tester.

  31
 13. Han sa väl, i ett tillägg, att det inte gjorts några studier. Därmed inte sagt att det kan finnas korrelation. Kriminologiforskaren på Agenda sa ju att det är klart det har påverkan, eftersom dessa extremt grova brottslingar inkapaciteras en längre tid, men att det är relativt få individer.

  27
  • Tänk att man ens diskuterar denna självklarhet. Är inte en av grundidéerna med att låsa in brottslingar att man skyddar omvärlden? Alternativet i primitivare kulturer är att slå ihjäl dem med en gång.

   Hela feltänket är att se det som vård. Det primära är att låsa in dem, sedan kan man ju se om några av dem går att vårda och förbättra men det är nog inte många. Särskilt inte bland dem som återkommer.

   Det enda som hjälper är ålder i många fall. Det är rationellt med långa straff när de är unga för de är värst då. Third strike är rimligt. Efter det skall de inte vistas bland folk.

Kommentera