Splittrad regering – väldigt enad opposition

INRIKES. SD-ledaren Jimmie Åkesson ser hoppfullt på ett framtida budgetsamarbete med Moderaterna och Kristdemokraterna, även om partierna inte är överens i en del sakfrågor. Det sa han i en intervju med SVT:s Agenda på söndagen.

Bland annat biståndsfrågan är viktig för Kristdemokraterna men Åkesson säger att han inte är orolig för att de inte ska kunna komma överens. Han tror inte heller att SD, M och KD kommer att hamna i samma svåra läge som regeringen och samarbetspartierna gjorde i förra veckan.

De som tittar på det här skådespelet eller spektaklet noterar nu att vi har en väldigt splittrad regeringssida och en väldigt enig opposition, säger Jimmie Åkesson och fortsätter med ”Alla kommer att behöva kompromissa”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Splittrad regering – väldigt enad opposition

 1. Och det är väl inget konstigt, dom är ju tre olika partier, och alla tre kan ju inte få hundra %
  av sin egen politik, därför måste dom kompromissa, men kan biståndet sänkas med ett antal miljarder är det positivt för vårt land, hjälpa är en sak, men man ska inte hjälpa andra så att man stjälper sitt eget land, det tjänar ingen på, inte ens mottagarländerna i längden,
  sen har jag aldrig förstått att Bistånd bara måste bestå av kontanta medel, Sverige har ju
  så mycket annat att lära ut med rent vatten avlopp m.m m.m??

 2. Borde inte Ygeman och Bolund sitta i fängelse, så som elmarknaden ser ut nu.
  Borde inte Morgan sitta i fängelse så, som brottsligheten ser ut nu.

  16
 3. intressant men om man ser på KD och den u hjälp man kör med så är det den religösa typen ! ? man strävar efter att skicka missionärer för att sprida guds ord. det kör alla kyrkor med varierande framgång .
  nu är ju svenskar inte fult så korkade då glider man på orden och kallar det bistånd eller u hjälp. det gjör man farande samma missonär som som våltar stamhövdingens dotter..

  10
 4. Visst de rödgröna är väldigt splittrade, de har stor skillnad i sin politik. De måste kompromissa sönder sig nästan.
  Oppositionen är också splittrad, KD har alltid varit för u landhjälp. M har alltid varit för skattesänkningar och mot bidrag.
  SD är för olika bidrag.
  Så Åkesson har rätt, där blir det mycket kompromissande.

  13
  2

Kommentera