SD vill förbjuda muslimska friskolor

ISLAM. Sverigedemokraterna vill förbjuda muslimska friskolor. Utspelet var ett steg mot målet att bli den blågula oppositionens röst i skolfrågan. I programmet till landsdagarna, som är SD:s högsta beslutande organ, skriver partistyrelsen att ”åtgärder ska vidtas för att förhindra att islamistiska friskolor kan verka i Sverige”, rapporterar SVT.

När partisekreteraren Richard Jomshof kallade till pressträff på lördagen tog han saken ett steg längre och talade generellt om muslimska friskolor. – Vi vet att de splittrar, de förstärker utanförskap. De här barnen behöver få en rimlig chans att bli en del av vårt samhälle och därför ska de gå i andra skolor med svenska elever och lära sig vad det faktiskt innebär att leva och bo i Sverige, sa Jomshof.

Enligt Patrick Reslow, föredragande i skolfrågorna, bidrar de muslimska friskolorna till segregationen.

  • Vi har religionsfrihet och den innebär också frihet från religion, de här barnen är många av dem redan segregerade och ska inte vidare in i det.

Varför inte förbjuda alla religiösa friskolor? – Vi har en lång tradition i landet med exempelvis judiska skolor och de har aldrig varit ett problem. Vi har kristna skolor som i mångt och mycket inte har problem, men problemet med just muslimska friskolor är att man betonar att man ska hålla sig utanför samhället i övrigt.

Sverigedemokraterna ser nu en möjlighet att från höger muta in skolfrågan sedan Liberalerna lagt mindre fokus på utbildningspolitiken. – Vi vill axla ansvaret för skolfrågor och ta ledartröjan, säger Reslow.

Vem ska vara utbildningsminister i en regering från höger?– Jag hoppas på att det blir en sverigedemokrat. Richard är skolpolitisk talesperson och har helt klart förstatval.

-Pettersson tycker inte att det räcker med friskolor. Alla muslimer som inte håller ideologin privat ska åka hem. Islam är ingen religion utan en ideologi och dödskult…

Salahuddin Barakat är en känd imam i Malmö som hyllats av både politiker och i media som DN. Nu kan Nyheter Idag avslöja att Barakat en dryg vecka före halshuggningen av läraren Samuel Paty skrev ett inlägg på Facebook riktat mot Emmanuel Macron och den franska staten. ”En vacker dag kommer de som har varit utsatta för Frankrikes ondska och orätt att utkräva sin rätt”, varnar Barakat i ett numera raderat inlägg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “SD vill förbjuda muslimska friskolor

  1. ja men det förespråkare islam med särskilt kvinnor får ju absolut inte gå i skolan? och männ som då går i muslimska skolor så det enda dom läser är ju koranen och hur man självmordsbombar ..
    det är konstigt att det finns koranskolor kvar lösningen är att konstatera att islam är en terrorogenisation som styrs av mullorna så inresset bör riktas mot styrningen av jihadisterna skolor är en typ av vapenfabrik!

    19

Kommentera