Det kan Åkesson fetglömma

Såg ni Uppdrag Granskning igår? Om inte, gör det.

Programmet handlade om ”Röda Norrland” som sakta men säkert ser hur arbetarna överger Socialdemokraterna till förmån för Sverigedemokraterna. Varför förstår ni om ni ser programmet…om ni inte redan insett detta efter alla ilskna i fikarummen.

Länk till programmet

Många f.d. sossar som uppträdde vädrade sitt missnöje och förklarade varför de bytt till SD. Andra som fortfarande hängde kvar krampaktigt vid sitt parti var märkbart tveksamma och erkände att det gror ett missnöje även hos dem. 

Carolin Dahlman beskrev det bra i Bulletin:

Stora delar av LO-medlemmarna har snabbt gått över till SD, troligtvis eftersom S skänkt bort arbetarnas välfärd till bidragsberoende invandrare

Fast idag gav LO:s nya ordförande Susanna Gideonsson svar på tal. Ett direkt ställningstagande mot. ”Det kan Jimmie Åkesson fetglömma” och syftar då på den invit som SD lämnat till både S och LO i syfte att höja pensionerna. Jimmie Åkesson och SD vill höja pensionerna för Sveriges pensionärer genom att bl.a. minska drastiskt på biståndet.

Det vill således inte LO och därmed lär fler hårt arbetande svenskar lämna facket och förmodligen också deras bundsförvanter i S.

Här applåderar LO:s ordförande Susanna Gideonsson glatt under Stefan Löfvens tal på sossarnas kongress.

Helt uppenbart går de politiska intressena före arbetarnas bland LO:s makthavare….igen.

Detta med bistånd ja. FN:s rekommendation till världens biståndsgivande länder är 0,7% av BNI. Bara fyra länder uppfyller rekommendationen och lilla Sverige är det land som bidrar allra mest med sina 1,14%

Så även om Sverige skulle sänka sitt biståndsgivande med hälften skulle vi ligga i topp. De miljarder vi istället kunde satsa på hemmaplan skulle bl.a. kunna höja pensionerna eller lönerna för både barnmorskor och poliser.

Fast det vill inte LO. Kom ihåg det nästa gång ni betalar fackavgiften och era lokala ombud ringer upp er i valrörelsen för att uppmana er att rösta på rätt parti.

26 thoughts on “Det kan Åkesson fetglömma

 1. Min förra pensionshöjning räckte till två påsar havregryn så jag antar att sossarna är medvetna om pensionärernas dåliga tänder. Att gå till tandläkaren har jag inte råd med

  6
  1
 2. Sett.

  Det var väl ett rätt vettigt SVT-program? Möjligen tyckte jag passagen med vänsterpartisten fick lite väl mycket utrymme, kändes inte riktigt relevant mer än som illustration på att även vänstern är besvikna på S. Men V skall väl alltid ha ett visst utrymme i SVT:s alla produktioner.

  Den lokale fackpampen i början som pratade om sin egen familjs historia i bygden lät i grund och botten som en SD:are. Han verkar inte fatta att om det är sin hembygd, sitt ursprung och sin historia han värnar så är S precis fel häst att satsa på. Vore han inte fackpamp med de förmåner som det ger hade han nog varit SD:are rätt snart.

 3. Hon påminner väldigt mycket om Häxan surtant i barnprogrammen
  och det är på den nivån som hon skulle kunna klara av att vara.
  Fanns det något förtroende för LO kvar så är det borta nu.
  Lycka till.Rösta på SD 2022.

  17
  • Stämmer bra.
   Högre pensioner kan vi tydligen fetglömma med S när förslagen kommer från annat håll
   De vill bara ta andras förslag och idéer och sätta sitt eget namn på dem. Så har de hållit på i minst 30 år. De har försökt vara Miljöpartiet sedan 90-talet vilket inte lett till annat än elände.

 4. Jag lydde dig Pettersson och såg programet
  Jag inser då att de S partitrogna är vansinnigt manipulerade i sitt svammel om SD rötter i rasism och nazism, en myt som vänster extrema diktat ihop.
  Att sen säga att det finns så mycket konstigheter med suspekta personer i SD är ännu värre, om man tittar på S företrädare och deras historia.
  Att en obildad reporter påstår att SD är höger extrema med anknytning till Nordiska Motståndsrörelsen som har Nazist sympatier har ju inget med höger att göra eftersom Nazismen är en vänster ideologi
  Facket har länge varit en förening för inbördes beundran som bygger på nepotism och folk som har förmågan att sko sig själv på andras bekostnad
  Inta så många år sedan som de lurade sina medlemmar gå ut i strejk för ett avtal som skulle ge alla mindre betalt. Men det har de tydligen kommunal glömt

  30
  • Nazism är inte en vänsterideologi i traditionell mening däremot delar de vissa likheter. Men de delar också vissa likheter med extremkonservativa, traditionell familjesyn m.m. Praxis har blivit att kalla dem högerextrema vilket jag tycker är rätt, inte minst eftersom vänsterextrema ofta ser dem som huvudmotståndare.

   Men det finns ju i realiteten lika lite höger och vänster i politik som det finns gal eller tan, det är bara benämningar för att underlätta ett samtal. Så länge ordet ”högerextrem” refererar till något som de flesta vet vad det är på ett ungefär fungerar det och SD var utan tvekan högerextrema i början.

 5. Denna LO, S-venuskulle har aldrig fått en riktig uppfostran. Förefaller vara en gammal raggarbrud som gjort karriär. Jimmie Åkesson och alla fosterlandsvänner, tackar och tar emot och välkomnar alla nya röster för ett betydligt bättre Sverige.

  48
  2
  • Raggarbrud? Hon skulle aldrig ha platsat bland oss andra raggarbrudar på 60-talet. Nu var du lite snett ute.

 6. Tänk så lite en fattigpensionärs kuvade tillvaro betyder när makten står på spel. LO-häxan borde nog akta sig för att spela kaxig nu när medlemmarna börjat genomskåda sveket.

  48
 7. Susanna Gideonssons svar låter hoppfullt tycker jag. Bland det bästa jag hört på länge.

  Med lite tur kanske vi kan fetglömma både henne, LO och sossarna om några år. Det vore det bästa de kan göra för Sverige i nuläget, bli bortglömda.

  59
 8. Sossarna är rökta som arbetarnas parti och LO:s stöd till dem lär få ännu fler att lämna.

  64
 9. När man ser dessa stofiler applådera varandra och klappa rygg, går tankarna till den osänkbara Titanic. Det var fullständigt otänkbart att skutan kunde sjunka. Ungefär så måste tankegångarna gå i socialdemokratiska partiet. Ändå sjönk skutan. Att behöva se det avgående rikspuckot stå och försöka utstråla stabilitet, är patetiskt. När även LO-häxan är med på samma bild och klargör, det många redan vet, står det helt klart att, skutan är på väg ner.
  Om arbetare anser sig behöva en fackförening, borde den enligt lag var fri från politruker. LO är socialismens svar på maffian. Råkar ni illa ut på arbetsplatsen, får ni bara hjälp om det finns förtjänst för facket. Kom ihåg att ni bara är ”nyttiga idioter”, i fackgubbarns ögon. Börja med att lämna LO, så gör ni följande generationer en tjänst.

  61
 10. Det är inte Åkesson utan Sveriges fattigpensionärer som kan ”fetglömma” pensionshöjningen om S får bestämma.

  87
 11. Vi kan med andra ord ”fetglömma” höjda pensioner så länge som Socialdemokraterna och LO har något att säga till om!
  – RÖSTA SVERIGEVÄNLIGT!
  – RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA!

  104
 12. Är LO till för arbetarna till för arbetarna eller sossarna? Är det någon som har sett till Juholtarn?

  Håkan for justitieminister!

  17
  49
 13. Det handlar om detta S, vars ledningar på alla plan har armbågat sig fram i partiet och i staten, men som består av djupt sjuka människor. De är beredda att stjälpa en hel kultur, en civilisation genom och ge bort landet och dess ursprung för egen makt och för att få tjänster i den djupa staten för sig och de sina.

  68
 14. Vilken sjukdom lider alla dessa folkvalda av som gör att dom ”glömmer” vilka dom jobbar åt och istället får en egen agenda.

  56
  • Megalomani och kleptomani tillsammans med psykopati(som dock inte är en självständig diagnos).

   34
 15. Och vänsterpöblen kan fetglömma min röst så länge jag har rösträtt kommer jag rösta konservativt, företrädesvis SD. ”Rörelsen” kan fetglömma att jag betalar deras utsugande avgifter, inget till fack, inget till hyresgästförening, inget som pensionär längre fram till PRO (höll på att skriva PLO, men vad fn är den principiella skillnaden förutom en bokstav???)

  54
 16. Som sagt LO skiter blankt i sina medlemmar och dom svenska arbetarna, precis som socialdemokraterna och alla andra vänsterblivna ”godhetsapostlar” så är ”solidaritet” liktydigt med att ge bort Sveriges och det svenska folkets skattemedel till främlingar!
  -Varför går inte S nu klart och tydligt ut med att -En röst på oss innebär att vi kommer att fortsätta med att prioritera bistånd till främmande länder framför höjda pensioner till våra egna pensionärer!
  Detta är ju ingen lögn, för det är ju faktiskt precis så det förhåller sig!
  Och detta stödjer bevisligen ”arbetarnas” LO!?

  86
 17. Facket, hyresgästföreningen och andra para(s)iter får luren i örat eller dörren slängd i huvudet. Maffian med tillhörande maffiosos ska hållas kort. Jag föredrar Jehovas då de iallafall är artiga och vänliga, och accepterar ett ”nej tack”.

  80

Kommentera