Magdalena Andersson enhälligt vald till ny S-ledare

INRIKES. Den Socialdemokratiska kongressen valde enhälligt Magdalena Andersson till ny partiledare för Socialdemokraterna. Hon efterträder därmed Stefan Löfven, som har styrt partiet i nästan tio år. – Jag är enormt taggad att leda vårt stora och stolta parti, säger Andersson i sitt första tal som S-ledare, och möts av stående ovationer från sina partivänner.

Magdalena Andersson av Socialdemokrater is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Hon listar tre punkter som socialdemokratin ska kämpa för framöver: att ta tillbaka ”den demokratiska kontrollen” över välfärden, att bekämpa klimatkrisen och att stoppa segregationen och brottsligheten.

Jag vill – nej, jag kräver – att vi ska röka ut segregationen och bryta det våld som hotar samhället.

Frågan är nu vem som efterträder Andersson som finansminister. Hon måste också hitta en ersättare till näringsminister Ibrahim Baylan, som avgår vid kongressen. Nya ministerportföljer och ytterligare rockader kan också komma att meddelas.

Om Magdalena Andersson godkänns av riksdagen blir hon Sveriges första kvinnliga statsminister.

-Pettersson säger att valet av Andersson påminner om det gamla Sovjet, vad jag sett fanns det inga andra kandidater. Vi får se, jag litar inte en sekund på den nya partiledaren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Magdalena Andersson enhälligt vald till ny S-ledare

 1. Tror någon att hon kommer att stänga kontraktet,
  som socialdemokraterna har med muslimska brödraskapet sedan 1999 ?

  – det tror inte jag !

 2. När sossarna tappar regeringsmakten nästa år kommer vi får höra hur sexistiska och kvinnohatande vi är som inte vill ha en kvinnlig statminister.
  Vi har hört det förrut när S haft kvinnlig partiledare.

 3. Frågan är nu vem som efterträder Andersson som finansminister?
  Kan det bli en kompetent person som kan räkna ut vad 1+1 blir?
  Näe! Det är det nog absolut ingen som helst risk att det blir.

  3
  1
 4. Jaha, då vet vi.

  Oavsett om dom lyfter fram M.A. som deras företrädare eller nån annan kommer det inte att bli några förändringar i sosse leden, alla driver samma politik, vi har sett det förr.
  ……..och det blir S död. Hjärntvättade i trusten sedan länge, ingen kan se eller tänka utanför boxen.

  Varför kommer man att tänka på sovjettiden där alla de runt Leonid Brezjnev såg ut som nummer 2 och 3 o.s.v. i leden bakom, alla med samma vision. S är där nu.

  Och det är ju bra, för då blir vi fortare av med partiet som nedmonterade demokratin, välfärden och tryggheten i det land dom skulle företräda.

  Hon kommer med tomma ord som låter som käbbel.

  Raset kommer att fortsätta, var så säkra!

  12
  1
 5. Jaså ”Magdan” ska röka ut segregationen och våldet i samhället!
  Fråga på det: -Vad har du som inte Löfven, Damberg och Ygeman mfl bevisligen saknade?

  11
 6. Ska bli intressant på måndag om Riksdagen kommer att tolerera den nye statsministern eller om Löfvén får sitta kvar som ministär fram till valet.

 7. EXKLUSIVT!!!! Stefan Bolunds avskedstal till svenska folket.

  I och med bytet av partiledare/statsminister blir också twitterprofilen Stefan Bolund obsolet. Han har därför exklusivt för Bulletins läsare författat ett avskedstal.

  Kära kamrater!

  Med mig vid rodret inleddes Sveriges andra stormaktstid. Den humanitära stormaktstiden. Tanken är nästan svindlande. Att lilla Sverige skulle föräras med ett sådant epitet! Visserligen var det vi själva som kom på det, men ändå.

  Den första stormaktstiden varade i över hundra år, men den nuvarande riskerar att få ett abrupt slut. Högerextrema nazistkrafter lurar nämligen runt hörnet och nyligen tog en företrädare för vårt ungdomsförbund en öl med en av deras företrädare. Det är inte alls osannolikt att det var exakt så det började på trettiotalet. För att rädda demokratin och yttrandefriheten så blev vår företrädare givetvis utesluten.

  Mitt segertåg inleddes på valnatten 2014 då Fredrik Reinfeldt, en hyvens man, lämnade över makten till mig. Väljarna hade tydligt markerat mot en socialistisk regering, men tack vare ett enträget brunsmetande vågade Alliansen inte ta stöd av Sverigedemokraterna eftersom de själva då riskerade att bli uthängda som nazister. Det kan tyckas lite ologiskt att vi, som låg bakom judestämpeln i passen och det Rasbiologiska institutet, kommit undan med att beskylla andra för att vara nazister. Det framgångsrika hyckleriet har helt och hållet vilat på lojalitet från den effektiva propagandamaskinen public service. Snacka om att de årliga åtta miljarderna varit välinvesterade!

  Första mandatperioden började riktigt bra genom att vi pausade Förbifart Stockholm till en kostnad av 170 miljoner kronor. Vanligtvis är meningslösa symbolhandlingar ännu dyrare, men här kom vi väldigt billigt undan.

  Den dyraste symbolhandlingen av dem alla är troligtvis u-landsbiståndet, eller ”internationellt bistånd” som man säger numera för att inte kränka personer med ursprung i mottagarländerna. Det finns också stor risk att mina partivänner, kulturvänstern och andra snöflingor blir sekundärkränkta av begreppet u-land och det vill vi i möjligaste mån undvika.

  I bästa fall har det internationella biståndet inte ställt till någon skada, men många rapporter tyder på att pengarna gått till att göda korruption och förtrycka människor. Det är förvisso av underordnad betydelse eftersom vi först och främst använder biståndet till att framhålla oss själva som snälla. Nu kanske du frågar dig vad det är som är så snällt med att ta pengar från strävsamma svenskar och ge till hårdföra diktatorer. Då säger jag bara: Fråga inte.

  I ärlighetens namn är det internationella biståndet inte bara en symbolhandling utan också en jobbgaranti för oss i Regeringspartiet. Den dag vi kliver av riksdagsarbetet så har vi tack vare mångmiljardbidrag till FN och internationella biståndsorganisationer krattat manegen för toppjobb inom den sfären.

  Hösten 2015 befann sig Sverige i ett humanitärt paradis med ett flyktingmottagande på närmare 10 000 personer i veckan. Många minns säkert det historiska brandtalet på Medborgarplatsen där jag bedyrade att mitt Europa inte bygger några murar. Tyvärr tvingades ”mitt Europa” vika sig för en handfull miljöpartistiska kommunalråd och bygga dessa murar. Eller för att tala klarspråk: Vi kom på att det är vi som styr landet, fick en snilleblixt och införde gränskontroller. Kanske var det lika bra eftersom väljarna numera, av outgrundlig anledning, prioriterar Sverige framför att dela ut permanenta uppehållstillstånd till ekonomiska migranter från dysfunktionella länder.

  Väljarnas kovändning i migrationsfrågan har försatt oss i en knivig situation. Vi kan absolut inte stänga gränserna eftersom det skulle innebära ett hårt slag mot merparten av vår väljarbas som därmed inte skulle kunna erbjuda vänner och släktingar evig försörjning i det förlovade bidragslandet. Vi kan heller inte fortsätta med nuvarande politik eftersom Sverige, Europas farligaste land enligt den tyska tidningen Bild, därmed skulle bli ännu farligare och driva väljare till missnöjespartier. Lösningen får helt enkelt bli en gyllene mittenväg. Vi fortsätter med hög invandring av lågkvalificerad arbetskraft, men retoriskt så kör vi motsatt linje. De lättlurade svenskarna fortsätter rösta på oss samtidigt som vår väljarbas fylls på med importerade bidragstagare.

  Energipolitiken är en riktig framgångssaga. Sverige är alltjämt en stor nettoexportör av el. När det blåser alltså. Och när vattenmagasinen är sprängfyllda. Det skadar inte heller om solen skiner samtidigt. Importerar el, det gör vi bara om det är lite småkyligt eller vindstilla och inte ens oljekraftverket i Karlshamn räcker till. För övrigt är det inte ens säkert att vi behöver importera något då heller eftersom regimmedia har gått ut med en informationskampanj som syftar till att svensken inte ska dammsuga vid dessa tillfällen. Vidare gör vi vad vi kan för att stänga ner smutsiga och energislukande industrier såsom betongtillverkning. Förvisso kommer klimatutsläppen öka drastiskt av att importera betong kontra att producera inom landet, men vi slipper belasta vårt samvete eftersom utsläppen inte finns inom synhåll. Kan man sopa ett problem under mattan så ska man också göra det.

  Gängskjutningar är ett problem som vi länge lyckades sopa under mattan, men när även oskyldiga drabbades så kände sig de regimtrogna mediehusen tvungna att rapportera om saken. Detta såg vi inte komma. Rapporteringen alltså. Därför har jag fått skifta fokus från att ignorera problemet till att skylla skjutningarna på överklassens gränslösa knarkande och på fattigdomen i förorterna. Sambanden är förstås uppenbara, men för tydlighetens skull vill jag härmed fastslå följande: Invandrare i förorten har inte förmåga att skaffa sig ett hederligt jobb och tvingas sälja knark eftersom det finns en efterfrågan på kokain i Djursholm. Trots de stora intäkterna från narkotikaförsäljningen är de fortfarande fattiga och kan således inte rå för att de skjuter ihjäl varandra.

  Sverige har, enligt min uppfattning, bara haft två landsfäder. Den ene räddade Sverige från dansk ockupation på 1500-talet och den andre räddade Sverige från att bli en fascistdiktatur på 2000-talet. Nu är det upp till historikerna att avgöra vem av Gustav Vasa och mig som bör tillskrivas störst betydelse för landet.

  Stefan Bolund är partiledare för Regeringspartiet och har under sina år vid makten, enligt egen utsago, bland annat räddat demokratin i Sverige.

  https://bulletin.nu/stefan-bolunds-avskedstal-till-svenska-folket

  12
 8. Är det inte fantastiskt att just Ljug-Magdalena blev vald trots att det inte fanns några andra kandidater. Undrar om hon också fick 105 % av rösterna precis som förebilden Kim Jung Dum. Stående ovationer från de aningslösa undersåtarna i partiet anbefalldes ändå, så lite Nordkorea-känsla blev det i alla fall. Men vad har dom att vara stolta över då ?

  Skolresultaten ?
  Ekonomin ?
  Statsskulden ?
  Integrationen ?
  Kriminaliteten ?
  Tryggheten ?
  Pandemi-hanteringen ?
  Våldtäkterna ?
  Blåljussabotagen ?
  Välfärden ?
  Polistätheten ?
  Slöseriet med skattemedel ?
  Äldrevården ?
  Pensionerna ?
  Sjukvården ?
  Arbetslösheten ?
  Bidragsfusket ?
  Korruptionen ?

  Ja, uppenbarligen är dom stolta trots allt. Lita aldrig på en såsse. De är falska, elaka och lögnaktiga, maktgalna förrädare som bara vill trampa på sitt eget folk, trots att vi föder dom.

  34
  2
 9. Ännu en myglare. Och i fin demokratisk anda utser väktarrådet en kandidat som inte får ifrågasättas och som alltid väljs enhälligt.

  25
  2
 10. ”Om Magdalena Andersson godkänns av riksdagen blir hon Sveriges första kvinnliga statsminister.” Visst men dock inte Sveriges första folkvalda kvinnliga statsminister. För det krävs att ”Magda” passerar riksdagsvalet 2022. Gud förbjude att denne kommunistkärring bildar regering 2022. Då är tiden mogen att emigrera.

  42
  4

Kommentera