Xi och Putin struntar i klimatmötet COP26 i Glasgow men Greta demonstrerar i London

UTRIKES. Hjulen på nollutsläppståget har länge varit vingliga men verkar nu falla av helt och hållet sedan Kinas president Xi Jinping och Rysslands president Vladimir Putin inte kommer att närvara i COP26 i Glasgow den 31 Oktober till 12 November 2021, rapporterar Climate Change Dispatch.

För västerländska klimatalarmister kan frånvaron av de två länderna vara ett dödligt slag mot den globala agendan mot fossila bränslen. Etablerade medier och politiker menar att mötet är viktigt medan andra säger att det är en gala för politiker, diplomater och kändisar som kommer att landa med privatjetplan för att tala om för oss andra att vi ska använda dyr och opålitlig ”grön” energi.

Hörnstenen i COP-konferensen har varit klimatavtalet från Paris, en global pakt som kräver att alla länder ska minska utsläppen och ersätta kol, olja och naturgas med vind och sol. Konferensen hade dock plågats av olika frågor under sin korta historia.

Runt om i världen har olika protester genomförts under fredagen, i London har den svenska aktivisten Greta Thunberg deltagit i en manifestation i bankkvarteren med krav på att finansvärlden ska sluta investera i projekt med fossila bränslen.

Thunberg kommer att åka vidare till Glasgow i samband med att mötet inleds. På BBC:s fråga om hon tillfrågats att tala under mötet svarade hon: – Jag vet inte. Det är väldigt oklart. Inte officiellt i alla fall.

-Pettersson undrar om det är någon mening med att protestera mot alla utsläpp, för vid FN:s miljökonferens i Stockholm 1972, som troligen var den första i världen meddelats att världen skulle gå under om tio år, alltså 1982…

Varning 1972, då hade vi tio år på oss att hejda katastrofen.

På 1930-talet var vintrarna milda och snöfria och de talades om att glaciärerna hade smält sedan 1890-talet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Xi och Putin struntar i klimatmötet COP26 i Glasgow men Greta demonstrerar i London

  1. Greta har navigerat fel med optimistjollen. Hon kan bara segla dit vinden blåser. Att kryssa efter stjärnorna duger inte. Stjärnor är icke förnyelsebara och borde beskattas därefter. Förslagsvis 3 kronor titten.

    12
  2. ”Klimatupplysningen” har nyligen publicerat en artikel om hur anslag och regelverk styr svensk klimat och energiforskning för att den ska överensstämma med rådande alarmistiska uppfattning. Samtidigt som systemmedia med SVT och SR i spetsen använder sig av skrämseltaktik med ständiga domedagsprofetior, använder en beskrivning av verkligheten som är rena propagandan.
    Läs vidare: ”Klimatforskningen är ofri”:
    https://klimatupplysningen.se/klimatforskningen-ar-ofri/

    12
  3. Jag läste igenom Stockholmsdeklarationen. I de 26 principerna nämns inte koldioxid en enda gång. Man var bra mycket klokare på den tiden men så hade inte 68-vänstern börjat marschen genom institutionerna.

    33
  4. Har de sänt iväg Greta till helt fel stad ?
    Då får vi hoppas att adresslappen på Bolund blir riktig !! Han om någon är ju en värdig representant för nya Azurdistan….När nu dessa Jordens mest efterblivna,träffas i Glasgow !

    35
  5. Bra strunta i detta sjukliga väckelsemöte. Man kommer inte att kunna se på TV nyheterna medan detta jippo pågår. Kommer inte att handla om nåt annat.

    37
  6. Skönt då att veta…….

    Att miljöpartisten och klimatministern Per Bolund, då tillsammans med statsminister Stefan Löfven, flyger in och styr upp det hela.

    En innovation för framtidens fossilfria elförsörjning.

    Globalt räddar kärnkraften klimatet från 2 miljarder ton koldioxid – varje år. Det är 40 gånger så mycket som Sveriges totala årliga koldioxidutsläpp. Utöver att vara fossilfri är också kärnkraftselen planeringsbar, vilket kommer att bli allt viktigare i takt med att den förnybara icke-planerbara elproduktionen byggs ut.

    Det senaste årtiondet har det hänt mycket inom kärnkraften, och många innovativa projekt för att kärnkraften ska fortsätta kunna vara en viktig del i framtidens fossilfria energisystem håller på att bli verklighet.

    En sådan innovation är SMR, ”Small Modul Reactor”, som översatt till svenska helt enkelt blir ”liten modul reaktor”.

    26

KommenteraAvbryt svar