Rättegång inledd mot islamistiskt säkerhetshot, misstänkt för grovt penningtvätt

ISLAM & INVANDRING. Raad Al-Duhan, son till den så kallade Gävleimamen, Abu Raad, har åtalats vid Gävle tingsrätt, misstänkt för grovt penningtvättbrott. Enligt åtalet ska han 2017 använt ett konto i en konkursdrabbad idrottsförening där han tagit emot pengar som sedan använts till köp av utländsk valuta, rapporterar Sveriges Radio.

Båda de tilltalade nekar till brott och mannens försvarare Fredrik Åkerblom yrkade istället på att åtalet ska ogillas.

Raad Al-Duhan och Sanna Drysén. Foto: Sveriges Radio.

Detta ska enligt åklagaren ha gjorts för att dölja att pengar kommer från brottslig verksamhet.
Den åtalade mannen är en av de sex personer som sedan 2019 har ett utvisningsbeslut mot sig, och som av Säpo betraktas som ett hot mot rikets säkerhet.

Gävlebon Suzan Hindi har i många år representerat Gävles islamister och den radikala moskén som finansieras av pengar från bland annat salafister i Qatar. Här önskar Suzan Hindi besökare välkomna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Rättegång inledd mot islamistiskt säkerhetshot, misstänkt för grovt penningtvätt

  1. Chefredaktören för Gefle Dagblad har tidigare dödshotats av en nära släkting till Gävle-imamen Abo Raad, dödshot som har ett uppenbart samband med att tidningen granskat Gävles moskés ledning och deras koppling till radikal islamism. Petterssons blogg har också skrivit om dödshoten, med länkar till tidningen, länkar som numera är utgångna. Här är en som fungerar till Gefle Dagblad, om dödshoten:
    https://www.gd.se/2016-03-30/gds-chefredaktor-dodshotad-av-nara-slakting-till-gavleimamen-ett-direkt-hot-mot-pressfriheten

    14

KommenteraAvbryt svar