Att förneka förintelsen kan bli straffbart i Sverige

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Justitieminister Morgan Johansson (S) tycker att det ska vara straffbart att förneka förintelsen. Frågan ska nu granskas av en ny parlamentarisk utredning.– Att förneka förintelsen är antisemitism, punkt och slut, säger Johansson under en pressträff.

Enligt ett rambeslut från EU från 2008 ska det finnas en kriminalisering av bland annat förnekelse av folkmord. EU-kommissionen påpekade i februari att lagstiftningen saknas i Sverige, vilket enligt Johannson kan leda till ett överträdelseärende.

Jag vill inte att vi hamnar i EU-domstolen för att vi inte har en tillräckligt stark lagstiftning mot antisemitism. Där ska Sverige inte vara, säger justitieministern som även påstår att ”Förintelsen är den värsta brottet mot mänskligheten genom alla tider”.

-Pettersson undrar vad Morgans muslimska vänner tycker om förslaget och om herr Johansson vill kriminalisera förnekelse av folkmord inte tänker ta tag i kommunismen och islamismen?

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

Islams erövring av Indien – den blodigaste i historien

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Att förneka förintelsen kan bli straffbart i Sverige

 1. Nåt får mig att tvivla på att polisen kommer att jaga hundratusentals araber och väcka åtal.

  13
 2. Innebär att Stenbock inte längre får dela med sig vad jag lärt/läst mig av åtskilliga 100-tals böcker o. tidskrifter.
  Ej hellre återge vad min dåvarande bekanta från platsen, (numera insomnade) berättade för mig !!
  Ett kan jag säga innan lagen träder i kraft,de 6 miljonerna judar är verkligt överdrivna.
  En logisk och realistiska summa från KZ:en,lär ligga på högst en tredjedel vilket naturligtvis är mer än nog !!’
  En stor del dödande,skedde i samband med Kriget i Ryssland,men där finns inga exakta summor !
  Sedan finns flera miljoner fallna från alla sidor,under åren kriget pågick !
  Inte minst civila i Tyskland som föll offer för de allierades terror-bombningar av städer…

  10
  2
  • De flesta är tämligen överens om att mellan 11 och 17 miljoner människor dog i nazityska läger. Av dessa sägs mellan 4,5 och 6 miljoner vara av judisk tro eller härkomst. Man uppskattar också att det fanns 4,5 miljoner judar i Europa vid andra världskrigets utbrott. Jag tycker att det är bra att man belyser vad en diktatur kan ta sig till. Det är bara synd att man verkar glömma de andra 5 – 12,5 miljoner offren.

   Nu ska man inte relativisera mänskligt lidande men även om Nazityskland var brutalt så var man inte värst. Man kommer inte ens tre i topp slagna av Djingis Khan, kommunismen och Islam som tillsammans ligger 20 gånger före. Jag skulle fokusera på kommunismen då den verkar vara i ropet igen. Minnet är bra men kort.

   5
   1
 3. Herr Pyggmen, där är nog ingen som förnekar förintelsen, men trotts dessa aqvskyvärda dåd, så finns det en ideologi som avlivat fler människor på jorden, nämligen KOMMUNISMEN. Lär dig historien Lilleman!

  12
  • att förintelsen inte förekom ser man ju på att påståda offer fortfarande finns kvar .dessutom har dom skaffat en egen stat ! där man fortfarande bekämpar en religös avart .?
   men dom som stälde till det hela tyskland har fått ett slag över örat.
   men den svenska delen som deltog i detta fönedrande krig sosialdemokraterna har onte fått sin del av äran man stälde upp två divisioner viking och nordland för att härja i dom slaviska länderna..dessutom tyskar frit på svensk järnväg inte en krona betalades.. ja tror att justieminister skall hålla käften stängd .

   7
   2
 4. Kan bli förbjudet, jag vet också vad kan få bidrag betyder. Ingenting, liksom vargen kommer. Ett evigt gaggande möjligen en utredning.

 5. Socialismen har dödat 250 miljoner människor, men inte räddat en enda själ.
  Betyder det nu då att alla socialistiska organisationer kommer att kollas upp och därefter lagföras om de förnekar dessa massmord?

  17
 6. är detta riktat direkt till den läskunniga och skolutbildade svenska befolkningen eller till den nya befolkningen som har det med sig i sin religösa övertygelse att också hata judarna ???

  15
 7. Troligen drivs frågan bara för att kunna strama åt yttrandefriheten ett snäpp.
  Lagen kommer att utformas så att den kommer att kunna tillämpas i helt andra juridiska domstolsmål.
  Vägen mot total kommunism syns tydligare för varje dag.

  23
 8. Det har alltid funnits skåningar i toppbefattningar i S men aldrig någon så oartikulerad som denne gåsapåg.
  Naturligtvis behövs ingen lagspeciellt för förintelsen, rätta till lagen om hets mot folkgrupp och använd den.
  Rätt använd mot ben viss grupp, nu privilegierad, och sätt dit dem för deras judehat straff, utvisning.

  23
  1
 9. Jag tror ingen kan lagstifta om vad människor tror. Däremot är det rätt att lagstifta om att hindra människor fysiskt utsätta andra människor för sin tro eller åsikt. Själv har jag inga tvivel om att förintelsen ägt rum och förstår inte skälet till att utropa det. Hur det påverkar människor i praktiken att förneka den kan naturligtvis göra ont för de, som upplevt det. Men jag tror nog lagstiftarna får luna ned sig. De, som utropat ”undergången” via klimatet var tionde år borde hellre lagstiftas mot. De tar ju skatter av folk organiserat utan redovisning på vad skatterna används till.

  21
  1
  • Rättelse: Själv har jag inga tvivel om att förintelsen ägt rum och förstår inte skälet till att utropa motsatsen.

   13
   5
  • Vad ska Morgan göra med alla invandrade förintelseförnekare ska dom få uttrycka sig hur som helst med tanke på yttrandefriheten?

 10. Hur blir det med deras egen förintelse av det svenska folket
  Ska det bli förbjudet att påtal det med

  45
 11. Som vanligt spyr SD hataren Morgan ut lögner.
  Tydligen är det ett signum för sossarna.

  39
  1
  • Lagen om hets mot folkgrupp ska bort. Den hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle.

   15

Kommentera