Nej, Märta Stenevi! Vi behöver lära oss mer om svenskarna som var slavar i Nordafrika

ISLAM. ”Slavhandeln är en del av berättelsen om Sverige”, säger den miljöpartistiske ledaren Märta Stenevi till Dagens Nyheter (8/10 2021). Det är viktigt, menar hon, att öka kunskapen om Sveriges roll i den transatlantiska slavhandeln. I detta syfte ska regeringen ge 1,7 miljoner skattekronor till Forum för levande historia, skriver Mohammed Omar på Det Goda Samhället.

Det här är inte första gången som svensk vänster, inspirerade av vänstern i USA, vill införa mer ”white guilt” i Sverige. Den 9 oktober 2015 proklamerade Feministiskt Initiativ att man ville göra dagen till en ”nationell minnesdag till minnet av offren för den transatlantiska slavhandeln”.

Det var nämligen den 9 oktober 1847 som Sverige avskaffade slaveriet på kolonin Saint Barthélemy i Västindien.

FI publicerar även en affisch med Victoria Kawesa, då ”antirasistisk talesperson” i partiet, och texten:

”Glöm inte Sveriges roll i slavhandeln!”

Läs hela artikeln på Det Goda Samhället…

-Pettersson tror att de 1,7 miljoner kronorna för att öka kunskapen om Sveriges roll i den transatlantiska slavhandeln är propaganda för att få den svenska ”vita” ursprungsbefolkningen att känna skuld och bli mer villiga att acceptera en extrem invandring från dysfunktionella kulturer till enorma kostnader och brottslighet.

Ville myndigheterna på allvar lära ut historia skulle man berätta om att Väst slavhandel var grym och pågick i 350 år men var ingenting mot muslimernas som pågått i 1400 år pågår än i dag. Kolonialismen var utsugning, men bättre än arabernas imperialism och bättre än vad många av länderna har det som självständiga.

Jag mejlade till SVT för en hel del år sedan med förslag om att göra en TV-serie eller dokumentärfilmer om muslimernas härjningar i Europa och de svenskar som blev slavar i Nordafrika men fick inte ens ett nonsenssvar. Det finns annars uppslag, men muslimer verkar fridlysta. Ett program om den oföränderliga koranen vore också intressant, där står guds ord och de går inte att ändra på: ”När ni möter dem som är otrogna, så halshugg dem, tills ni anställt ett blodbad bland dem” (sura 47:4)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Nej, Märta Stenevi! Vi behöver lära oss mer om svenskarna som var slavar i Nordafrika

 1. MPs desperata kamp.

  När väljarna har genomskådat den extremistiska miljöpolitiken och börjar förstå vart MP är på väg väljer man att hoppa av.
  Att då försöka gå bakåt i tiden och dra den om slaveriet, en gång till, och att vi svenskar behöver läxas upp och minsann är skyldiga, tror jag inte är rätt melodi. Ganska så säker på att det tåget har gått…. det med.
  Våra bidrag skall inte vare en återbetalning för att skipa rättvisa. Ej heller för att bekosta korruption i flertal av de länder dit våra skattepengar går. Att våra bidrag förskingras och slösas bort, slipper redovisas eller redovisas fel är allmänt känt. Det är där som miljarderna kan sparas in, men det vill inte MP erkänna då de är medskyldiga till slöseriet.

 2. Märta Klanevi – say no more. Hur kan det vara att alla idioter samlas i mp ? Det måste bero på att mp bildades när mentalsjukhusen stängdes. Då hade ju idioterna ingenstans att ta vägen och kom då på att bilda mp – som ju egentligen betyder mentalpatienter. 😄😄😄

  17
 3. Vi måste också lära oss att det var araber/muslimer som började att ta slavar från Afrika och det långt innan européerna visste att Afrika fanns. En av Noas söner skulle bli sina bröders slavar och det tolkade araberna att det var stamfadern till alla människor som är svart/bruna

  19
  1
 4. Att bars nämna detta och ta upp detta på politiker nivå…visar ju hur låg intelligens våra (del av) politiker har.

  Man skull kunna säga Märta Stendum…men det gör jag inte. 😇

  Hon får tala för sig själv…så de som lyssnar, få höra själva…nivån på Märta.

  ”Bara en idiot låter sig ledas av en idiot”.

  33
 5. Jag tvivlar på att en enda av de svarta i Sverige kan hävda att slavarna på S:t Bartholome är deras förfäder. Dessutom var ön endast i svensk ägo under några år och de slavar som fanns där hade fransmännen tagit dit. Och dem satte svenskarna fria.

  36
 6. Redan de gamla grekerna. Eller var det de gamla turkarna. Eller syrierna. Hur som helst. ”Biskop Theofilos av Antiochia utgick från Gamla testamentet, och menade år 169 efter Kristus att Jorden skapats 5 698 år tidigare.” (Wikipedia)

  MP verkar ha kortare tideräkning än så; ”Det svenska slaveriet avskaffades slutgiltigt via Skarastadgan, utfärdad under Magnus Erikssons eriksgata 1335, som stadgade att envar som föddes av kristna män och kvinnor skulle vara fri.” (Wikipedia)

  23
 7. Märta och Per paret som gör allt de kan för att sänka Sverige och göra det till det första land i EU som blir muslimskt territorium.

  45

Kommentera