Stäng

Miljöpartiet leder SM i nazireferens

VALET 2022. Märta Stenevi, MP, relativiserar historien när hon anklagar oppositionen för att vara ”blåbrun” och i kvällens partiledardebatt fortsatte Miljöpartiets andra språkrör att kalla motståndarna för ”blåbruna”. Det gjorde Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson grinig – Vem är brun? Kallar du mig för nazist? Kallar du mig för nazist? sa en märkbart irriterad SD-ledare.

I Sverige finns det bara ett parti och en regering som har utnämnt en person med koppling till fascistiska rörelser till minister. Partiet var Miljöpartiet och regeringen var Stefan Löfvens första rödgröna regering. Ministern hette Mehmet Kaplan och han tvingades avgå efter att det avslöjats att han varit på en middag där den turkiska fascistgruppen Grå vargarna närvarade (SR 18/4-16), skriver Mathias Bred på Göteborgs-Posten.

Nu är Mehmet Kaplans parti ute och kastar fascistanklagelser mot alla andra. Mehmet Kaplan tillhörde dom som helt öppet sa att Lars Vilks inte skulle omfattas av yttrandefriheten. Svenska folket har aldrig fått veta vilka grupperingar Kaplan umgicks med och vilken skada det kan ha inneburit för Sverige.

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi och Per Bolund påstår att den kan fortsätta att kalla oppositionen för blåbrun, eftersom det är ett ”vedertaget begrepp”.

Brun anspelar förstås på de tyska nationalsocialisternas brunskjortor. Att Märta Stenevi och Per Bolund tror att det är vedertaget att benämna en demokratisk opposition för brun säger en del. Vi kan vara ganska säkra på att Stenevi skulle avfärdas som en vettvilling om hon i till exempel Tyskland eller Norge framförde tesen att Sverige efter nästa val kan tas över av nazister. Någonstans måste vi anta att även Märta Stenevi själv är medveten om detta.

Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten…

-Pettersson säger att om Miljöpartiet vill tala om fascism och nazism i vår tid kanske det vore bättre att tala om islamisten och extremisten Mehmet Kaplan

Miljöpartiets debattnivå polariserar, förgrovar och skadar det demokratiska samtalet. Om Miljöpartiet verkligen vill prata om fascismen i vår tid vore det bättre att de lade korten på borden kring fallet Mehmet Kaplan.

 • Mehmet Kaplan blev han uppmärksammad när han i Almedalen jämförde nutida jihadister i Syrien med svenska frivilliga i finska vinterkriget 1939–1940.
 • Som svensk minister uttalade han sig i turkiska medier att ett av skälen till att ungdomar ansluter sig till Islamiska staten är den utbredda islamofobin i Europa, och att detta kan motverkas genom att moskéer får statliga bidrag för att motarbeta rekryteringen till IS!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 reaktioner på “Miljöpartiet leder SM i nazireferens

 1. Det är väl straffbart att kalla någon för nazist! Var är svt?…var är tv4? Var är alla som annars hackar på Jimmie Åkesson!!

 2. MP har en fientlig profil mot Sverige och passerar ständigt gränsen för landsförräderi. I tryggt skydd av Sveriges och EU:s demokratiska nationer driver MP leken att vilja montera ned de nationer, som skyddar dem och ger dem bra levnadsvillkor. De vurmar för en nationslös värld tillsammans med andra likasinnade partier i EU. De säger även att världen går under om de inte beskattar folket upp över öronen med miljöskatter. De ser helst, om jag överdriver lite att människor gräver ned sig och försvinner från jordens yta men talar förstås inte i de termerna. Politiska partier ska ha viljan att underlätta människors liv Varje nation ska hitta sin egna väg inom ramarna för var och ens egna kultur utan inblandning av EU. Regeringar ska inte främja en verklighet av otrygghet, höga skatter och skyldigheter för urbefolkningen.

  10
 3. Vd använder då Bolund för vedertagna uttryck för.
  Bruna – N….?
  Romer – Z…..?
  Kortväxta – D….?
  m.m

 4. Svagt av de andra partiledarna i debatten att inte ta avstånd från och kritisera Bolund för hans påståenden om ”blåbruna” partier – inte ens Busch eller Kristersson vågade det!
  För övrigt upprepade Bolund sitt snack om ”blå bruna” partier, i andra halvan av debatten (lyssna på uppspelningen vid 41:59) och icke heller då några protester från de andra politikerna eller programledarna.

  20
 5. Per Bolund, mannen där munnen går i raketfart , medan förståndet segar sig fram.
  en slags politikens Henrik Arnstad, som sätter etiketter på motståndarna, men själva
  bara rapar upp samma floskler, Per Bolund borde veta att han sitter i en regering där
  hans kolleger till vänster var stora anhängare till Nassarna tills framgångarna för dessa vände, då blev dom kritiker till detta sjukdomstillstånd? Medan han gapar om färger på
  motståndarna växer importen av mer arbetslöshet, och andelen av dem som ska försörja fler blir mindre!

  27
 6. BRA JIMMIE 👍

  Sätt dit den hycklande falska Sverige-fienden!
  Miljöpartiet är så så desperata…som råttor på ett sjunkande skepp.

  Nu håller vi tummarna för att Miljöpartiet försvinner för all framtid…då de står för:
  HYCKLERI
  NOLL IQ
  HÖGFÖRRÄDERI
  NEPOTISM
  REN DUMHET
  OBILDADE
  LJUGANDE
  HÖGA SJUKA SKATTER/AVGIFTER
  NOLL SJÄLVINSIKT
  FALSKA
  och inte minst för
  MILJÖBROTT (som de gärna anklagar andra för).

  VAL 2022 FÖR FÖRSTÅND, ANSVAR och SVERIGE/SVERIGE VÄNNER.

  VAL 2022 MOT FÖRRÄDERI, DUMHET och SVERIGE FIENDER.

  FÖR 🇸🇪 och svenskarna, som vill det bästa.

  70
  1
 7. Saken är den att MP ser köttgrytorna försvinna i fjärran.Det pratas om IQ.
  Ja jag säger bara Karlshamn och olja tror ni att någon i MP fattar?

  76
  1
 8. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (svenska Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet) är det enda nazistparti som haft politiskt inflytande och efter det så föll nazismen raskt i popularitet. Återfinns i dag endast i små grupperingar som vill väcka uppmärksamhet. Tänkvärt är att en annan västerbliven ideologi tog det 45 år till för att bli omodern men skam den som ger sig, den verkar vara på modet igen bland de unga och historielösa.

  SD är ett socialliberalt mittenparti. Åtminstone är deras väljare det om man ska tro Politologernas analys inför förra riksdagsvalet; https://politologerna.wordpress.com/2018/05/22/8382/

  44
  2
  1. Du kan inte din historia. När Stalin organiserade Öststaternas ”folkrepubliker”, så fanns i DDR ett färdigt kommunistparti, som kunde ta över. D v s nazistpartiet. De bytte således namn till kommunistparti och tillsatte regering. Men i verkligheten överlevde därmed nazismen, och inom ett par år började de sprida nazism igen i världen. För att få legetimitét och göra sig ”rumsrena”, så infiltrerade de bl a Sverige (där det fanns massor av vänner inom Bondeförbundet och Sosseriet) och även Frankfurt universitét, där de använde några filosofers ideologiska skola som språngbräda, och kallade sig ”kulturmarxister”.

   Kolla vilka partier som inom sina led idkar ”kulturmarxism”, så kan ni notera var nazismen gömmer sig i Sverige av idag. Och det är INTE i SD, KD, M!

 9. Bolund är lika färglös som färgblind. Sverigedemokraterna är genuint blågula. Skönt att du golvade den virriga fåntratten. Han kan inte ens ha reklam på fotsulorna.

  94
  1
 10. Rätt enkelt egentligen. Bolund är en jävla skitstövel och kommer alltid att vara det!

  98
  1
 11. Noterbart är att programledarna, trots flera möjligheter, inte gick in och tillrättavisade Bolund. Ej heller något avståndstagande till förtalet mot Åkesson. Det gick ju däremot an när när Jimmie, i en annan debatt, deklarerade en besk sanning om missanpassade invandrare. Vissa är tydligen mer värda än andra enl. SVT:s synsätt. Men det visste vi ju redan allt för väl. Tilläggas kan att begreppet upprepades i slutet på debatten, men då försvann påhoppet i det allmänna svamlet.
  Jimmie —— En polisanmälan om förtal vore nog på sin plats !

  107
  1
  1. Ja eftersom SVT till 90% består av Miljöpartister Kommunister o Sossar har dom svårt att
   dölja sin egen hemvist ,vad nu tittarna har med det att göra m?

 12. De gröna svinen är i panik efter opinionssiffrorna.Det kommer mera skit från dem och de socialistiska kräken var så säker.
  Förhoppningsvis är kommunistblocket ute på en enda lång ökenvandring mot avgrunden.

  101
  2
 13. Dom kan skrika brun hur mycket som helst för svensk folket är nu så pass upplysta att dom vet vilka dom riktiga extremisterna är och det finns dokument på detta och kan ni gissa vilka det är som finns i det dokumentet, jo där finns miljöpartiet och dom har blivit klassificerade som extremister och för den delen behöver man inte läsa där för att komma fram till detta utan det räcker med att man se hur dom uppför sig så fattar man direkt varför dom blivit omskrivna som ett extremistparti dom både tänker och agera som extremister, så jag kan mycket väl förstå att dom har fullt förtroende för kaplan för dom är ju stöpta i samma form och tänker på samma sätt helt utan sympatier för andra som står utanför deras diagram så helt utan någon som helst tvekan är dom det största hotet mot demokratin och hela det svenska folket och samhället, den som hittills inte kommit fram till den slutsatsen rekommendera jag till att titta tillbaka på den tiden som miljöpartiet varit med och styrt Sverige och alla dom beslut som dom ligger bakom till så kommer dom flesta till insikt om att miljöpartiet måste bort från alla positioner där man får vara med och fatta beslut om hur Sverige ska styras och jag menar verkligen allvar dom är absolut idag något av det värsta som drabbat Sverige och demokratin.

  80
  2
 14. Svagt av Åkesson att inte ta upp MPs regeringskollega Socialdemokraternas nazisthistoria.
  Nu när byfånen Löfven ska tala om antisemitism i Malmö, kunde ju Åkesson påminnt om vem som föreslog att tyskarna skulle stämpla judarnas pass med ett rött ”J” så att det skulle förenkla hanteringen vid Sveriges gräns.
  Det var husguden Per Albin Hansons regering som ville detta 1938.

  76
  4
   1. Bra där Pettersson. Jimmie sänker sig inte till deras nivå utan lyfte den Blå-Gula fanan högt.

    45
    1
 15. Vad blir det för färg när man sympatiserar med marxistiska diktatorer och islam herr Dumlund. Du om någon representerar vår tids fascism. Skäms på dig ditt totalitära svin.

  103
  1
 16. Framför allt leder mp i att samla ihop flest dårar med iq-nivå som en daggmask. Jag hoppas av hela mitt hjärta att dom åker ut i nästa val. Dom platsar inte i riksdagen. Dom platsar inte ens i en sandlåda. Även där krävs ett visst mått av intelligens som dom inte har.

  105
  1
 17. Nu måste vi ju i ärlighetens namn inse att Stenevi, Bolund och samtliga figurer som sympatiserar med extremistpartiet MP är fullkomligt dumma i precis hela huvudet, så dom förstår inte bättre än att använda sig av denna djupt beklagliga och urusla retorik. Samtidigt kan vi ju glädja oss åt att dom, tillsammans med muppen Löfven och hans anhang, är SD’s allra bästa valarbetare.

  113
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: