Överhängande fara i Göteborg, nytt hot har riktats mot vårdcentral

VÅLDSVÅGEN. Två stora polisinsatser pågår i centrala Göteborg. Dels har polisen slagit till mot en adress i stadsdelen Annedal med koppling till mannen som misstänks ligga bakom explosionen i samma område i tisdags. Enligt samma uppgifter har mannen hotat att begå ytterligare ett bombdåd. Han är också anhållen i sin frånvaro.

Mark Lorentzon, född Maciej Gumkowski, är den misstänkte som jagas för bombdådet på Övre Husargatan den 28 september.

Göteborgs-Posten skriver att polisen har omringat ett hus i närheten av den byggnad där explosionen skedde i tisdags morse. Tidningens reporter uppger att många poliser befinner sig vid huset och att ett stort område har spärrats av.

Övre Husargatan 20-22 Göteborg efter explosionen. Den misstänkte mannen bodde i nummer 20 men skulle vräkas.

Enligt GP ska ett hot också ha riktats mot en vårdcentral i Olivedalsområdet. Även där pågår en stor insats och en gata i närheten har spärrats av. En läkare på vårdcentralen larmade polis. Enligt tidningen är polisens bombgrupp på väg in på vårdcentralen, som har evakuerats.

Enligt uppgifter ligger den eftersökte mannen bakom också hotet mot vårdcentralen, men detta är inte bekräftat av polis.

-Pettersson säger att mannen som är anhållen i sin frånvaro heter Mark Maciej Lorentzon och är född 1966. Lorentzon är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Han bodde i en lägenhet i nr 20. Lägenheten var skriven på mamman och de skulle vräkas klockan 09:00 i tisdags, den 28 när huset bombades.

Lorentzon åtalades nyligen för att ha ofredat och jagat en person i chefsposition på sin mammas äldreboende.

Om Övre Husargatan på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Överhängande fara i Göteborg, nytt hot har riktats mot vårdcentral

 1. Oaktat vad som ligger bakom detta terrordåd så skulle jag inte bli förvånad om Maciej Gumkowski har lämnat in.

 2. Som välutbildad Artillerist på Svea Artilleriregemente, kan jag intyga att trotyl ger svart rök I detonationen för sin brist på syregas. Andra sprängmedel inte alls lika mycket svart rök.

 3. att han dkulle vräkas beror nog på att morsan åkte in på åldringsvåden? det är inte normalt att en 55 son bor hos morsan.
  och orsaken till att han då vräks är att det är morsans lägenhet och inte får sönerna eller andra ta över lägenheten. han kastas ut med fogdens hjälp .. han måste ju vara lite bakom flötet och då blir frågan har han görmågan att göra bomber är tveksamtill det. särskilt om han överlevde tillverkningen

  12
  1
 4. intressantare är väl vad bomben var gord av det var mycke rök . något ur arabernas kemi låda? det krävs mer bevis inga fler politiskt korrekta syndabockar

  9
  2
 5. Maciej Gumkowski hette han som ung på 80-talet.
  Bodde även då i nr. 20 men i en annan lgh.
  Ej född i Sverige.

  25
 6. VARFÖR skulle han vräkas, är den stora frågan.

  Kanske för att han sysslade med gängkriminalitet, våldsamheter, skumma sammankomster, vapenvård eller dylikt. För att han var en otrevlig typ, helt enkelt, kanske.

  Så orsaken kan ÄNDÅ vara gängrelaterad, vad Mikael Damberg nu än tycks tro.

  Man blir oftast inte vräkt för ingenting!

  17
  2
 7. Egentligen så är det märkligt att somalier och araber mm nu inte ”flyr” tillbaka till sina förhållandevis lugna hemländer!

  34

Kommentera