”Förbränningsmotorn är inte fienden”

TEKNIK & KLIMAT. Chefen för Toyota har inte visat sig vara någon förespråkare för batterielbilar. Toyota har visserligen visat upp den nya elbilen bZ4X, men Akio Toyoda har också sagt att ”fler elbilar ger högre utsläpp”, skriver tidningen Vi Bilägare.

Vätgasdrivna bränslecellsbilen Toyota Mirai

När den japanska regeringen nu vill öka elbilsförsäljningen är Akio Toyoda, som inte bara är chef för Toyotakoncernen utan också ansvarig för japanska bilbranschorganisationen, kritiskt inställd.

Enligt honom kan en 100-procentig satsning på eldrift kosta Japan fem miljoner jobb. Åtta miljoner färre bilar kan tillverkas. Akio Toyoda vill inte att regeringen ska bestämma vilken teknik som ska användas för att sänka utsläppen.

När det gäller koldioxidneutralitet är det koldioxid som är fienden, inte förbränningsmotorer. För att sänka utsläppen är det nödvändigt att ha praktiska och hållbara initiativ som passar olika situationer i olika länder, säger han till Automotive News.

Toyota har hittills satsat mer på vätgasbilar än batterielbilar. Det senaste initiativet är att utveckla en förbränningsmotor som går på vätgas.

-Pettersson är ingen tekniker men tror att vätgas är ett bra alternativ till batterier, problemet är att det går åt en massa el till att producera vätgas…

Teknikens värld år 2018

Björn Gillberg – elbilar är en klimat- och miljöbluff

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “”Förbränningsmotorn är inte fienden”

 1. ”Det är koldioxidutsläppen som vi ska kämpa mot – inte förbränningsmotorn, enligt chefen för Toyotakoncernen.”

  Ja jösses. Ledande oberoende forskare såsom Patrick Moore och Ivar Giæver har förklarat att koldioxid inte har något med eventuell uppvärmning att göra medan charlataner som Thunberg och Gore påstår motsatsen. De första har en gedigen utbildning medan de sistnämnda skippade högstadiet och läste statskunskap.

  Den som har fått godkänt i högstadiets fysik borde ha förmåga att själv bedöma koldioxidens avsaknad av effekt vad absorbering av solens och jordens strålar beträffar. Koldioxid resonerar med fyra smala våglängdsområden varav tre ligger det ultravioletta, synliga och kortvågiga våglängdsområde där inkommande solstrålning befinner sig och ett smalt våglängdsområde i utgående värmestrålning.

  Koldioxid är en dipol precis som vatten. Det betyder att vissa frekvenser kan få den i svängning som mikrovågor resonerar med vatten i mikrovågsugnen. När mikrovågsenergin träffar vattenmolekylen i maten försätts den i svängning vilket alla som inte sov på fysiklektionen betyder värme vilken sprider sig i maten. Den absoluta nollpunkten, 0 K på kelvinskalan, eller −273,15 °C på Celsiusskalan, är då all molekylrörelse upphör och kallare än så kan det inte bli.

  Atmosfären består av 78 % kväve, 21 % syre, 0,25 % vattenånga i genomsnitt, 0,93 % argon, 0,04 % koldioxid och spår av väte, helium och andra ädelgaser. Den vedertagna förklaringen säger ”delvis tilltäppt fönster för utgående värmestrålning” vilket är helt korrekt. När en koldioxidmolekyl träffas av elektromagnetisk strålning i rätt frekvensband kommer den i svängning och avger svartkroppsstrålning som är beroende på molekylens temperatur. Det vill säga samma fenomen som en värmekamera bygger på.

  Om man tror att 0,4 ‰ av någonting dominerar så bör man ansöka om god man då man uppenbarligen inte klarar av varken huvudräkning eller vardagsekonomi. Verkningsgraden på koldioxidens förmåga att omvandla energi är enligt vedertagna laboratorieförsök 89 % vid 200 PPM, 90 % vid 400 PPM och 91 % vid 800 PPM. Med andra ord så spelar ökningen av andelen koldioxid ingen annan roll än att växtligheten ökar och därmed förmågan att mätta de exploderande befolkningsmängderna i tredje världen som är det miljöproblem som är akut.

  I retroperspektiv hade det varit bättre om Al Gore och inte George W Bush hade vunnit presidentvalet. Familjen Bush är ”Republican In Name Only” och har startat tre krig med efterföljande flyktingvågor. Dessutom lär det amerikanska folket ha varit såpass less på demokrater att Barack Hussein Obama II inte hade blivit president och startat ytterligare två krig med efterföljande flyktingvågor och troligen hade inte heller Sleepy Joe kunnat fuska sig till Vita huset med ytterligare en flyktingvåg, än så länge. Och så hade vi sluppit Greta.

  30
 2. Har västvärldens regeringar haft fel? De flesta länders regeringar har haft panik för att inte landets befolkning ökar. Med ökad befolkning ökar också co2 utsläppen.
  Vi kan ta Sverige som exempel. 2 miljoner importerade människor som själva avger 1-2 ton co2 om året per person. Därtill kommer all konsumtion. Hur bra är det i en co2 hysterisk värld. Som vanligt hänger inte politikers handlingar ihop med hur verkligheten fungerar.

  36
  • De importerade 2 miljonerna ökar dessutom utsläpp av CO2 och andra växthusgaser 7 – 8 gånger (pga ökad energikonsumtion i form av fordonsbränsle, el/olja för uppvärmning etc) jämfört med vad de orsakade i sina hemländer (med varmare klimat). För klimatets skull bör alltså invandring stoppas och återvandring påbörjas – men Miljöpartiet och de andra 7-klöverpartierna mörklägger dessa fakta.

   31

Kommentera