Iranier vid myndighet häktas efter Säpoinsats

BROTTSLIGHET. Peyman Kia född 1980, som tidigare i veckan greps av Säpo i en gryningsräd har häktats. Han häktas misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. – Jag kan egentligen bara säga att min klient förnekar brott, sa mannens försvarsadvokat Anton Strand inför häktningsförhandlingen.

Peyman Kia, pressbild

Keyman Kia är chef i genaraldirektörens stab på Livsmedelsverket där han bland annat ansvarar för säkerhetsfrågor och psykologiskt försvar. Han har, enligt egen utsago, tidigare arbetat vid Säpo och Försvarsmakten.

Grov obehörig befattning med hemlig uppgift kan ge högst fyra års fängelse. När mannen först greps misstänktes han för spioneri, men sedan dess har rubriceringen alltså ändrats.

Peyman Kia är född i Irans huvudstad Teheran 1980 och invandrade till Sverige 1985.

Stockholms tingsrätt B 14349-21

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Iranier vid myndighet häktas efter Säpoinsats

 1. S(V)T skriver ”Myndighetschef greps av Säpo – häktas för grovt brott”. Nils Stahle, Johan Pisoni och Oscar Schau verkar inte gått klart SFI?

  Myndighetschef är chefen FÖR en myndighet, generaldirektör, landshövding, rikspolischef, riksåklagare och liknande. Inte chef VID en myndighet.

 2. Endast naiva idioter anställer folk med utländsk bakgrund på säkerhetsklassade statliga myndigheter och verk.
  Vad få vet är att Migrationsverket för några år sedan hade flera araber utan svenskt medborgarskap som handläggare vid asylansökningar, det känns väl tryggt att veta att tänkbara islamistsympatisörer satt med och bedömde huruvida en person skulle få uppehållstillstånd i vårt land eller ej!?

  Fundera även över hur asylsökande kristna och judar kan ha blivit behandlade av just dessa handläggare!
  Att jag ville se Migrationsverket som säkerhetsklassat var något jag skrev på min egna blogg för något år sedan, först nu förefaller Mig-verket ha insett att personer utan svenskt medborgarskap inte bör få arbeta där!
  FÖRST NU!

  ( Min politiska blogg ( Hornbrinks Blogg ) finns på ”SD-Finnveden”, rubrikerna är där tre, Lokalt, Nationellt och Allmänt!
  En bit ner under rubriken ”Nationellt” hittar ni ”Insändaren” -Varför säkerhetsklassas inte Migrationsverket?”

  En bra bit ner under rubriken ”Allmänt” hittar ni ”insändaren” -Incel-terrorism ett nytt importerat hot!
  Det vill säga just det som TV4 och ”Kalla Fakta” tog upp först idag, jag var typ något år före med just detta!
  Men tror ni någon tidning då publicerade detta?
  Svar nej!

  Men nu åren senare passar det att sända på bästa sändningstid!

  Att TV4 framställer det som att det är typiskt svenska män som ägnar sig åt detta får man faktiskt acceptera då man knappast kan förvänta sig att afghanska och somaliska män mm ska gå att få ställa upp på dessa intervjuer!

  22
  1
 3. Kära nån,nu tillsätter man invandrade terrorister på SÄPO !!
  Var sådana Akademiskt utbildade ”experter”,landet behövde som invandrare ?
  Hur långt har Socialisterna inte förstört landet,sedan dessa och de Gröna extrema,sitter och ”styr” !

  28
  1
 4. En iranier med säkert dubbla medborgarskap vid Säpo; två regerings medlemmar med dubbla medborgarskap en turk o en iranier till , Är det säkert att Säpo behövs .

  25
 5. När ska detta vansinne sluta? En Iranier på SÄPO och en syrier i Gislaved. Hur i h.vete har de krupit över vår gräns? Två personer som exemplifierar jordens avskum. Jag citerar Dammråttan ” vi har inte velat tala om detta för att inte uppfattas som rasister” De finns två typer av avskum. Sossar och muslimer

  26
 6. En iranier på SÄPO ? ? ? !!
  Säkerhetspolisen i Sverige?
  Hur dum får man vara?
  Är övriga personalen ryssar?

  46

Kommentera