Att ge talibanerna internationell legitimitet skulle vara ett katastrofalt misstag

av Con Coughlin

 • De europeiska planerna på att skapa en närmare relation med Kabul undermineras av den nya talibanregimens uppförande. Istället för att leva upp till sitt löfte och bättra sig går man tillbaka till den gamla, kompromisslösa approachen.
 • Färska rapporter hävdar att åtminstone fyra afghanska kontraterroristiska elitagenter har dödats av talibanerna under de senaste tre veckorna. I ett fall drogs offrets samtliga fingernaglar ut innan han sköts.
 • ”Vi måste sluta låtsas som att talibanerna har förändrats”, varnade mr McMaster. ”Vårt självbedrägeri har fått många att omfamna en Orwellisk återgång i moralitet där de ser jihadistterroristerna som en partner … Talibanerna är fast beslutna att införa en brutal form av sharia för det afghanska folket och de är sammanflätade med terrorister som är fast beslutna att fortsätta med sin jihad …” – HR McMaster, den före detta amerikanska nationella säkerhetsrådgivaren, The Sunday Times, den 12 september, 2021.
Beväpnade talibaner anordnar en demonstration till förmån för talibanerna med hjälp av burkaklädda kvinnor, som syftar till att förbättra bilden av regimen i utländsk media, i Kabul den 11 september 2021. (Foto av Aamir Qureshi/AFP via Getty Images)

Naiva försök av ett antal västerländska makter att fostra relationer med den nyinstallerade talibanska regeringen i Kabul undermineras av den nya islamistiska regeringens kompromisslösa attityd.

Efter talibanernas dramatiska maktövertagande i Afghanistan förra månaden har ett antal framstående västerländska ledare indikerat sin vilja att samarbeta med den nya afghanska regimen, efter att vissa talibanska ledare hävdat att de vill etablera en mer måttlig regeringsform än den förra talibanska regimen som terroriserade landet i slutet av 1990-talet.

Läs vidare

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Att ge talibanerna internationell legitimitet skulle vara ett katastrofalt misstag

 1. Det finns ingen ”brutal form av sharia”, det finns bara sharia. Om nu inte, Mr McMaster den före detta amerikanska nationella säkerhetsrådgivaren, och övriga förvirrade politiker inte har förstått detta så blir det gärna fel!

 2. Talibanerna skulle aldrig så snabbt ta över landet om de inte hade fått hjälp av civilbefolkningen . De som är emot sharia är de ”svenska” utvisade kriminella elementen, Jag har svårt att förstå varför Sverige låter dessa komma tillbaka hit, när det finns de som hjälpte svenskarna, typ tolkar, som lever i rädsla för vad talibanerna kommer att göra med dem

  Topptaliban om att hugga händer av tjuvar: ”Nödvändigt
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/V94Wbr/topptaliban-om-att-hugga-hander-av-tjuvar-nodvandigt

 3. Vilka är vi att bestämma vilka afghanerna ska ha som styr landet?
  Acceptera afghanernas val och behandla dem som den nation de är. Socialisterna i regimen handlar och skänker pengar till diktaturer på daglig basis så varför skulle talibanerna vara någon större skillnad än Teheran, Ankara eller Riyad?

 4. Det här går enkelt att lösa.Skicka dit en Svensk kvinnlig minister som får lära talibanerna feministiskt styrelseskick.Det fixar sig säkert på en månad eller två.I värsta fall kan det ta tre månader.Om man läser in några spår av ironi i denna kommentar så är det en helt korrekt slutsats….Obs : hon får inte glömma att lära talibanerna göra handhjärtan under utbildningstiden.

  12
  • Skulle vara Fridolin då. Han skulle ju fixa skolan på tre månader så hur svårt kan det vara att prata några afghaner tillrätta? Samt han är tillräckligt beta för att misstas för ett fruntimmer.

Kommentera