Vindflöjeln Stefan Löfven

INRIKES. Stefan Löfven valdes till Socialdemokraternas partiledare den 27 januari 2012. Den 3 oktober 2014 tillträdde Löfven som Sveriges statsminister och när han idag tillkännagav att han tänker avgå i november 2021 kan landet se tillbaka på sju förlorade år.

Den 21 juni 2021 fälldes Löfven och hans regering vid en misstroendeomröstning i riksdagen. Löfven är den första statsminister i Sveriges historia att bli fälld av en misstroendeomröstning.

Den 9 juli 2021 tillträdde regeringen Löfven III formellt vid en regeringskonselj efter att Sveriges riksdag två dagar innan röstade för att tolerera Löfven som Sveriges statsminister.

Idag tillkännagav Löfven att han ska avgå, detta trots att det bara är en dryg månad sedan han tillträdde och då sade att ”det är för landets bästa” och att han tänkte leda Socialdemokraterna genom nästa valrörelse.

De flesta partiledare uttalar sig om Löfven och ur duktig han varit osv. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson uttrycker sig lite annorlunda och twittrar:

Att byta ut partiledaren, tillika sittande statsminister, när valrörelsen står för dörren och alla andra partier står redo i startblocken, är ett närmast övertydligt tecken på desperation från en rörelse i sönderfall. Det bådar gott för Sverige, på sikt.

Stefan Löfvens regeringstid är en mörk episod i Sveriges nutidshistoria. Grov kriminalitet, massinvandring, parallellsamhällen, bidragsberoende, energikris och mycket mycket mer.

Vidare vill jag, från en människa till en annan, önska Stefan Löfven lycka i sin framtida tillvaro.

Med det sagt är statsministerns aviserade avgång, givet de skäl som angivits av honom själv, ett viktigt och välkommet formbesked från Socialdemokraterna inför den kommande valrörelsen.

***

Antal skjutna till döds nedan, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2021: 31 st hittills, totalt ligger dock antalet mord på runt 100
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt
Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Vindflöjeln Stefan Löfven

 1. Det var inte en dag för tidigt att Löven annonserade sin avgång. De som bör vara mest ängsliga nu, är MP och C. Löven har inget att förlora på att köra över dessa i frågor som t ex lagring av kärnavfall, invandring, cement och öppnandet av ny gruvbrytning. Hoppas livet nu piskas ur MP och C.

  Sedan är det ju åt h-vete för sent påtänkt. Jag tackar inte Löven för hans insatser. Jag beklagar att han ens kom i position att påverka.

  21
 2. Saxat från Samnytt; ”Socialdemokraterna kommer att utse en ny partiledare under partiets kongress den 3-7 november. Efter kongressen i november kommer sedermera riksdagen ta ställning till om hans efterträdare även får riksdagens stöd som ny statsminister, skriver Expressen.”

  – Betänk vore det inte bra om Löfven fick sitta kvar till efter valet 2022. De partier som röstade för Löfven efter han blivit nedröstad den 21 juni 2021 i riksdagen måste forsatt stödja Löfven bortsett från socialdemokraterna. Dessutom skall de koservativa. Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna rösta för att Löfven skalnl sitta kvar som statsminister till efter valet.
  Löfven återvaldes som stadsminister den 7 juli; ”Om mer än hälften av riksdagens ledamöter, det vill säga minst 175, röstar mot talmannens förslag till ny statsminister går det inte igenom. Annars är det godkänt.
  Voteringsresultatet i kammaren:
  Ja: 116 (S 100+Mp 16)
  Nej: 173 (M 70 + SD 62 + KD 22 + L 18 + partilös 1)
  Avstår: 60 (V 27 + C 30 + L 1 + partilös 1)
  Parrt
  Frånvarande: 0

  Nu gäller det återigen att Löfven skall bli den första statsminister i Sveriges historia som skall sitta kvar för det har han själv sagt. ”Gör din plikt sen kan du kräva din rätt,

  14
  1
 3. Agenda ikväll. 2 ”expertis” gaggar om Röfvén. 1 från Expressen 1 från DN!!! Åhhhh va bra han var 🤔🤔🇸🇪

  26
 4. Han var således inte bara totalt oskolad ! Han var tydligt en verkligt feg person,som smyger ut bakvägen när skeppet börjat sjunka !
  Nu kommer han antagligen liksom sina hundratusende importer,leva som parasit på oss skatteslavar,intill sin död…..

  43
  • Helt rätt Stenbock! Det lär nog inte gå någon större nöd på Stefan Löfven, vilken nu kommer att kunna leva på en rejält tilltagen statsrådspension, och som därutöver i arvode, bara under åren 2007-2016, fått ut en bra bit över 7 miljoner efter skatt. I juli 2017 höjdes dessutom hans årslön till 2.016.000 kronor, vilket nu i år höjdes ytterligare till 2.160.000 kronor. I förmögenheten ingår även olika Swedbank-fonder. Stefan Löfven, citat: ”Hur mycket pengar jag har? Det är nog min ensak”.

   ”Är Stefan Löfven miljonär?”
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/faktiskt-oklart-om-stefan-lofven-ar-miljonar

   13
 5. Vad beträffar den rödaste av alla röda trådar i såsseriet, så är både Steffe och Magda lika notoriska lögnhalsar bägge två. Passar alltså som handen i handsken.

  32
 6. Är det inte klanledaren som bestämmer vad en islamist ska rösta på ??
  Med vänlig hälsning, Sjöström

  27
 7. Läser att Ebba Busch ”han har velat väl.” Att vilja men inte göra, är sålunda något positivt i politikerkretsar.
  Steffe har velat länge nog nu mellan både det ena och det andra.

  Det är knappast en händelse att sörja, om jag fick skulle jag firat med en god bourbon och senare med en Hennesy XO.

  Nu får jag nöja mig med en kopp kaffe.

  Vet ni vad kaffe normal eller kaffe special eller kaffe brutal är?

  Det fick jag lära mig vid mitt första besök i Finland kaffe normal är kaffe och konjak, special är bara konjak, brutal är endast kaffe.

  34
 8. Den mannen har sålt ut soialdemokratin pissat sina gamla kärnväljare rakt ansiktet allt för att behålla makten har han kompromissat hej vilt till höger o vänster. Han är värd allt förakt.

  68
  • Han är förlåten ty han är otillräknelig
   De mest skyldiga är svansen omkring honom både till höger och vänster

 9. Jag hoppas dvärgen, Mollgan, blir partiordförande och gärna statsminister. Då har vi en ännu en fjant, fast mindre, som vi kan rösta bort. Hoppas de väljer sin dummaste såsse!

  43
  1
  • Det blir väl någon annan jubelåsna som har indoktrineras på Bomersvik.
   Så same shit but different name.

   42
 10. Till skillnad från andra, vill jag inte önska avgående rikspuckot, lycka till. Hoppas han får smaka på det helvete, han skapat åt oss andra. Vidare hoppas jag att han snart är i behov av den äldrevård, som enligt Strandhäll är i världsklass, och då upptäcker vilken katastrof den har blivit.
  Några råd ger jag dock honom: Ät inte maten på hemmet och gå inte ut efter mörkrets inbrott.
  Till sist. Det har varit ett sant nöje att häckla Sveriges genom tidernas sämste statsminister, den positionen kommer nog att vara vakant länge.

  60
  • Tyvärr är det väl så att han inte kommer att behöva använda den äldrevård som staten erbjuder med tanke på den ersättning han kommer att uppbära under ett antal år framöver och tar pengarna slut är det bara att göra som alla andra som lämnat politiken, skriv en bok och ta några styrelseuppdrag.

 11. Som bekant så brukar råttorna lämna sjunkande skepp!
  Mer behöver egentligen inte sägas!

  88
 12. Som sagts, eftersom efterträdaren till Löfvén är sämre kommer det gå käpprätt åt helvete för sossarna i den kommande valrörelsen. Men jag kan förstå Löfvén att han inte vill gå ner med skeppet, trots att det är han som är kaptenen, utan istället som en sann socialist försöka smita undan och lägga ansvaret på någon annan.

  72
 13. Nyans har potential att tillsammans med C, V, Mp och det som blir kvar av S bilda regering 2022.
  Från dåligt kan det fort gå till katastrof, använd förstånd och överlevnadsinstinkt, rösta SD eller AfS.
  Tyvärr är M och L inte att lita på, de kan mycket väl ingå i en samlingsregering med S.

  82
  • Eftersom Nyans kommer att ta röster från C, V och S så blir totalen densamma. Säg att Nyans får 8% i valet. Det innebär att de antagligen tagit 4% från sossarna, 3% från kommunisterna och 1% från centern. Så summan blir densamma.

   48
   • Varför gissar du på 8 %? Det kan bli mycket mycket mera. 18 % men knappast 28 % om jag får gissa.

    15
    1
   • @Jöns H
    För att majoriteten av muslimerna inte röstar och de som gör det röstar idag på vänsterblocket. Ergo är inte gruppen större än runt 8%, om ens det, vilket på det stora hela inte är mycket men det är trots allt ungefär en femtedel av alla som röstar på vänsterblocket (inräknat MP och diverse).
    Därför kommer Nyans påverka ankdammen till vänster mer än Sveriges politik om alla sunda svenskar röstar rätt.

    18
    1
   • Bevare mig väl om partiet Nyans skulle få något inflytande i svensk politik! Nyans som menar att samtliga partier i Sveriges riksdag inte bara är främlingsfientliga, utan även ”islamofobiska”. Ett parti som vill förbjuda kritik mot islam, – det man kallar” islamofobi” ska få en särskild brottsrubricering, samt att alla hinder för att bära slöja skall undanröjas, plus att föreningar (läs muslimska) inte ska kunna nekas bidrag, trots att man bjudit in talare som gjort tvivelaktiga uttalanden.

    ”Vem röstar på ett invandrarparti?”
    https://bulletin.nu/vem-rostar-pa-ett-invandrarparti

    17
   • Jag tror dessvärre att du missbedömer situationen. Nyans har ett år på sig tills det blir val. Ergo 🙂

Kommentera