Varför slutar chefer i sandlådan Oxelösund?

INRIKES. Bloggen nås av rapporter om att Oxelösunds gatuchef, Johan Rubin, slutar efter knappt två år på tjänsten och återvänder dit han kom ifrån. Det nya anställningskontraktet i Nyköpings kommun skrevs på igår förmiddag.

I går kväll var Polisen på besök i hela 40 minuter och kontrollerade Jens som planterade blommor på privat mark där det tidigare varit bråk med kommunen att privatpersoner rensade sly och buskar.

Polisen hade fått information från gatuchefen Johan Rubin att marken är kommunens vilket inte stämmer. Efter att polisen fått se tomtkartan gav de sig av och blomplanteringen fick fortsätta.

Vi får se om det lugnar ned sig när gatuchefen slutar. Tidigare har chefen för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden och flera handläggare sagt upp sig i Oxelösund liksom en flock andra chefer.

-Pettersson undrar varför politiker och tjänstemän i Oxelösund arbetar mot vissa invånare, inte för och med. Är de politiska aktivister som leker med andras pengar i tron att skattepengar inte är riktiga pengar.

Varför händer inget med de socialdemokratiska politiker som använt kommunens mark för privata ändamål?

***

TIDIGARE 2021-06-21. Fler sandlådor i Oxelösund

OXELÖSUND. Som vi tidigare rapporterat har Oxelösunds gatuchef, Johan Rubin, infört en ny policy som går ut på att polisanmäla kommunens invånare som vill snygga till på kommunens mark. Herr Rubin kallar det olaga intrång och egenmäktigt förfarande trots att han knappast äger marken mer än någon annan, snarare tvärtom. Rubin bor i grannstaden Nyköping.

Nåväl, som vi redogjort för nedan sparar gatuchefen inte på skattemedel för att skydda ogräs och sly på kommunens fastigheter.

Tvärtom är det däremot inte så noga, det visar sig att kommunens underleverantör vid byggandet av en ny skola, inkräktat på en privat fastighet med 2,1-1,04 meter under en sträcka på runt 25 meter. Se överkant på kartan.

Nu är dock inte fastighetsägaren, som för övrigt är samma som nedan, lika tokig som gatuchef Johan Rubin, tvärtom är han tacksam för att ha fått en bit mark rensad från ogräs och sly och någon polisanmälan är inte att tänka på. Det finns viktigare saker att lägga kraft på…

***

TIDIGARE 2021-006-20. Rapport från sandlådan Oxelösund

OXELÖSUND. För några dagar sedan skrev vi om att gatuchefen i Oxelösund, Johan Rubin, hotade polisanmäla en invånare som gjorde det som kommunen borde gjort och började snygga till ett igenväxt område.

Inte nog med att gatuchef Rubin har hyrt ett staket för skattebetalarnas pengar för att skydda ett område som varit oskyddat i minst 65 år, sedan det bebyggdes så tillåter han leverantören att köra lastbilar att köra på en gång och cykelväg, som dessutom är privatägd. Hur skulle det se ut om kommunens leverantör med lastbil körde ihjäl några barn på en gång och cykelväg?

Nåväl, det stoppar inte där. Herr Rubin har även hyrt ett vaktbolag för skattebetalarnas pengar för att vakta staketet och även vaktbolaget patrullerar på gång och cykelvägen. Alltså kommunen gör sig skyldig till egenmäktigt förfarande, olaga intrång på annans mark. Precis det de anklagar Jens Johansson för att göra.

En vuxen person borde inte leka i sandlådan med skattebetalarnas pengar.

-Pettersson säger att det är sällan ens fel när två träter, men det här drar ett löjets skimmer över sandlådan Oxelösund. Varför inte vara tacksam för lite hjälp. Politiker och tjänstemän äger inte marken, det gör invånarna och de som bor bredvid klarar säkert av att sköta det som kommunen inte vill eller kan.

***

TIDIGARE 2021-06-17. Kommunen hotar polisanmäla invånare som snyggar till…

OXELÖSUND. I Petterssons hemstad Oxelösund händer det saker, om det är värre än på andra håll vet jag inte men helt klart är det problem med dialogen mellan politiker, tjänstemän och en del av kommunens skattebetalare.

Det bergiga området mellan före detta Folkets Hus och S:t Botvids kyrka har under många års tid tillåtits växa igen med sly och buskar. En av hyresgästerna i Folket Hus, Jens Johansson, tyckte det såg illa ut och beslöt sig för att röja och snygga till på företaget Vinterklasens mark och delvis kommunens mark, för det senare finns ett muntligt avtal med kommunens tidigare gatuchef Rune Jonsson.

Nåväl, Jens ambitioner att få det lite snyggt i området uppskattas inte av den nya gatuchefen Johan Rubin, han ringde polisen, samma polis som knappt har tid att utreda grova brott har tid med detta.

Dessutom passar Johan Rubin på att blåljuga på kommunens hemsida

”Vi vet inte varför det har grävts på kommunens mark. Nu behöver vi säkerställa att grävningen inte fortsätter och stängslar därför in området. Vi behöver också se över området som sluttar brant på ena sidan så att inga barn kommer till skada om de leker i området. Buskarna och träden som är borttagna var ett skydd för detta. Nu får vi undersöka om området är säkert att vistas på innan stängslen kan tas bort, säger Johan Rubin, gatuchef”

Till saken hör att på kyrkberget har barn klättrat och lekt i generationer utan att det funnits staket eller buskar som skydd och än idag är området 100 meter västerut oskyddat och där är berget dubbelt så högt med ett lodrät stup. Gatuchef Rubin ljuger för att dölja sitt tillkortakommande.

”För att få gräva i mark som ägs av Oxelösunds kommun behövs tillstånd. Utan tillstånd är det otillåten åverkan och det polisanmäler kommunen”, fortsätter Johan Rubin sina lögner. Vad jag vet har kommunen inte polisanmält de socialdemokratiska politiker som gjort intrång och lagt beslag på kommunens mark. Läs HÄR.

Kommunen har uppfunnit ett problem som inte finns, har dom inte vilja eller resurser att hålla snyggt på allmänningar borde det vara tacksamt om någon medborgare ställer upp.

Problemet är troligen att marken som inte ägs av kommunen ägs av min släkting Åke Holmström och han jagas för mygg när andra i kommunen kan göra elefanter utan polisanmälan eller annan åtgärd.

Kommunens politiker och tjänstemän har också gnällt för att de hamnar på sociala medier, de tycker säkert det var bättre för när undersåtarna krökte rygg och bugade.

Det är korruption och ovilja av de styrande, kanske slutar det med rättegång och stora kostnader för kommunens invånare. Det har hänt förr.

Men som politiker och offentliga tjänstemän brukar resonera. Det är inte riktiga pengar, bara skattepengar…

Socialdemokraten Inge Ståhlgren med bod på kommunens mark, då ringde ingen efter polisen. Skärmdump från Södermanlands Nyheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Varför slutar chefer i sandlådan Oxelösund?

 1. På kommunens mark? Och vem är kommunen om inte medborgarna som bor
  där? I bland får man intrycket att kommunen är ett företag som ägs av cheferna
  som ska sköta dem, alltså ett uppdrag , men alla medborgare kan sägas vara ägare?

  5
  1
 2. Ett litet påpekande. Skattepengar är riktiga pengar, ofta konfiskerade av människor, som slitit ihop dem och verkligen skulle behöva dem, till mat och kläder. En sosse politiker begriper ofta inte det. Det är för lätt att spendera andras pengar.
  Vidare, grattis Oxelösund, till att bli av med en värdelös, maktfullkomlig politiker. I min del av landet blir vi inte av med skiten.

  14
  1
 3. Är det inte bättre att polisen ägnar sig åt verkligheten i stället istället
  för oigentligheter eller är det för farligt kanske undrar jag.

  18
  1
  • Snälla Pettersson gräv gärna ännu längre tillbaka , till när Benita härskade där finns hur mycket som helst

   10
   1
   • När Benita Wikström (S) härskade skrev jag insändare i lokaltidningen.

    Bland annat om låglönesatsningar som gav de lågavlönade kommunalarbetarna 3000 kronor mer om året medan Benita fick 30-40.000 i löneökning varje år i äkta socialdemokratisk anda.

    Samt slöseri med många, många, kanske hundra miljoner men det var då.

    19
    1
   • Ja det sägs att kvinnor inte är lika giriga som män? Fan troet,
    vi har en kvinnlig chef för Post Nord som lyfter fantasi summan
    750000 i månaden? Ja i månaden, samtidigt som servicen från
    det företaget aldrig varit sämre, med varannandags utdelning, men
    tanken har framförts att den bara ska delas ut en gång i veckan.
    Och jag kan ge mig fan på att hon är sosse, dom gnäller utåt om
    någon chef i det privata har bra betalt, men själva sitter dom och
    belönar varandra med fantasisummor.
    Normalt funtade människor hade varit enormt glada om dom kommit
    upp i denna dåraktiga summa om året!

    5
    1

Kommentera