Sveriges Radio fortsätter spela Haval och Yasin – trots domarna

MEDIA. Sveriges Radio P3 kommer att fortsätta spela rapparna Yasin Mahamouds och Haval Khalils musik, trots dagens fällande dom, rapporterar SVT Kulturnyheterna.

– För oss är det viktigt med den konstnärliga friheten. Det kan låta högtravande, men det handlar om två olika saker: verket som skildrar en verklighet och verkligheten i sig, säger P3:s musikchef Anna-Karin Larsson.

Yasin Mahamoud dömdes i dag till tio månaders fängelse för förberedelse till människorov med Haval Khalil dömdes till fängelse i två och ett halvt år för medhjälp till människorov och medhjälp till rån.

Yasin har fått pris som årets artist på P3 Guldgalan och nominerats i flera Grammis-kategorier. Något firande av framgången på galorna blev det dock inte – Yasin, har suttit häktad och det är inte första gången, han är tidigare dömd till fängelse för grova brott.

-Pettersson säger att den konstnärliga friheten i Sveriges Radios värld gäller bara vissa artister och låtar. Åtskilliga är de som varit och är svartlistade av Sveriges radio.

Att ”sjunga” om vapen, knark och våld går bra om man är invandrare, men låtarna nedan är några som Sveriges Radio vägrar spela…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Sveriges Radio fortsätter spela Haval och Yasin – trots domarna

  1. Ännu en anledning att på allvar se över SR position som public service. De är infiltrerade av socialister och islamister som har en helt annan agenda än vad svenska folket har och är därmed inte längre betrodda att vara en del av den svenska beredskapen.

    SR ska läggas ned och avslutas, alla datorer och annan media ska beslagtas och de anställdas behörigheter dras in med omedelbar verkan.

    5
    1
  2. Tony
    Det stämmer jag vet inte vad de sjunger om.
    Min poäng var att folk får väl sjunga vad de vill och lyssna på vad de vill.
    Ta videobandspelare många ”moral tanter” var väldigt upprörda när de kom och ville förbjuda.
    Alltså de ville bestämma över andra!!!

    1
    4
  3. SVT sommarprogram kan lägga ner, det överträffas med råge av Swebb tv
    sommarprogram, som leds av verklighetens berättare. Då är ändå SVT s
    sommarprogram i år fri från dom värsta vänsterdårarna, men som sagt
    Swebb tv är vida överlägset, dessutom bra musik!

    15
  4. Jag hörde lite förstrött att flera dömts. Jag hörde inget om att någon ska utvisas. Det sker endast i Danmark och Finland där man har arbetande och orädda justitieministrar.

    16
    • Det är några utvisningar av dem som är utländska medborgare men tyvärr har de flesta av någon anledning fått bli svenska medborgare.

      10
  5. Jag tvingas således att via min skattsedel betala deras spel som gillas av någon kompis på P3 som jag också tvingas avlöna.

    19
  6. Dessa kriminella invällare attraherar naturligtvis den övriga röstboskapen till
    socialdemokraterna!

    Därmed måste de höras av övriga lågnivåklassen.

    15
  7. Jaaa, det är ju helt okej att 9åringar springer och sjunger om våld och knark… i PKs verklighet… Hela världen är vänd upp och ner och som förälder är det omöjligt att stoppa ”olämplig” musik till sina barns öron för det kan poppa upp var som helst… min dotter, som inte är tio år fyllda än, sjunger om hur man mår när man varit full… horribelt…(nu kan jag prata med mina barn och lära dem att det är skillnad på musik och ”musik”, men alla föräldrar kanske inte kan det.)

    19
  8. Jag har aldrig hört en låt av dessa rappare.
    Men det finns väl folk som gillar sån musik, mig gör det inget om de spelar dragspel eller sjunger på ett entonigt sätt.
    Strunt samma om det är strunt eller bra.
    Jag har väldigt svårt för opera men den kan väl få finnas ändå.
    Eller ska vi utnämna Peter Skoglund till den som bestämmer vad folk skall få lyssna på.

    2
    18
  9. Annat var det när Torsten Flinck blev utkastad från melodifestivalen för
    han slagit näven i en bilhuv.
    Det anses som ett grövre brott det.
    Han frikändes senare förövrigt.
    Allt detta är som ett skämt.

    35
    • Livsstilskriminella verkar anses utgöra någon form av arbetarklass, och journalister, SVT och SR har inte lämnat revolutionsromantiken. 🙁

      20
    • Torsten Flinck frikändes inte, han dömdes för olaga hot och ringa skadegörelse till dagsböter på sammanlagt 5000 kronor och han ska även betala kvinnan som han hotade 5000 kronor i skadestånd.

      Men han blev portad från Melodifestivalen innan han var dömd.

      10
    • Idag på Lindex var det en arab som jämrade sig, dvs. arabisk musik. Hur det kan främja köplusten övergår mitt förstånd.

      29
    • Om du går på Skansens aphus ser du apor som beter sig bättre än s.k. rappare som är intelligens befriade. Det samma man kan säga om Sveriges Radios medarbetare som glorifierar kriminella ”artister” och belönar dem med olika priser (Grammy m.m.). Det är omoraliskt och idiotiskt, lika idiotiskt är reklamen på TV där figurerar anorektisk Greta med en kriminell maskerad rappare.

  10. ………….” verket som skildrar en verklighet och verkligheten i sig”, säger P3:s musikchef Anna-Karin Larsson.

    Om man som Anna-Karin lever i flera ”verkligheter”. Så förstår man det ohållbara i hennes resonemang.

    Fast vi andra som lever i en verklighet och betalar för Anna-Karin Larssons verklighet. Har naturligtvis det enklare att förstå verkligheten. Till skillnad mot hennes ,mångfald av verkligheter.

    34
  11. Ett riktigt sjukt land har Sverige blivit. Och är det verkligen musik de här kriminella typerna åstadkommer? Jag blir bedrövad in i själen, våldsromantiken är tydligen något att spela upp och sprida på statsradion. Förfallet är monumentalt! 🙁

    44

KommenteraAvbryt svar