Greta Thunbergs rörelse går till attack mot Israel

Den svenska klimataktivisten Greta Thunbergs organisation Fridays for future beskriver palestinska dödsoffer som ”martyrer” och kallar Israel för ”officiellt en apartheidstat”, rapporterar Världen Idag.

Familjen Thunberg med pappa, mamma och dotter. Antifa är en extrem vänsterrörelse, verksam i många länder – i Sverige som AFA. Den verkar utomparlamentariskt och tillgriper även våld. Att familjen hade dessa tröjor var en tillfällighet sade mamma Malena, och menade att de inte visste vad märket betydde.

Den tyska lokalorganisationen har tagit avstånd från en del uttalanden, som den anser vara antisemitiska.

Fridays for future publicerade förra veckan en rad tweetar där de tar ställning för palestinierna i den pågående konflikten, framför allt utifrån ett motstånd mot Israels bosättarpolitik.

”Vi står upp med det palestinska folket mot bosättarkolonialiseringen. Vi står upp mot alla former av kolonialisering och systematiskt förtryck av militärer och myndigheter”, skrev Fridays for future den 19 maj.

”Våra hjärtan är med martyrerna och de liv som gått förlorade. Våldet och förlusten av liv är en tragedi och deras blod kommer inte att glömmas. Må deras minne bli en välsignelse och en revolution”, skriver organisationen samma dag, efter att ha uppmanat till kamp mot ”fängslandena, id-systemet och restriktionerna vid Al-Aqsa-moskén”.

Dagen efter, den 20 maj, förklarade Fridays for future i Quebéc, Kanada, att Israel ”officiellt är en apartheidstat sedan den 27 april”. Detta med hänvisning till en omdiskuterad rapport från Human Rights Watch, som dock inte går så långt som att kalla Israel en ”apartheidstat” utan kritiserar politiken gentemot palestinier som aparheid-liknande.

Helt klart framgår det inte varför klimatrörelsen tar ställning i en komplex geopolitisk konflikt utan att hänvisa till någon fråga som direkt påverkar miljö eller klimat. I stället motiveras uttalande med att Fridays for future ”lyssnar till kolonialiserade och förtryckta folk”, och att ”solidaritet och gemenskap är viktiga verktyg i vår mission”.

Kritiken kommer inte bara utifrån. Fridays for future i Tyskland har förklarat att man inte stöder uttalandena.

Världen idag har sökt Fridays for future i Israel.

Grundaren själv, Greta Thunberg, förklarade redan förrförra veckan att hon inte är ”emot” någon part i konflikten.

”Naturligtvis är jag mot varje form av våld eller förtryck av någon eller nån part. Och igen – det är fruktansvärt att följa utvecklingen i Israel och Palestina”, skrev hon på Twitter.

Den svenska popartisten Zara Larsson hamnade i blåsväder samma vecka efter att ha använt sitt Instagramkonto till att kommentera konflikten.

”Vi måste stå upp för judar i hela världen som utsätts för antisemitiskt våld och hotelser, men vi måste också kritisera en stat som upprätthåller apartheid och DÖDAR civila, understödd av amerikanska dollar”, skrev hon i inlägget, som senare togs bort.

-Pettersson är inte förvånad, extremvänstern ockuperar och samarbetar med många rörelser, Black Lives Matter, Pride, Fridays for future med flera och det verkar som dom även gillar islamister och diktaturer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Greta Thunbergs rörelse går till attack mot Israel

 1. Jag står upp för Israels rätt till Jerusalem, riv Al Acsha moskén så finner ni flera tusen år äldre judiska tempel… Så vem har rätt till området? Jag bara undrar… Islam är en hobbyreligion baserad på kåta mullors fantasier om en pedofil till rövarhövding. När jag arbetade i Iran för dryga tio år sedan, bevittnade jag mullor som ”gifte”sig med småflickor bara för sina höga lustars skull…. En timme senare skilde dom sig… Sådan är religionen… Armod är den fattiges lön… Prästerskapet har alltid skott sig på den lilla människan… Småflickorna i horhusen inte minst… Fy fan

  • Finns inget judiskt tempel på Tempelberget, det rev romarna 70 eKr, precis som Jesus förutspådde, och dess stenblock ligger fortfarande kvar vid foten av berget. Du kan gå och titta på dem.

   Däremot har du rätt i att Israel borde ta bort de islamiska helgedomarna på Tempelberget och istället göra om dem till synagoger – både al Aqsha moskén och Klippmoskén (som inte är en moské). De kan ha kvar de för-koranska texterna i Klippmoskén, bara täcka över dem när de har bön i synagogan och vid andra tider ha båda byggnaderna som museum som folk kan besöka.
   Precis som turkarna gjort med Haga Sofia katedralen i Konstantinopel. Kan turkarna göra det kan israelerna göra det.

 2. Ni högerextremister är inte kloka. Ta en tokkristen tidning som källa. Jag vet inte vem som har skrivit inlägget från Fridays For Future, men någon vänsterorganisation är det inte. Dessutom har den gamla bilden med tröjorna förklarats och retts ut sedan långt tillbaka – de har inget som helst med AFA/Antifa att göra och kan köpas lite varstans, man kan få olika text till symbolen. När människor missuppfattade det, skrev Greta omedelbart att hon tar avstånd från AFA eller andra våldsbejakande organisationer. SItt inte och ljug.

  • men hallå… Bara det faktum att man öppet bär en terror organisations varumärke… Skiter i om en höger eller öster extremist skrivit om det, det är lika fel i alla fall… Thunbergs är körda i kolan, punkt. Får dock tillstå att dom är smarta för att ragga pengar… Men jag spyr åt deras ”präktighet” som endast är för syns skull enligt mitt tycke… Vill man kämpa för miljön, börja med närmiljön och östersjön, där kan vi spela roll

  • Du borde VERKLIGEN sluta dricka vin på förmiddagarna. Det begränsar din logik.

  • Schhhh… konfundera inte de stackars klimatalarmisterna med detaljer som fakta. De har fullt upp med att komma ihåg de slagord de måste lära sig utantill.

 3. Israel är starkt och stolt. 👍

  Kanske att Indien, Israel, Kina och övriga länder som vägrar vara dum-PK, skulle gå hop i gemensam kraft mot de som förtalar, förnedrar och skadar dessa länder.

  Ps. Undrar om Malena skulle göra som Palestina, att skydda sig själv med att sätta Greta framför sig själv, för att skydda sig mot kulorna och våldet.
  AVSKYVÄRD IDIOTI !!!

  ”Vi kommer få fred med araberna (Palestina) den dagen då de börjar älska sina barn, mer än de hatar oss.”
  // Golda Meir
  (fd. Israels premiärminister.)

 4. Bertrand Russell var en fantastisk tänkare (även om globalisternas intresse för honom solkar ned intrycket. Blev han antidemokratisk totalitär på gamla dagar eller har västoligarkerna projicerat sina egna patologiska ide’er på honom?) Hursomhelst, vid sitt Nobelpristal gick han med sedvanlig briljant klarsyn igenom de motiv som är politiskt signifikanta. Håll till godo: https://www.nobelprize.org/prizes/literature/1950/russell/lecture/

 5. Friday for future skriver ”Vi står upp mot alla former av kolonialisering och systematiskt förtryck av militärer och myndigheter”
  Intressant att de är emot förtryck av militärer och myndigheter!

  Ett gott råd bry er inte om vad dessa opportunister skriver, vad Gretas drivkraft är vet ingen, men föräldraansvaret har varit i stort sett obefintligt verkar det som.

 6. Det är som i ”Trollkarlen från Oz”, bakom den skrämmande, totalitära, auktoritära fasaden sitter några patetiska stackare med patologiskt stora resurser. De är fortfarande styrda av samma biologiska behov och impulser som alla andra (även om deras hobby får dem att känna sig som gudar) och vad det kokar ned till är troligtvis maktlystnad. Känslan av omnipotens får dem att gå igång. Ta ifrån dem deras leksaker och sätt dem i normalt arbete så orkar de inte hålla på med sina patologiska lekar. Soros är väl ett typiskt exempel. Han beskriver i en intervju på YT sin tid i krigets Budapest, då han åkte runt med SS och plundrade andra ….., som den lyckligaste tiden i sitt liv. Jag tror att han fick smak på total, sadistisk makt över andra…

 7. De Super-rika styr dessa nyttiga idioter som en Puppet-show med händer upp i deras rxvar.
  Det märkliga är att de inte fattar ett jxkla någe.

  Al Gore tjänade nästan 1 miljard dollar på kort tid efter att han ljugit ihop en massa strunt om klimatet….

  Hans Lögner har ju tillochmed redan visat sig vara just Lögner..

 8. De där klimatgökarna är bara en av alla konstruktioner som globalister hittat på och finansierar för att upplösa vår kultur och verklighetsuppfattning inför införandet av deras totalitära slavsamhälle. De är knappast anti-semiter men de tillämpar härskning genom söndring, polarisering och de lockar förstås antisemitisk vänster att delta i många andra aktiviteter genom att låta dem hålla på med sina vanliga poser och hålla sig med sina vanliga attribut. Fattar inte att det inte blir konflikt inom vänsterrörelsen då de gör gemensam sak med storfinansen. Vänstergökarna kanske inbillar sig att det är de som sitter bakom ratten?

 9. Mjo, och ska de påsarna användas som soppåsar, så kommer plasten ju återanvändas för liknande ändamål – att fyllas med en massa avfall! Precis som regeringens politik och åsiktskorridorens journalister. En Win Win m a o.

 10. Hmmm… det vore intressant om dessa uttalanden kom från folk som varit på platsen. Förr i tiden skickades journalister till krigsområden för att på plats dokumentera och berätta för omvärlden vad som hände. Men dessa ”klimataktivister” , vet de vad de pratar om? Har de varit där och sett detta ” förtryck” ?
  Jag är emot mobbing, men jag väljer att inte uttala mig om Israels problem, för vem började egentligen? Vem förtrycker vem? Vem har egentligen rätt till landsremsan som heter israel? Jag vet inte och det tror jag inte fredagsfrysarna heller vet. Så de kan hålla sig till sin globala uppvärmning som kommer att smälta t.o.m polarnas isar, medan jag sover i ett kallt sovrum(god natt önskar jag er alla) 😉

 11. Den lilla stumpan måste plugga på, Greta och Löven kan plugga tillsammans

  • Jag tror faktiskt att de saknar förutsättningar för det. Läshuvud är inget ord man direkt tänker på i samband med dessa.

 12. Någon som är överraskad att Greta med familj är våldsbejakande extremvänster är inget nytt.
  Det som är det riktigt otäcka är att de får vara det utan kritik utan applåderas istället.

 13. Ingen är förvånad att klimatrörelsen är vänsterextrem och islamistisk, det är ju därför SVT och övrig regim och statsmedia går all in på klimatet.

Kommentera