Migrationsverket beviljade 1.600 utländska restaurangarbetare arbetstillstånd 2020


INVANDRING. Trots massiva varsel och permitteringar har Migrationsverket beviljat 1.600 utländska restaurangarbetare tillstånd att jobba i Sverige under förra året. Det får facket att höja på ögonbrynet. – De räknar med att få personal som inte kostar något, säger Per Persson, avtalssekreterare på Hotell- och restaurangfacket, rapporterar Dagens Nyheter.

Arbetsskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

Besöksnäringen har drabbats hårt det senaste året. Omkring 50.000 personer har sagts upp sedan pandemins början och över 36.000 är korttidspermitterade, enligt Hotell- och restaurangfacket.

Att utländsk arbetskraft är vanligt förekommande inom särskilt restaurangbranschen vet fackförbundet sedan tidigare.

– Men vi trodde att ansökningarna om arbetstillstånd skulle minska när man permitterat nästan alla anställda som finns i branschen och det inte heller finns några gäster, säger Per Persson.

Läs vidare…

-Pettersson säger att arbetskraftsinvandring handlar i många fall om fusk med asylinvandring, klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt. Tvärtom ljuger regeringen om eländet och låtsas som det är positivt att få hit städare och pizzabagare.

Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

Några exempel:

 • På 639 ”arbetskraftsirakier” gick det 1.563 anhöriga.
 • På 6.489 ”arbetskraftsthailändare” gick det 31 anhöriga. Thailändarna är här för att jobba och åker sedan hem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Migrationsverket beviljade 1.600 utländska restaurangarbetare arbetstillstånd 2020

 • Bosse S

  Vem är det som äger det mesta i restaurangbranchen? Ja just det, folk som utnyttjar svagheterna i systemet fullt ut. Inte är det så många svenskar längre som äger och kan få en restaurang att gå runt, just p.g.a. den ojusta konkurrensen som de importerade restauratörerna bedriver.

  Illegala invandrare, svartarbetande landsmän, momsfusk, penningtvätt åt kriminella och till och med bidrag från svenska staten iform av sjukpenning och nyetableringsstöd. Utrymmet för den svenska krögare krymper så till noll och denne kursar. Invandrarkrögaren kursar också ibland, men bara med vinst sen leverantörerna lurats.

  Svensken är grundlurad av både invällaren och kontrollerande myndigheter.
  Allt fler av klanmedlemmarna sitter på beslutande poster i vårt samhälle och diskriminerar först och främst svensken, för det kostar inget.

  Gilla

 • Håkan Södergren

  HYCKLERI……DUBBELMORAL.. . = S-politik

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Fackföreningen är ett skämt. Lika stort som alla andra folkrörelseirganisationer. Deras enda ursäkt idag är tjäna pengar på medlemmarna. COOP, Hyresgästförengen, HSB, Lantmännen, OK, Fonus. I topparna på dessa och många andra organisationer så finns den närande grenen som suger ur överskottet och berikar sig själva.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Migrationsverket (S) har uppenbarligen en eller ett par avdelningar som ägnar sig åt asylantsmuggling. Undrar vad mutpriset är för att ta in de insmugglade?
  Ett sätt att minska brottslighet är just att stoppa denna typ av smuggling.

  Gilla

 • Jill

  Trots Coronaviruset med restriktioner fyllde man restauranger med personal, inte med kunder. Orka!

  Gilla

 • Anderssonskan

  Det tjatas om fack och Lo . Dom har krokat arm med Löfven och gör vad de kan för att hålla ner löner och pensioner .
  All tid går åt att jaga folk som tror på Sverige och röstar på (SD).
  Bortåt 2000 diskare har beviljats arbetstillstånd i en bransch där mer än varannan varit utan arbete under pandemitiden .
  Sådant kallas för ordning och reda på socialdemokratiska.

  Gilla

  • Snart fattigpensionär

   Fackföreningen är ett skämt. Lika stort som alla andra folkrörelseirganisationer. Deras enda ursäkt idag är tjäna pengar på medlemmarna. COOP, Hyresgästförengen, HSB, Lantmännen, OK, Fonus. I topparna på dessa och många andra organisationer så finns den närande grenen som suger ur överskottet och berikar sig själva.

   Gilla

 • grebom5

  Frågan är vilka som beviljar tillstånd till enkla arbetsuppgifter då vi har ett stort behov av sådana för alla redan arbetslösa?

  Migrationsverket så klart!

  Är de helt utan förstånd eller förstår de inte att det är en förtäckt väg till att komma in i landet samt att de ohederliga samvetslösa lurar hit slavar till sina krogar?

  Byt ut ledningen och/eller skärp direktiven vilket är Regeringens ansvar.

  Boven är i stort sett allt är den nuvarande Regeringen som styrs av ett 4,3 procents parti.

  Gilla

 • Hajo

  På EU-dagen i tv debatterade ungdomar ifrån riksdagpartierna Sveriges framtid.

  Alla utom SD var märkbart hjärntvättade och okunniga om allting, bla klimatet.
  Alla var som C-fjollan som vill slopa LAS och kasta ut Britt-Marie.
  De tror verkligen att Sverige tar emot sk flyktingar och ska rädda världen.

  På den gamla goda tiden var det bara sossar som var totalt dumma i hela sina huvuden.

  Gilla

 • folksam2010

  dax att stänga denna lekstuga

  Gilla

 • yup

  2 Japanska sushikockar om året, behövs det fler? Risken är att det är facket som kommer bestämma vem som ska tilldelas arbetstillstånd (och det betyder att de 639 irakierna får fortsätta komma men de 2 japanska sushikockarna kommer få nobben direkt).
  Häromveckan kunde man i Skånemedier läsa ett snyftreportage om en äldre irakisk man som ”lurats” till Sverige som salladspackare men inte fick betalt som utlovat. Man utelämnade givetvis detaljen att företagets ägare också kommer från ett land som mest består av sand.

  Gilla

  • Snart fattigpensionär

   Ägaren tjänade nog inte så mycket på salladen som han tjänade på att ha lönebidrag aren.

   Gilla

 • Kent

  Någon som är överraskad när kompletta jubelåsnor styr Sverige.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: