Stort stöd för Marine Le Pen bland franska poliser och militärer

FRANKRIKE. En undersökning som genomfördes av Centre de recherches politiques de Sciences Po (Cevipof) visade att Marine Le Pen, ledare för partiet Nationell Samling (RN) har stort stöd bland landets poliser och militärer. En politisk profilfråga som har varit genomgående sedan partiets grundande är invandringskritik, ambition att minska invandringen samt utvisning av illegala flyktingar. Kritiken har varit särskilt stark mot muslimsk invandring, och partiet har sagt sig vilja motverka islamism i Frankrike.

Marine Le Pen by European Parliament is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

60 procent av de tillfrågade poliserna och militärerna uppgav att de skulle stödja Marine Le Pen i det franska presidentvalet nästa år – och siffran var ännu högre bland poliser i aktiv tjänst, hela 74 procent.

Läs mer i den franska tidningen L’Opinion

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Stort stöd för Marine Le Pen bland franska poliser och militärer

  • Det tror jag inte utan de flesta som röstar SD är vad som förr kallades arbetarklass, alltså Nisse på golvet eller Hasse på taknocken. Dom som med sina händer och rygg byggde det Sverige som arbetarpartiet nu skänker bort till invandrare och USA

 1. verkar som andra länder börjar vakna upp ur dvalan med all invandring och dom verkar göra något åt det. i landet Tvärtom tycker Märta Annie Stefan mfl att det är bra ide ta in fler kaos folk. Dom kanske sulle flutta till t,ex Eskilstuna ett tag så kanske dom får en anna syn på invandring och deess stora ”fördelar”

 2. Ja många här i Sverige säger sig känna lättnad nu när
  Covid -19 börjat minska och tror att allt kommer att bli som
  vanligt ? Men Sverige kommer inte att bli som det varit,
  det har våra så kallade politiker sett till med en abnorm
  invandring !

  • Smittspridningen är fortfarande hög, så jag förstår inte hur Löfvén ska säga att rekommendationerna ska upphöra. Det blir ju i princip att börja om igen, Sjukvården har det svårt som det är nu, hur blir det då om större grupper ska tillåtas?

 3. Majbjörn frågar vad har islam tillfört ett demokratiskt samhälle, en fråga som allla i PK sfären skulle ställa sig.
  Svarar de ärligt blir det sannerligen inte mycket positivt framförallt inte i vårt land.

 4. Kan någon nämna vad islam tillför ett demokratiskt samhälle.
  Jag kan inte finna en enda punkt.

Kommentera